Ingezonden 2013-2014

Op deze pagina worden door leden ingezonden stukken, vragen, foto’s e.d. gepubliceerd.
Mail uw ingezonden stuk naar info@tossheemskerk.nl

> Marieke Wolf wint 6e NK-medaille!
> Laatste wedstrijd van het seizoen voor C-selectie
> Medailles voor TOSS turnsters op NK
> Turnsters TOSS sluiten seizoen succesvol af
> TOSS Turnsters naar finale NK 
> Shannon Commandeur naar NK 
> Turnsters TOSS plaatsen zich voor NK 
> Verslag regiokampioenschap D2 en divisie 5
> Turnsters TOSS plaatsen zich voor NK
> Turnsters TOSS veroveren plek in halve finale NK
> TOSS wint goud
> Tweemaal zilver bij 1/8 Finale NK N1 – divisie 1 (Wieringerwerf)
> 2 Districtskampioenen voor TOSS Heemskerk
> Zondag 19 Januari 2e rayonwedstrijd 4e divisie
> TOSS TURNSTERS GEPLAATST VOOR LANDELIJKE VOORWEDSTRIJDEN
> 7 Medailles voor A-selectie bij 1e voorwedstrijd
> Lisanne de Jong goud bij eerste voorwedstrijd
> Medailles voor turnsters Toss bij eerste competitiewedstrijd
> Geweldige seizoenopening voor A-selectie TOSS
> 1e rayonwedstrijd in Beverwijk
> 1e VW C-selectie
> Turnwedstrijden Beverwijk
> Toss Heemskerk haalt brons op het Nederlands kampioenschap turnen voor Teams
> Clubkampioenschappen
> Kwalificatie NK Clubteams


Marieke Wolf wint 6e NK-medaille!
(Karin 23 juni 2014)

Marieke Wolf had zich vorige week tijdens de meerkamp NK, waar zij als 7e was geëindigd, geplaatst voor 2 toestelfinales: sprong en vloer. De toestelfinales vonden plaats tijdens het Fantastic Gymnastics Event afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam. Een event waar niet alleen de Nederlandse Kampioenschappen voor de eredivisie turnen dames werden gehouden, maar o.a. ook het NK Heren, Acrogym en Ritmische Gymnastiek. Omdat Marieke in het hoogste niveau van de verplichte oefenstof turnt, mocht ook zij gisteren naar Ahoy. Marieke was vrijdag al aanwezig voor de zogenaamde podiumtraining om te wennen aan de enorme hal. Gisteren ging het er echt om. Op sprong wist Marieke de 6e NK-medaille voor TOSS te bemachtigen. Zij werd hier namelijk 3e en eindigde net naast het podium op de 4e plek op vloer. Marieke, gefeliciteerd met deze ontzettend knappe prestatie!


 Laatste wedstrijden van het seizoen voor C-selectie 
(Ingrid Mous 16 juni 2014)

Afgelopen weekend zijn de laatste wedstrijden voor de 5e divisie goed verlopen.

Tijdens de tweede wedstrijd van de dag kwamen Sacha Kerkkamp en Demi van loon in actie. Zij begonnen aan een stabiele wedstrijd. Sacha liet meteen een prachtige vloer oefening zien en Demi schitterde op de brug en haalde hier het op een na beste cijfer van de dag een 13.900! Ook op de andere toestellen verliep het prima. Helaas een val voor Sacha op balk, maar ze maakte dit helemaal goed op sprong waar ze een hoog cijfer voor kreeg, een 10.625. Sacha eindigde op een goede 15e plaatst en Demi sloot haar eerste seizoen geweldig af op de 7e plek.

Tijdens de laatste wedstrijd kwam Zoey Gieske in actie. De concurrentie was groot maar zij liet zich niet uit het veld slaan. Ze begon echter een beetje wiebelig op balk en ging er hierdoor helaas af met de koprol. Ze turnde de wedstrijd erg netjes verder en haalde goede punten waardoor zij eindigde op een knappe 11e plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.


 Medailles voor TOSS Turnsters op NK 
(Ingrid Mous 16 juni 2014)

Dit weekend kwamen 7 turnsters van TOSS Heemskerk in actie tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen in Hoofddorp. Er waren medailles te verdienen tijdens de meerkampfinales en de diverse toestelfinales.

Medailles waren er voor Patty Bleeker (1e divisie senior) zilver op sprong, Marij Troostheide (Instap N2) zilver op brug en brons op balk en Anne-Floor de Haas (Instap N2) zilver op sprong en brons op brug.

In de meerkampfinales zijn geen medailles gewonnen, maar desondanks zijn ook daar knappe prestaties neergezet. In de categorie Instap N2 werd Marij Troostheide 10e, Anne-Floor de Haas 22e en Shannon Commandeur 26e. In de categorie Pupil 1 N1eindigde Marieke Wolf als 7e en in de categorie 1e divisie jeugd werden Irma Warns 21e, Caithlyn Pechler 25e en Kaylee Strating 27e. Tot slot eindigde Tamara Bleeker op een 11e plaats in de categorie 1edivisie junior.

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 


 

Turnsters TOSS sluiten seizoen succesvol af 
(Ingrid Mous 26 Mei 2014)

Lianne Hatzmann, Jade van Vliet, Bibi Meijer, Larissa Noll en Seline Zwanikken van TOSS Heemskerk hebben dit weekend hun turnseizoen succesvol afgesloten tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen in Breda. Teamgenoot Marieke Wolf turnde op dezelfde locatie de halve NK finale in haar leeftijdscategorie en eindigde daar op de 4e plaats.

In de categorie pupillen 1 (N2) eindigde Jade van Vliet in de meerkampfinale op de 28e plaats. Zij turnde een goede wedstrijd, liet geen steken vallen, maar de concurrentie was groot. Lianne Hatzmann kwam in dezelfde categorie zondag in actie tijdens de toestelfinale sprong. Een finale waarbij de punten van de deelnemende turnsters erg dicht bij elkaar lagen. Lianne eindigde op de 8e plaats met een prima score van 13.625 punten.

In de categorie pupillen 2 (N2) turnde Bibi Meijer tijdens de meerkampfinale op zaterdag goed op sprong, brug en vloer en eindigde met 54.350 punten op een succesvolle 10e plaats. Een dag later kwam Bibi ook in actie op de toestelfinale sprong. Daar wist zij als 9e van Nederland te eindigen.

Larissa Noll belandde na een mindere balkoefening op het eerste onderdeel van de meerkamp direct onderin het klassement, maar wist zich goed te revancheren. Mede dankzij een goede vloeroefening kwam Larissa nog op de 22e plek in de meerkampfinale. Larissa mocht op zondag aantreden voor twee toestelfinales: sprong en vloer. Op het onderdeel sprong eindigde zij net naast het podium; met 13.750 punten werd ze 4e. Op vloer waren de verwac

htingen hoog gespannen. Werd in de meerkampfinale Larissa’s vloeroefening nog beoordeeld met 14.733 punten, in de toestelfinale oordeelde de jury anders: ze gaven 14.250 punten. Toch goed voor een keurige 6e plaats.

Seline Zwanikken kwam zaterdag uit bij de Jeugd (N3) en bereikte daar met 51.175 punten een goede 14e plaats.

Op dezelfde locatie werd ook nog een halve NK-finale geturnd. Marieke Wolf, pupil 1 (N1), werd hier met 50.575 punten 4e en plaatste zich voor de finaleronde en twee toestelfinales: sprong en vloer.

Klik hier voor alle uitslagen.

 


TOSS Turnsters naar finale NK 
(Ingrid Mous 19 Mei 2014)

Wederom hebben drie turnsters van sportvereniging TOSS Heemskerk zich dit weekend weten te plaatsen voor de finaleronde om het kampioenschap van Nederland.

Bij de instap N2 plaatste Anne-Floor de Haas zich overtuigend voor de meerkampfinale van het NK dat 14 en 15 juni in Hoofddorp plaatsvindt. Zij turnden een zeer constante wedstrijd en wist met 54.966 punten de gouden medaille te bemachtigen. Naast de meerkampfinale bemachtigde Anne-Floor ook tickets voor de toestelfinales op brug, sprong en balk.

Ook de turnzussen Patty en Tamara Bleeker (1e divisie senior en 1e divisie junior) deden dit weekend goede zaken tijdens de halve NK-finale in Waalwijk. Patty eindigde met 45.267 punten op de 12e plek en stelde zo een plaats in de finale veilig voor de onderdelen meerkamp en toestelfinale sprong.

Tamara kwam net viertiende punt te kort voor de eindoverwinning, maar eindigde toch op een knappe tweede plaats met 48.466 punten. Op balk en vloer pakte Tamara wel de winst en dus plaatste ze zich naast de meerkampfinale ook voor de toestelfinales balk en vloer.

Klik hier voor alle uitslagen.


Shannon Commandeur naar NK Turnen

(Ingrid Mous 14 April 2014)

Zaterdag heeft Shannon Commandeur van TOSS Heemskerk zich tijdens de halve finale in Uithuizen geplaatst voor de finale van het NK turnen. Ook teamgenoot Kim Bergamin, kwam tijdens deze halve finale in actie. Zij turnde een goede wedstrijd, maar haalde net niet genoeg punten om zich te plaatsen voor het NK.

Shannon, die uitkwam in de categorie Instap N2, begon de wedstrijd voorzichtig. Met 12.667 punten op sprong (klein stapje bij de landing van de overslag over de Pegasus) en 11.633 punten op de rekstok stond ze 10e in het tussenklassement. Dankzij goede oefeningen op balk en vloer eindigde Shannon uiteindelijk op een 4eplek en mag zij uitkomen tijdens de finale van het NK.

In de categorie pupillen 1 N2 kostte een val van de balk Kim Bergamin een plaats in de NK finale. De turnster die pas sinds dit seizoen bij de A-selectie van TOSS zit, eindigde ondanks mooie scores op sprong, brug en vloer (13.534, 13.133 en 12.433 punten) op een 15e plaats; net niet genoeg om volgende maand deel te mogen nemen aan het NK.

Klik hier voor alle uitslagen


Turnsters TOSS plaatsen zich voor NK 
(Ingrid Mous 7 April 2014)

Dit weekend kwamen de TOSS turnsters Irma Warns, Kaylee Strating, Caithlyn Pechler, Sterre Basjes en Marij Troostheide in actie tijdens de halve finale voor het NK in sporthal De Enk in Rotterdam.

Het was een wedstrijd met hoogte- en dieptepunten voor de turnsters van TOSS.

Irma Warns en Caithlyn Pechler plaatsten zich bij de eerste divisie jeugd voor de finale van het NK. Ze eindigden als 13e en 15e. Irma plaatste zich bovendien voor de toestelfinale sprong. Marij Troostheide turnde een heel sterke wedstrijd: zij pakte het zilver en plaatste zich niet alleen voor de meerkampfinale bij de instap N2, maar mag op het NK ook meedoen aan drie toestelfinales: balk, rekstok en vloer.

Dat turnen soms echt om een momentopname gaat, bleek dit weekend helaas maar weer bij Sterre en Kaylee. Sterre, die vrijdag 5 april nog werd gehuldigd als sporttalent van de gemeente Velsen, turnde een sterke wedstrijd maar een zeer ongelukkige brugoefening. Ze plaatste zich daardoor niet voor de meerkampfinale, maar staat wel in de toestelfinale sprong. Kaylee eindigde als 19e en plaatste zich daarmee nét niet voor het NK.

De komende weken gaan ook Shannon Commandeur, Kim Bergamin, Anne-Floor de Haas, Tamara Bleeker, Patty Bleeker, Marieke Wolf en Seline Zwanijken hun best doen om zich te plaatsen voor het NK. Lianne Hatzmann, Jade van Vliet, Bibi Meijer en Larissa Noll plaatsten zich vorige week al in Duiven voor het NK.

Klik hier voor alle uitslagen


Verslag regiokampioenschap D2 en divisie 5 
(Ingrid Mous 31 maart 2014)

Vroeg in de ochtend mocht Demi van Loon in sporthal de Dars te Wervershoof beginnen aan haar wedstrijd in de pupillen 1 D2. De balk verliep keurig op een klein foutje na. Hierna de vloer waar zij een super hoge score van 13.00 behaalde. Door naar Demi haar favoriete onderdelen sprong en brug. Op beide toestellen liet zij mooie oefeningen zien en sloot de wedstrijd af met een keurige 11e plaats.

Tijdens de tweede wedstrijd mag Zoey Gieske aantreden om een medaille te veroveren. Ze turnt zich heel stabiel door de wedstrijd heen. Tijdens het in turnen zijn er wat problemen maar daar is tijdens de wedstrijd oefeningen niks van te merken. Zo werd haar prachtige brug oefening beoordeeld met het 2e brugcijfer van de wedstrijd een 13.950. Zoey kreeg waar ze voor kwam: een medaille voor de 5e plek!

Ondertussen mocht Sacha Kerkkamp deelnemen aan de wedstrijd van de jeugd 2 divisie 5. Ondanks de zenuwen begint Sacha aan een goede wedstrijd en na een sterke brug oefening staat alleen de balk nog op het programma. Helaas bleef Sacha er niet op staan en miste hierdoor net het podium maar behaalde zij toch een mooie 7e plaats.

Ook al was de concurrentie groot, Demi, Zoey en Sacha hebben zich alle drie kunnen plaatsen voor de districtkampioenschappen op 14 juni te Amsterdam.

 


Turnsters TOSS plaatsen zich voor NK
(Ingrid Mous 31 maart 2014)

Lianne Hatzmann, Jade van Vliet, Bibi Meijer en Larissa Noll van TOSS Heemskerk hebben zich dit weekend geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap turnen.

Het waren spannende halve finales in Sporthal Triominos in Duiven. Plaatsing  voor de meerkamp- en toestelfinales van het Nederlands kampioenschap stonden er op het spel.

Lianne plaatste zich nét niet voor de meerkampfinale, maar behaalde wel een knappe 3e plaats op sprong. Hiermee plaatste Lianne zich voor de toestelfinale sprong. Jade werd 11e dankzij een stabiel geturnde wedstrijd. Zij plaatste zich daarmee voor de meerkampfinale.

Ook Bibi turnde stabiel. Door een val van de balk liep ze wat achterstand op, maar dit haalde zij weer goed op door eerste te worden op sprong. Bibi eindigde op een 6eplek en plaatste zich voor de meerkampfinale en toestelfinale sprong. Larissa maakte het heel spannend. Na een netjes geturnde wedstrijd eindigde ze op de 10e plaats, waarmee ze zich nog net plaatste voor de meerkampfinale. Daarnaast werd zij op baan 2 ook 1e op sprong en mag Larissa dus ook tijdens de finale op dat onderdeel uitkomen.

De komende weken gaan ook Irma Warns, Kaylee Strating, Caithlyn Pechler, Sterre Basjes, Marij Troostheide, Shannon Commandeur, Kim Bergamin, Anne-Floor de Haas, Tamara Bleeker, Patty Bleeker, Marieke Wolf en Seline Zwanijken hun best doen om zich te plaatsen voor het NK.

Klik hier voor alle uitslagen


Turnsters TOSS veroveren plek in halve finale NK
(Ingrid Mous 10 maart 2014)

Het was een succesvol weekend voor TOSS Heemskerk tijdens de kwartfinale van het NK Turnen in Dalen. De 16 turnsters plaatsen zich allemaal voor de halve finale, eindigden allen in de top-10 en wonnen in totaal 5 medailles: 1 x goud, 1 x zilver, 3 x brons.

NK kwart finaleTamara Bleeker won zaterdag goud bij de 1e divisie junioren, vooral door sterke oefeningen op brug en sprong. Sterre Basjes werd in deze categorie 8e en was de beste op het onderdeel brug.
Larissa Noll en Bibi Meijer (pupillen 2, N2) turnden zaterdag ook een goede kwartfinale. Larissa won het onderdeel sprong en eindigde dankzij het turnen van een stabiele wedstrijd op de 3e plek. Bibi blonk uit op de balk en werd 5e in een top-5 waarbij de punten heel dicht bij elkaar lagen. Seline Zwanijken (jeugd N3) turnde dankzij hoge scores op brug en balk, naar een 3e plek in het klassement.

Zondagochtend kwamen de turnsters categorie pupillen 1 in actie. Marieke Wolf (N1) werd in een sterk deelnemersveld 4e. Jade van Vliet, Kim Bergamin en Lianne Hatzman (N2) eindigden op de 4e, 5e en 10e plek. Jade en Kim lieten punten liggen op de balk, maar maakten dat vooral op vloer en sprong weer goed. Lianne viel zeer hard en ongelukkig van de balk, maar heeft zich op vloer en sprong kunnen revancheren en haar plek in de halve finale veilig gesteld.

In de kwartfinale categorie instap N2 kwamen Marij Troostheide, Shannon Commandeur en Anne-Floor de Haas in actie. Marij maakte er een spannende strijd van. Ze haalde een voor haar ongebruikelijk lage (en discutabele) score op het eerste onderdeel, de rekstok, wat haar kans op een plek bij de eerste 13 en daarmee een halve finale plek direct erg klein maakte. Door daarna de onderdelen vloer en balk te winnen, eindigde Marij toch op een 5e plek en zal zij naast Anne-Floor (zilver) en Shannon (brons) volgende maand uitkomen in de halve finale.

Zondagmiddag waren de turnsters van de 1e divisie jeugd al even succesvol in hun kwartfinale. Irma Warns werd mede dankzij een hoge score op brug en vloer 4e, Kaylee Strating eindigde als 8e en behaalde een 2e plek op het onderdeel balk. Caithlyn Pechler belandde op de 10e plaats (4e op vloer).

Tot slot behaalde Patty Bleeker (1e divisie senioren) zondagavond de 6e plaats. Zij plaatste zich hiermee net als alle andere deelnemende TOSS turnsters voor de halve finale van het NK dat in april en mei plaatsvindt.

Klik hier voor alle uitslagen


TOSS wint goud
(Ingrid Mous, 25 feb 2014)

Succes op Sidijk turntoernooi

Turnsters van TOSS namen afgelopen zaterdag deel aan het Sidijk Turntoernooi 2014 in Heerenveen. Bij de instappers N2 turnde Marij Troostheide een heel goed toernooi. Vooral op de balk en aan het rek blonk zij uit. Ze ging er uiteindelijk met een groot puntenverschil vandoor met een gouden medaille. Shannon Commandeur turnde ook een uitstekende wedstrijd, maar eindigde door een val van de balk uiteindelijk net naast het podium: 4e plaats. Districtskampioen Anne-Floor de Haas kwam dit weekend door een blessure niet in actie.
Bij de pupillen kwamen zes TOSS turnsters in actie. Marieke Wolf (N1) werd voor een sterke oefening aan de rekstok beloond met 14.2 punten en eindigde op een knappe 4e plek. Ook Kim Bergamin, Jade van Vliet en Lianne Hatzmann (N2) turnden een goed toernooi. Kim turnde een prima balkoefening en ook aan de rekstok was zij sterk. Jade blonk uit op de vloer en Lianne was aan de rekstok goed in vorm. Van de 24 deelnemers eindigden zij respectievelijk op de plaatsen 7, 9 en 17. De pupillen 2 (N2) – Bibi Meijer en Larissa Noll – behaalden zaterdag een verdiende 6e en 7e plek in Heerenveen. Larissa behaalde ondanks een val van de balk een prachtige score op dat onderdeel en Bibi liet een sterke oefening op de vloer zien.

Klik hier voor de uitslagen


Tweemaal zilver bij 1/8 Finale NK N1 – divisie 1 (Wieringerwerf)
(Karin 11 feb 2014)

Tamara Bleeker en Marieke Wolf wisten beiden als 2e te eindigen in hun leeftijdscategorie tijdens de 1/8 finales van het NK op zondag 9 februari jl. in Wieringerwerf. Ondanks dat sommige elementen niet gelukt waren, mochten zij aan het einde van de wedstrijd toch op het podium verschijnen. Een hele knappe prestatie! Dit was voor alle N1 en divisie 1 turnsters de eerste meting met de concurrentie op landelijk niveau. Naast Tamara en Marieke zijn ook Kaylee Strating, Caithlyn Pechler, Irma Warns, Sterre Basjes en Patty Bleeker door naar de 1/4 finales.

Klik hier voor alle uitslagen


2 Districtskampioenen voor TOSS Heemskerk
(Ingrid Mous 3 feb 2014)

Zondag 2 februari jl. vond in Amsterdam de Districtskampioenschappen plaats. TOSS kwam in actie met 13 turnsters die zich via de voorwedstrijden hadden geplaatst.

Districtskampioenschap
Maar liefst 7 van de 13 wisten beslag te leggen op een medaille en Anne-Floor de Haas (Instap N2) en Marieke Wolf (Pupil 1/N1) zijn Districtskampioen 2014 geworden. Beiden wisten met een groot puntenverschil de concurrentie uit Noord-Holland en Utrecht achter zich te laten.
Medailles waren er ook voor Irma Warns (2e bij Jeugd/div. 1), Marij Troostheide (3e bij Instap/N2), Sterre Basjes (4e bij Junioren/div. 1), Tessa Langendijk (4e bij Junioren/div.2) en Kim Bergamin (5e bij Pupil 1/N2).
De overige turnsters zijn als volgt geëindigd: Caithlyn Pechler (4e Jeugd/div. 1), Kaylee Strating (5e Jeugd/div. 1), Tamara Bleeker (7e Junioren/div. 1), Shannon Commandeur (10e Instap/N2), Bibi Meijer (9e Pupil 2/N2) en Jade van Vliet (19e Pupil 1/N2).

Klik hier voor alle uitslagen


Zondag 19 Januari 2e rayonwedstrijd 4e divisie
(Ingrid Mous 20 jan 2014)

Om 9.00 uur startte de eerste wedstrijdronde met de instappers Marloes en Yelina.
Marloes Draaijer werd 12e en Yelina de Wit 13e. Beiden turnden een stabiele wedstrijd tussen de 35 turnstertjes
Ook de Pupillen Rosa Meder, Roos Kuil en Keighlyn Hörchner mochten hun kunsten laten zien.
Rosa werd 12e, Roos 16e en liet een pracht van een brugoefening zien en Keighlyn liet zien wat ze waar was, helaas greep ze net naast een medaille met een 6e plaats.
De jeugd2 waren ook in de ochtend aan de beurt. De dames hadden wat pech op de toestellen.
Laurien van den Goorbergh  lelijk ten val bij vloer en verliet het toestel met een pijnlijke knie. Zij werd 10e, Cheyenne Kramer liet wat punten liggen op brug en balk maar werd 7e. Chloë Blankennagel turnde alle toestellen stabiel. Mede door een pracht van een balkoefening werd zij 6e.
Tijdens de 2e wedstrijdronde mochten de pupillen 1, Junioren en Senioren de wedstrijdvloer betreden.
Bij de Junioren mocht Ilse Kamphuis aantreden. Helaas viel ze buiten de prijzen, maar liet Ilse zien dat ze met name op sprong een grote vooruitgang heeft geboekt.
Bij de Senioren was alleen Anna de Boer op de wedstrijdvloer. Dionne Rooijmans en Sharon van Son moesten verstek laten gaan vanwege een blessure. Anna turnde zoals we gewend zijn een stabiele wedstrijd die werd beloond met een zilveren medaille.
Bij de pupillen1 mochten Meral Kanli en Els Limmen hun kunsten vertonen. Hoge cijfers voor de beiden meisjes kwamen op het scorebord. Hierdoor werd Meral 5e en Els 4e.
Bij deze wedstrijd werd ook bekend welke meisjes er doorstromen naar de Finale op zaterdag 15 maart in Beverwijk.
Marloes, Yelina, Rosa, Keighlyn, Chloë, Cheyenne, Anna, Dionne, Els en Meral zullen dan weer hun turnkunsten vertonen voor TOSS HEEMSKERK.

Klik hier voor alle uitslagen


TOSS TURNSTERS GEPLAATST VOOR LANDELIJKE VOORWEDSTRIJDEN
(Ingrid Mous 13 jan 2014)

Zondag 12 januari vond in Amsterdam de 2e regiovoorwedstrijd plaats in de niveaus N2 en 2e divisie. Doelstelling van deze wedstrijd is plaatsing voor de landelijke voorwedstrijden die leiden naar het Nederlands Kampioenschap. Daarnaast konden de turnsters zich plaatsen voor het Districtskampioenschap in februari.

Tijdens deze 2e regiovoorwedstrijd kwam TOSS in actie met 9 turnsters en hierbij werden 4 medailles gewonnen: Bij de Instappers N2 was er brons voor Marij Troostheide en een medaille 4e plek voor Anne-Floor de Haas. Jade van Vliet won brons in de categorie Pupil 1 N2 en Larissa Noll werd 3e in de leeftijdscategorie Pupil 2 N2.

Alle turnsters van TOSS zijn doorgestroomd naar de landelijke voorwedstrijden. Naast de hiervoor genoemde medaillewinnaars wisten namelijk ook Shannon Commandeur, Kim Bergamin, Lianne Hatzmann, Bibi Meijer, Tessa Langendijk en Seline Zwanikken zich hiervoor te plaatsen. Helaas net geen plaatsing voor Seline voor het Districtskampioenschap. De overige turnsters mogen hier wel aantreden.

Klik hier voor alle uitslagen


7 Medailles voor A-selectie bij 1e voorwedstrijd
(Karin de Ruiter 18 dec 2013)

In Amsterdam werd afgelopen weekend de 1e regiovoorwedstrijd gehouden. De turnsters van de A-selectie waren verdeeld over 4 wedstrijdrondes. Voor N1 en 1e divisie is dit de enige voorwedstrijd in de regio. Deze wedstrijd telt voor hen mee voor doorstroming naar het districtskampioenschap. Voor N2 en 2e divisie wacht nog een 2e regiovoorwedstrijd in januari. Zij plaatsen zich daarna voor zowel districtskampioenschap als voor de landelijke voorwedstrijden richting het NK.
In sommige categorieën was het deelnemersveld enorm. Vooral bij de jongste leeftijdscategorie, Instap. Onze turnsters mochten het opnemen tegen 42 andere turnsters. De 3 Instappers bleken hier uitstekend tegen opgewassen. Marij Troostheide en Anne-Floor de Haas gingen naar huis met een medaille (4e en 5e plaats) en Shannon Commandeur werd heel knap 9e.
De Pupillen 1 Kim Bergamin, Lianne Hatzmann, Jade van Vliet en Marieke Wolf deden ook goede zaken. Kim (N2) heeft een prachtige prestatie geleverd en werd 7e. Ook Lianne (N2) had een mooie eindclassering in dit deelnemersveld van 32 turnsters. Lianne werd 14e. Jade (N2) liet 3 hoge cijfers noteren, vooral op het onderdeel rek (15.050) en werd heel knap 3e. Marieke (N1) was de beste van de dag in haar categorie (1e); zij scoorde vooral goed op de onderdelen rek en vloer.

Bibi Meijer en Larissa Noll (Pupil 2 N2) waren ook goed in vorm. Bibi werd 5e en kreeg hiervoor een medaille. Larissa, vorig seizoen nog 2e divisie, werd 10e van de 24 turnsters.
De Jeugd van TOSS was vertegenwoordigd door 3 turnsters. Irma Warns was van deze 3 tijdens deze wedstrijd de beste met een mooie 6e plaats, gevolgd door Caithlyn Pechler 9e en Kaylee Strating 10e.
Tessa Langendijk turnt dit jaar in de 2e divisie bij de Junioren. Zij mag trots zijn op haar prestatie. Na veel blessureleed was er weer een eerste individuele medaille: zilver. Teammaatje Sterre Basjes was dit keer niet zo gelukkig. Zij maakte wat foutjes op de brug en eindigde op 2,5 punt achter haar collega Tamara Bleeker, die 1e werd.
Patty Bleeker (Senior divisie 1) heeft niet deelgenomen vanwege een blessure.
Maar liefst 7 van de 15 turnsters gingen naar huis met een medaille en alle andere turnsters hebben goede zaken gedaan in verband met doorstroming. Een fantastische prestatie!

Klik hier voor alle uitslagen


Lisanne de Jong goud bij eerste voorwedstrijd
(Marco Bakker 17 dec 2013)

Op zaterdag 14 december werd in Amsterdam de eerste voorwedstrijd gehouden in aanloop naar de landelijke wedstrijden. Moira van Velzen en Izabella Voortman mochten in de categorie pupillen 1 N3 het spits afbijten. Beide turnsters turnden een goede wedstrijd met slechts wat kleine foutjes. Zij eindigden op een mooie 13e en 9e plaats. In de tweede wedstrijd  kwamen in de categorie Jeugd 1N4 Juliet McCabe en Eva Tuijn op de vloer en bij de junioren div 3 Amira Zouaghi. Amira turnde een hele goede en constante wedstrijd. Ze eindigde met 44.90 op de 7e plaats. Een goede prestatie. Juliet McCabe turnde een foutloze wedstrijd. Haar hoogste score, een 13.95 behaalde ze voor het onderdeel vloer. Met een eindscore van 50.90 behaalde ze de tweede plaats. Haar clubgenoot Eva eindigde door wat foutjes op de 15e plaats in deze categorie.
De laatste turnsters van de dag waren Emily Six, Anouska Plas en Daantje Buhrs bij de Pupillen 2 N3 tegelijk met Seline Zwanikken bij de Jeugd 1 N3. De pupillen begonnen erg goed op balk, allemaal wisten ze te blijven staan en scoorde hier goede punten mee. Ook Seline startte haar balk goed helaas vergat ze een onderdeel te turnen waardoor de hoge punten uitbleven. Dit maakte ze helemaal goed op vloer en brug waar ze 2 hele nette oefeningen liet zien. Ze behaalde de 12e plaats.
De Pupillen lieten alle 3 een mooie vloer oefening zien en sloten de wedstrijd af op brug. Door een val van Emily tijdens het in turnen kon zij helaas niet haar hele wedstrijd oefening laten zien hierdoor eindigde ze op de 31ste plek. Het gaat gelukkig goed met haar. Daantje en Anouska behaalde het zelfde cijfer op brug en eindigde vlak na elkaar op de 13e en 14e plaats.
Ook de senioren moesten in de laatste wedstrijd turnen. In deze categorie maar liefst 54 deelneemsters. Lisanne de Jong behaalde bij het onderdeel sprong de hoogste score, een 12.975. Ook haar andere toestellen turnde ze heel goed en werd eerste met een puntentotaal van 48.225. Haar clubgenootje Helen Liefting werd hier tweede met 47.425, op de voet gevolgd door Lynn Schreiner, die nog niet volledig hersteld van een blessure met 46.650 vierde werd. Mitzi Kortekaas eindigde hier op de 17e plaats. Al met al een hele goede prestatie van de meiden deze wedstrijd.

Klik hier voor alle uitslagen.


Medailles voor turnsters Toss bij eerste competitiewedstrijd
(Marco Bakker 3 dec 2013)

Zaterdag 30 november kwamen de turnsters van de derde divisie voor het eerst in actie. Bij de pupillen 1 N3 beten Moira van Velzen en Izabella Voortman het spits af. Behalve de balkoefeningen turnden de meiden verder een goede wedstrijd en eindigden op de 13e en 14e plaats.
Bij de junioren kwam Amira Zouaghi voor Toss op de vloer. Zij turnde een goede wedstijd en behaalde zowel op sprong als brug de hoogste score. Ze eindigde in haar categorie op de 2e plaats. Ook een medaille voor haar clubgenootje Daantje Buhrs. Zij werd 3e in de categorie pupillen 2N3. Haar hoogste cijfer, een 13.35 kreeg ze op de brug. Anouska Plas en Emily Six eindigden in deze categorie op de 14e en 15e plaats.
De vierde wedstrijd deze dag had Toss nog 7 turnsters in 3 niveaus. Seline Zwanikken werd 3e in de categorie jeugd 1N3. Haar hoogste cijfer was op brug, waar ze een 13.30 scoorde. In de categorie jeugd 1N4 eindigden Juliet McCabe op de 12e plaats en Eva Tuijn op de 13e plaats. Bij de senioren kwamen vier turnsters in actie. Helen Liefting eindigde op een mooie 2e plaats met als hoogste cijfer een 12,30 voor sprong. Lynn Schreiner eindigde hier op de 6e plaats, Mitzi Kortekaas op de 10e plaats en Lisanne de Jong op de 18e plaats. Een goede start van de meiden.

Check hier alle uitslagen


Geweldige seizoenopening voor A-selectie TOSS
(Karin de Ruiter 3 dec 2013)

Nadat TOSS twee weken geleden al brons meenam bij het NK voor Clubteams, mochten alle turnsters van de A-selectie zich nu voor het eerst individueel meten tijdens een turntoernooi in het verre Hellendoorn.
De Instappers N2 moesten vroeg uit de veren. Shannon Commandeur, Marij Troostheide, Anne-Floor de Haas en Jill van der Wel maakten al om 08.00 uur hun opwachting in de sporthal. Zij hebben daar een geweldige prestatie neergezet. Het complete podium werd bezet door TOSS-turnsters: Anne-Floor goud, Shannon zilver en Marij brons. Bijzondere prestatie was er ook voor Jill. De net 7 jarige turnster uit Alkmaar turnde als basisturnster in dezelfde categorie als haar clubgenootjes, namelijk tegen 39 instappers. Jill werd heel knap 12e.

TSR 2014 juniorIn de 2e ronde kwamen de Pupillen 1 in actie. Lianne Hatzmann, Jade van Vliet en Kim Bergamin komen dit seizoen uit in de categorie N2. Marieke Wolf turnt in de hoogste wedstrijdlijn N1. Lianne eindigde net naast het podium als 4e. Kim, vorig seizoen nog 2 divisies lager uitkomend, kon goed meekomen op dit niveau. Haar plek: 8e in een deelnemersveld van 26 turnsters. Jade turnde foutloos en ging naar huis met goud met een overall score van 52.350. Marieke werd vorig seizoen 2e van Nederland in de categorie Instap N1. De turnster uit Alkmaar, die “maar” 9 uur per week traint op dit hoge niveau, maakte tijdens haar eerste wedstrijd een paar (dure) fouten. Toch werd zij heel knap 4e dankzij een prachtige vloeroefening (13.050).

De volgende ronde waren de Pupillen 2 N2 (Larissa Noll en Bibi Meijer) aan de beurt en in de andere baan turnden Jeugd en Junioren 1e divisie: Caithlyn Pechler, Kaylee Strating, Irma Warns, Tessa Langendijk, Sterre Basjes en Tamara Bleeker. De 10-jarige Larissa uit Assendelft had veel nieuwe elementen in haar programma. Zij werd 5e. Trainingsmaatje Bibi Meijer uit Heemskerk turnde een foutloze wedstrijd en wist met bijna 3 punten verschil de complete concurrentie achter zich te laten (totaal 56.350). Caithlyn en Kaylee zijn 1e jaars Jeugdturnsters; Irma (uit Santpoort) is 2e jaars. Caithlyn en Kaylee turnden goede balkoefeningen (2e en 3e) en Irma’s sterkste toestel was de vloer (3e). De 3 Jeugdturnsters eindigden in deze meerkamp op een rij: plek 4-5-6. Tessa had helaas geen goede “turn”dag. Dit bleek niet het geval voor Sterre en Tamara. Sterre pakte aan het eind van de wedstrijd het goud, gevolgd door Tamara, die ondanks 3 fouten op vloer het zilver mee naar Heemskerk mocht nemen. Senior 1e divisie, Patty Bleeker uit Beverwijk, kon wegens een blessure helaas alleen brug turnen. Zij zette hier de 5e score neer van de 9 turnsters.

TOSS heeft maar liefst 7 medailles uit Hellendoorn meegenomen: 4x goud, 2x zilver en 1x brons.
Voor de volledige uitslagen wordt verwezen naar de website van het turntoernooi:http://www.turnschoolrijssen.nl/turntoernooi/uitslagen-2. Foto’s zijn te bewonderen op:http://www.a3f.nl.
Op http://sports2visuals.com zijn video samenvattingen te zien van de verschillende wedstrijdronden.


1e rayonwedstrijd in Beverwijk
(Ansjo Dokter 30 nov 2013)

De eerste wedstrijd traden Marloes Draaijer, Yelina de Wit, Cheyenne Kramer, Laurien van den Goorbergh, Chloë Blankennagel, Keighlyn Hörchner, Roos Kuil en Rosa Meder aan.
Bij de instap D1 draaide zowel Marloes als Yelina een stabiele wedstrijd. Marloes werd 5e en dat werd beloond met een medaille
Bij de pupillen 2 D1 werd de uitslag met name bepaald op balk. Keighlyn was de hele week ziek geweest en stond niet topfit op de wedstrijdvloer. Dit kwam naar voren op balk. Zij werd 24e
Bij Roos speelde de zenuwen parten op balk zij werd 23e. Rosa turnde een stabiele wedstrijd en werd 6e.
De jeugd 2 4e divisie werd Laurien 10e , Chloë werd 8e en Cheyenne mocht een bronzen plak mee naar huis nemen, zij werd 3e.
De 2e wedstrijdronde stonden Els Limmen, Meral Kanli, Anna de Boer, Dionne Rooijmans en Sharon van Son op de wedstrijdvloer in Beverwijk.
Els en Meral kwamen uit in de pupillen 1 D1. Beide dametjes turnden mooie oefeningen en ook de punten waren hoog. Helaas viel Els van de balk en hierdoor verspeelde zij een podiumplek en werd 13e
Meral werd 6e.
Bij de senioren werd Dionne 3e mede door haar goede balkoefening. Anna werd 4e. Sharon had pech op brug en balk en werd 9e.
Deze eerste wedstrijd gaf ons een goede indruk van de wedstrijdeisen. Het gaf heel goed weer waar de verbeterpunten lagen, maar ook waar het goed is gegaan.

Klik hier voor de uitslagen


1e VW C-selectie
(Yvonne Maanders 28 nov 2013)

Afgelopen zondag werd er door de turnsters van TOSS-Heemskerk de eerste voorwedstrijd voor de 5e en 6e divisie geturnd. De eerste wedstrijd begon al vroeg met 7 turnsters in deze wedstrijd.
Voor pupil 2 D2 Zoey Gieske was brug het eerste toestel, de instappers, pupillen 1, junioren en senioren begonnen allen op vloer. Op vloer werden er nette oefeningen geturnd, Shanna van Well sloot deze ronde af met een hele mooie arabier flikflak. Op sprong werden er door alle turnsters goede sprongen gemaakt Mare van Kester behaalde hiermee een 13.50. Ook Enya Sinnige turnde een sprong zoals we nog nooit hadden gezien en haalde mooie punten. Door naar het volgende toestel waar Zoey haar vloer oefening deed en hiermee op haar eerste wedstrijd een mooie 12.20 haalde. Angela turnde een prima balk oefening waarmee zij haar hoogste cijfer van de dag haalde. Ook door de andere turnsters werd er balk geturnd, helaas ging er een aantal koprollen naast. Gelukkig bleven Livvia Adrichem en Shanna allebei op de balk en scoorde hier erg hoge punten mee. Helaas geen medailles in de eerste wedstrijd, wel hebben alle turnsters een goede eerste wedstrijd gedraaid.

C selectie 1e VWOp de tweede wedstrijd waren er 11 turnsters van TOSS aanwezig. Daarin in een grote groep met jeugd 2 5e divisie meiden. Zij worstelde zich door de wedstrijd heen en blonken uit op verschillende toestellen zo werd er door Sacha Kerkkamp een prachtige vloer oefening geturnd ook Nura van Vliet overwon een opstakel door arabier fikflak te turnen. Luna van Kester had een erg mooie vloer oefening helaas gingen er een punt vanaf door een val met de salto. Op brug hadden Lara de Jonge, Rachel Smit en Tessa de Ruijter goede oefeningen. Voor de anderen vallen daar nog wat punten te halen waar we hard mee aan het werk gaan. De balk was voor een aantal een groot opstakel, er werd hard geprobeerd om dit onderdeel zonder val te overleven. Tessa de Ruijter turnde de beste oefening van de TOSS meiden en haalde een mooie 10.90. De enige podium plaats was weggelegd voor Lara zij eindigde op de 5e plek en veroverde een medaille.
Op de andere baan werd er tegelijk geturnd, Demi en Janna hebben beide een goede wedstrijd geturnd. Demi haalde op sprong een 14.00 het hoogste sprong cijfer van alle pupillen 1 turnsters. Janna turnde zich rustig en stabiel door de hele wedstrijd en behaalde hiermee een mooie medaille op de 4e plaats.
Het laatste groepje bestond uit Lindsey de Munck, Mette Lenting en Fleur de Groot. Fleur turnde een goede eerste officiële wedstrijd en eindigde op de 5e plaats. Mette en Lindsey kwamen uit in de Jeugd 1 D2 en turnde beiden constante en goede wedstrijd, helaas was de concurrentie erg groot en belande zij op een 6e en 11e plaats.

Klik hier voor de uitslagen


Turnwedstrijden Beverwijk
(Ingrid Mous 28 nov 2013)

Zondag 24 november heeft TOSS goed gepresteerd bij de 1e competitiewedstrijd van rayon Kennemerland van dit seizoen in Sporthal ‘De Walvis’ te Beverwijk.

Janna van Louwen behaalde in de categorie pupil 1 D2 de hoogste positie van alle TOSS deelneemsters, namelijk de 4e  maar bleef hierdoor wel jammer genoeg net buiten de prijzen. De sfeer tijdens deze wedstrijden en zeker bij de TOSS deelneemsters was echter buitengewoon goed en aan de deelneemsters was dan ook te zien dat er met veel plezier en inzet geturnd werd. Dit mag dan ook zeker toegeschreven worden aan de trainsters van de C-selectie, Madelon Bredewold en Yvonne Maanders.
We kijken uit naar de 2e voorwedstrijd in Beverwijk op 20 januari van het volgend jaar waar de C-selectie van TOSS vol vertrouwen naar toe gaat werken om nog beter te presteren.

Klik hier voor de uitslagen


Toss Heemskerk haalt brons op het Nederlands kampioenschap turnen voor Teams
(Shanna 17 nov 2013)

Zaterdag 16 december 2013 waren er de Nederlandse kampioenschappen turnen voor teams.
Het team van Toss Heemkerk in supplement C bestaande uit Tamara Bleeker, Sterre Basjes, Tessa Langendijk en Irma Warns waren eerder bij de kwalificatie wedstrijd geëindigd bij de beste 16 teams van Nederland en dus geplaatst voor het NK.

Het team bestond uit 4 turnsters waarvan er per toestel maar 3NK teams mogen deelnemen, die 3 cijfers worden bij elkaar opgeteld en tellen mee voor het team resultaat.

Het team van Toss begon op brug waar Tamara een super oefening neerzetten die goed was voor het 3de brug cijfer van die dag: een 12,650, een goed begin dus.
Irma deed tijdens deze wedstrijd alleen mee op de brug en turnde een perfecte nieuwe oefening en ook Sterre haar oefening was stabiel. Brug is niet het toestel waar je heel hoog op kan scoren dus we stonden in het totaal klassement ook nog erg laag.
Op het 2de toestel balk deed Tessa mee die een super oefening neerzetten. Bij Tamara ging het helaas mis, ze begon goed maar aan het einde kwam er helaas een rare val na wisselspagaat wat 1 hele punt aftrek gaf.
Sterre bleef gelukkig wel op de balk maar maakte wat foutjes waardoor we in de totaal uitslag nog steeds erg laag bleven staan.
Op de vloer ging het gelukkig weer beter en haalde Tamara, Tessa en Sterre het puntentotaal iets omhoog. Op naar het laatste toestel sprong.

Van te voren was gepland dat ook Lynn Schreiner in dit team zou meedoen zodat zij een tsukahara kon springen samen met Tamara en Sterre maar helaas moest zij afmelden vanwege een blessure en dus moest Tessa ook hier in actie komen. Sterre turnde twee super tsukahara’s gehoekt en kreeg daarvoor het hoogste sprong cijfer van de dag een 12.883 gemiddeld. Tamara sprong de tsukahara gehurkt en kreeg ook een goed cijfer, Tessa was als laatste aan de beurt en sprong een keurige overslag goed voor een 11.500 helaas geen tsukahara van Lynn die meer op zou leveren dus we hadden verwacht dat we het podium wel net niet zouden halen. Maar we moesten we wachten tot alle andere teams ook klaar waren, en blijkbaar hadden we met sprong toch iets goedgemaakt want opeens stonden we op de 2de plaats na het team van Pax. We wisten al dat het team van Amsterdam er nog boven zou komen en we dus naar de 3de plaats zouden zakken maar verder was het afwachten. En toen kwam de uitslag we waren 3de van de 16 teams. En dus brons op het NK teams!

Klik hier voor alle uitslagen.
Zie ook: www.facebook.com/tossaselectie


Clubkampioenschappen
(Karin 6 nov 2013)

Jade ClubkampioenschappenDe basis- en onderbouwturnsters kwamen op 03.11.13 in actie in eigen huis.
De basisturnsters Britt Nusse en Jill van der Wel turnden hun allereerste wedstrijd. Britt is nog maar heel kort in de a-selectie en heeft laten zien dat er veel turnpotentie in haar zit. Jill heeft bijna het complete N2-Instap programma geturnd ter voorbereiding op haar eerste echte turntoernooi volgende maand. De supporters van Jill mogen hier wel even worden genoemd: compleet met spandoek werd Jill aangemoedigd!
In de categorie Instap N2 turnden Anne-Floor de Haas, Marij Troostheide en Shannon Commandeur. Anne-Floor blonk vooral uit op het onderdeel sprong, maar ook op de andere 3 toestellen heeft zij fantastisch gepresteerd. Marij wist van de Instappers N2 op 2 toestellen de beste score te noteren. Het beste toestel van Shannon was de rekstok. Zij turnde prachtige zwaaien en behaalde een 14.400.
Bij de Pupillen trok Jade van Vliet aan het langste eind. Zij behaalde een totaalscore van maar liefst 57.950, werd 1e in haar categorie (N2) en mocht de wisselbeker voor verplichte oefenstof in ontvangst nemen. Kim Bergamin turnt dit seizoen voor het eerst in N2. Vorig seizoen was zij nog Instapper in de 4e divisie. Uit haar prestaties tijdens dit clubkampioenschap is te zien dat zij grote (turn)sprongen maakt. Lianne Hatzmann heeft een keurige wedstrijd geturnd. Wat kleine foutjes en nog wat puntjes op de I en Lianne is klaar voor het nieuwe wedstrijdseizoen.
Marieke Wolf komt dit seizoen als enige uit in de hoogste categorie N1. Ondanks de vele moeilijke onderdelen, die nog niet allemaal stabiel zijn, is Marieke weer goed op weg in de richting van haar prestaties van vorig seizoen. Zij nam het op tegen de 2 Pupillen 2 van TOSS: Bibi Meijer en Larissa Noll. Bibi en Larissa turnden vooral goed op hun laatste onderdeel, de vloer. Larissa scoorde hier het hoogst van de 3 turnsters, een 14.100. Op brug moeten beiden nog flink aan de bak om de plusoefening wedstrijdklaar te krijgen. Het balkprogramma van Bibi gaat al wel erg goed. Zoals te zien was, is zij druk bezig met alle nieuwe bonusonderdelen (arabier op de balk en als afsprong en flik flak).
Complimenten voor de prestaties van alle turnsters. De eerste voorbereiding op het nieuwe seizoen is een feit.

Kijk hier voor de uitslagen.


Kwalificatie NK Clubteams
(Karin 6 nov 2013)

Op zondag 03.11.13 vonden in Waspik de kwalificatiewedstrijden voor de NK Clubteams plaats. TOSS heeft deelgenomen met 2 teams.
Team 1 bestond uit Tamara Bleeker, Tessa Langendijk, Sterre Basjes, Irma Warns en Lynn Schreiner (Lynn afwezig vanwege blessure). Tamara en Sterre hebben een vierkamp (sprong-brug-balk-vloer) geturnd en daarmee een belangrijke bijdrage geleverd aan het teamresultaat. Tessa, terug na een jaar blessureleed, kwam uit op 3 toestellen (sprong-balk-vloer) en Irma heeft als jeugdturnster zeer knap brug voor haar rekening genomen. Het team heeft overall uitstekend gepresteerd en zich als 2e geplaatst voor het NK dat op 16 november a.s. zal plaatsvinden in Amsterdam.
Team 2 bestond uit 3 1e jaars jeugdturnsters, allemaal voor het eerst uitkomend in de keuzeoefenstof. Tamara van Someren, Kaylee Strating en Caithlyn Pechler hebben hier een 10e plaats behaald. Niet genoeg voor doorstroming naar het NK, maar er is wel een mooie eerste ervaring in de keuzeoefenstof opgedaan.

Kijk hier voor de uitslagen.