Corona (2)

29 april 2020

De maatregelen om weer te mogen sporten zijn enigszins versoepeld. Vanaf 29 april tot 20 mei mag de jeugd t/m 18 jaar weer samen trainen in de buitenlucht. Voor jeugd van 13 t/m 18 jaar geldt wel dat zij tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden. Voor volwassenen zijn de maatregelen nog niet versoepeld, voor hen mag er tot 20 mei nog geen georganiseerde sport gefaciliteerd worden. Er mag dus nog niet binnen in de diverse zalen gesport gaan worden.

Momenteel bekijken we de mogelijkheden om buiten georganiseerd sporten aan te kunnen bieden. De gemeente is hierin leidend. We mogen niet op openbaar buitenterrein georganiseerde sportactiviteiten uitvoeren. Momenteel onderzoekt de gemeente of er voor TOSS eventueel een buitenterrein beschikbaar is. Als dat het geval zou zijn, moeten wij de gemeente informeren over de wijze waarop wij de trainingen willen gaan opstarten en welke maatregelen we treffen om hierbij te voldoen aan de richtlijnen. De gemeente moet hieraan hun goedkeuring geven, voordat we kunnen starten. U zult begrijpen dat het tijd kost om dit allemaal zorgvuldig voor te kunnen bereiden.

Tot aan de tijd dat we buiten lessen kunnen gaan faciliteren, blijft u van onze trainers digitale lessen ontvangen. Onze trainers doen hard hun best om elke week weer een attractieve les voor te bereiden, zodat u of uw kind op een leuke manier in beweging kunnen blijven. Volgens de huidige maatregelen mogen er tot 20 mei geen lessen binnen worden gegeven. TOSS hoopt dat na 20 mei de maatregelen verder zullen versoepelen en dat sporten bij TOSS voor al onze leden weer mogelijk wordt.