Ingezonden 2009

Op deze pagina worden door leden ingezonden stukken, vragen, foto’s e.d. gepubliceerd.
Mail uw ingezonden stuk naar info@tossheemskerk.nl

> (28 december 2009) 10 medailles tijdens kersttoornooi!!!!
> (28 december 2009) TOSS in de medailles tijdens landelijke toestelfinales.
> (14 december 2009) Jonge TOSS-turnsters presteren goed tijdens competitie.
> (14 december 2009) TOSS verovert zilver op NK clubteams.
> (25 november 2009) DE GROTE CLUB ACTIE: WEDEROM GEWELDIG SUCCES!
> (25 november 2009) Breed sportaanbod bij TOSS Heemskerk
> (24 november 2009) 1e competitie divisie 4 en 5.
> (15 november 2009)) TOSS start seizoen met goud
> (1 november 2009) TOSS Heemskerk huldigt gouden medaille winnaressen Turnen en Sportaerobic.
> (22 juni 2009) TOSS 2x goud, 1x zilver op NK
> (7 juni 2009) Anne Kornman Nederlands kampioen.
> (25 mei 2009) Patty Bleeker nipt naast NK-podium.
> (24 mei 2009) 1/2 finale Acrogym levert helaas geen doorstroming naar Finale.
> (18 mei 2009) TOSS acrogym in de medailles!
> (17 mei 2009) Britt Klous veertiende op NK-turnen.
> (11 mei 2009) ACRO-DAMES nipt naar de Finale van het NK!
> (11 mei 2009) Plaatsingswedstrijd NK groot succes voor TOSS!!
> (mei 2009) Medailleregen voor TOSS.
> (26 april 2009) TOSS-dames door naar districtsfinale.
> (19 april 2009) TOSS overtuigend door naar NK-finale.
> (12 april 2009) Medailles en plaatsing voor de 1/2 finale van de Acro-damesteams van Toss Heemskerk.
> (5 april 2009) TOSS-turnsters door naar NK-finale.
> (5 april 2009) Toss-dames turnen goed op NK.
> (29 maart 2009) TOSS GALA 2009!!!
> (29 maart 2009) Turncompetitie.
> (22 maart 2009) TOSS-medailles tijdens NK-wedstrijden.
> (15 maart 2009) TOSS-turnsters probleemloos door in NK-strijd.
> (9 maart 2009) Vier districtskampioenen voor TOSS Heemskerk.
> (9 maart 2009) Een verdiende podiumplaats voor Acro-gymnasten Louise en Simone Beentjes.
> (01 maart 2009) TOSS turnsters door naar het NK
> (28 februari 2009) Sportploeg van 2008.
> (17 februari 2009) Goud voor TOSS
> (14 februari 2009) Turnteam en sportaerobicteam genomineerd voor sportploeg 2008 van Heemskerk
> (2 februari 2009) TOSS ook in vierde divisie succesrijk.
> (25 januari 2009) TOSS opnieuw succesvol tijdens NK-voorrondes
> (20 januari 2009) Opnieuw medaillerijk weekend voor TOSS
> (11 januari 2009) TOSS blinkt uit tijdens NK-voorrondes!


10 medailles tijdens kersttoornooi!!!!
(Bianca, 28 december )

De Bovenbouwturnsters van Toss Heemskerk divisie 1 en 2 wisten afgelopen zondag maar liefst 10 medailles in de wacht te slepen tijdens het kerstoornooi in Nijmegen.

Jeugd divisie 2:
Anne Wildoer turnde een keurige vloeroefening, en samen met Ilana Sincic, die op vloer voor het eerst haar dubbelschroef turnde, wisten zij de hoogste score te behalen, en wonnen beide de gouden medaille. Mitzi sprong voor het eerst schroefsalto a.o. op een wedstrijd, keurig gedaan! De dames hadden keurig gesprongen, Rosalie miste hier net aan een medaille met een keurige 4e plaats. Ook Anne en Ilana hadden hier een mooie score. Op brug verraste Ciena van der Horst iedereen door met een supernette oefening een gouden medaille te winnen. Zij turnde voor het eerst een keurige halve schroef af, wat haar bonus opleverde. Mitzi moet hier nog even hard op trainen, want zij had slechts 0.20 minder dan Ciena. Anne probeerde hier voor het eerst haar slinger, nog even hard trainen dan moet hij de volgende keer zeker lukken! Op balk liet Rosalie weer een fantastische oefening zien, met arabier twistsalto af tot stand. Zij mocht hier een zilveren medaille in intvangst nemen. Helaas viel Ilana met haar opsprong, haar oefening was verder supernetjes, en haar nieuwe afsprong arabier schroefsalto was uitstekend! Ciena turnde 2 nieuwe elementen; flick flack rijzit, en flick flack hurksalto af.

Junioren divisie 2:
Esmee Hoogewerf begon haar wedstrijd met een keurige vloeroefening, met o.a. 1 ½ schroef a.o., en 1 schroef v.o. en a.o. Op het allerlaatste moment ging er pas iemand over haar cijfer heen, zij won hier keurig zilver. Esmee had de smaak te pakken en liet een uitstekende tsuki gehoekt zien, goed voor een gouden medaille. Helaas mislukte haar slinger op de brug, wel had Esmee voor het eerst hele schroef af gedaan, die keurig geland werd. Op balk liet Esmee 2 nieuwe dingen zien; Combinatie wisselspagaat flick flack rijzit, en pirouette been geheven. Met de laatste viel zij er helaas af, maar met 2 medailles was Esmee natuurlijk zeer tevreden!

Senioren divisie 2:
Marissa van Noort liet een goede indruk achter bij de jury op brug. Zij kreeg persoonlijke complimenten van de jury over haar mooie uitgevoerde oefening. Voor het eerst turnde Marissa kip handstand halve draai, en ook vrij nieuw in haar oefening is stalder wippertje, en slinger met 1 schroef af. Zij behaalde een zilveren medaille in een zeer groot deelnemersveld! Helaas kwam zij op balk en vloer net een paar tiende tekort voor een medaille, met toch wel hele mooie scores.

Jeugd divisie 1:
Patty Bleeker turnde haar 1e wedstrijd in divisie 1. De tegenstand hier was van zeer hoog nivo met 2e jaars jeugd meiden en ex-topsporters. Een medaille halen tussen dit geweld behoorde dan ook helaas niet tot de mogelijkheden. Wel heeft Patty een hele stabiele 1e wedstrijd laten zien met op elk toestel meerder nieuwe elementen. Op sprong deed zij voor het eerst tsuki hurk in wedstrijdverband. OP brug dubbelhurksalto af. Op balk o.a. wisselspagaat en wisselsplit, boogje flick flack en flick flack schroefsalto af. Op vloer een flick flack schroefsalto en overslag streksalto. Patty is op de goede weg, en mag terugkijken op een uitstekende 1e wedstrijd.

Junioren divisie 1:
Ook bij Anne Klein en Desi Hoogewerf lag het nivo zeer hoog. Meerdere nederlanse kampioenen en ex-topsporters waren hun tegenstanders. Zij wisten samen 3 medailles te behalen in dit zeer sterke deelnemersveld, wat een uitstekende prestatie is! Anne Klein haalde brons met een mooie overslag salto op sprong. Desi kwam net iets te kort voor een prijs op brug, maar deed voor het eerst handstand ½ draai in haar oefening en turnde een ruime dubbelschroef af tot stand. Ook Anne liet zien weer op de weg terug te zijn op de brug. Met een zeer nette oefening behaalde zij wuim 3 punten meer dan bij haar afgelopen 2 wedstrijden. Op balk haalde Desi brons met o.a. salto v.o. en salto a.o. Haar nieuwe afsprong auerbach flick flack flack flack schroefsalto a.o. van balk ging super! De jury vond dit ook een hele mooie verbinding. Anne Klein ging de mist in tijdens haar oefening, maar turnde haar nieuwe afsprong boogje flick flack schroefsalto prima tot stand. OP vloer waren beide dames prima in vorm. Beide turnde zij dubbelschroef en overslag 1 ½ schroefsalto. Desi stond ook hier weer net naast het podium, Anne behaalde hier een zilveren medaille. Toss heeft na het bahalen van de noordhollandse titel, en een zilveren medaille tijdens het nk clubteams, en verschillende medailles tijdens de 1e competitiewedstrijd, ook hier weer een uitstekende indruk achter gelaten. We zijn weer ontzettend trots op de meiden. Op naar de voorwestrijden!!!


TOSS in de medailles tijdens landelijke toestelfinales.
(Trudie, 28 december 2009)

Tijdens de nationale toestelkampioenschappen turnen eerste en tweede divisie kerstzondag (27-12-2009) in Nijmegen, is turnvereniging TOSS er wederom in geslaagd met een flink aantal medailles naar huis te gaan. TOSS nam voor de eerste keer deel aan deze toestelfinales en is dus zeer succesvol gebleken!

In de tweede divisie Jeugd pakte Ciena van der Horst het goud op brug, Ilana Sincic en Anne Wildoer haalden samen een gouden medaille met hun gelijke score op vloer. Rosalie Sap was ook succesvol en behaalde een zilveren medaille op de balk. Mitzi Kortekaas turnde een sterke wedstrijd maar kwam net te kort voor een podiumplaats. In de tweede divisie Junior behaalde Esmee Hoogewerf de hoogste trede op het onderdeel sprong. Esmee nam nog een tweede medaille in ontvangst. Op vloer behaalde zij zilver. Bij de tweede divisie Senior was het Marissa van Noort, die voor haar prachtige brugoefening, het zilver in ontvangst mocht nemen.

In de categorie eerste divisie Junior pakte Anne Klein zelfs 2 medailles, zilver voor vloer, brons voor haar sprong. Desi Hoogewerf behaalde in deze categorie het brons voor haar balkoefening. Patty Bleeker (jeugd) kwam voor het eerst uit in divisie 1 en bleef prima overeind staan in een ervaren veld van turnsters.

Naast al dit turngeweld werden er diverse spectaculaire demonstraties verzorgd o.a. door Renske Endel en de Acro-ploeg die deelnam aan Holland’s Got Talent. [20091228LTF.jpg]


Jonge TOSS-turnsters presteren goed tijdens competitie.
(Annette, 14 december 2009)

Tijdens de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen in Schagen afgelopen weekend hebben de TOSS-turnsters een goede seizoenstart beleefd. Zowel bij de Instappers als bij de Pupillen 1 werden mooie resultaten behaald. Cheyenne Kramer en Lot Ruiter turnden bij de Instappers divisie 2 hun allereerste wedstrijd en eindigden op een respectievelijk mooie 4e en 6e plaats. Tamara Bleeker en Babette Koolen zorgden bij de Pupillen 1 divisie 1 zelfs voor twee podiumplaatsen. Tamara Bleeker behaalde overtuigend goud. Babette Koolen , sinds kort turnend bij TOSS en overgestapt van divisie 3 naar divisie 1, veroverde een hele knappe tweede plek. Bij de Pupillen 1 divisie 2 werd TOSS vertegenwoordigd door maar liefst 5 turnsters. Danique van der Meer eindigde op een plaats 7e plaats, Lotte Frans werd 11e , Britt Klous 12e,Yazz Wassenaar 15e . Tessa Langedijk mocht zelf het podium beklimmen met een mooie 4e plaats. [20091214_jonkies.jpg]


TOSS verovert zilver op NK clubteams.
(Annette, 14 december 2009)

JolienTijdens het clubteamkampioenschap divisie 1 is TOSS Heemskerk erin geslaagd een zilveren medaille te veroveren. Het TOSS-team bestaande uit Anne Kornman, Anne Klein, Esmee Hoogewerf, Desi Hoogewerf en Marissa van Noort kwam met 143.200 ptn. slechts 0,4 punt te kort voor goud. Dit ging naar het team van Hazenkamp-Nijmegen. Allianz- Waalwijk eindigde met 140.150 ptn op een derde plaats. De TOSS-dames maakten vooral indruk op de brug; hier behaalden zij met ruime voorsprong de hoogste score. Ook op sprong gooiden zij hoge ogen. De zilveren medaille betekende voor TOSS voor het tweede jaar achtereen een plaats op het ereschavot. [20091214_NKClubteams.JPG]


DE GROTE CLUB ACTIE: WEDEROM GEWELDIG SUCCES!
(Truda, 25 november 2009)

fvdwTijdens de gymnastiek lessen op woensdag 25 november zijn de 3 beste lotenverkopers in het zonnetje gezet. Het ging om Sharon van Son, Demi Hanssen en Indy Dokter, met z’n drieën verkochten zij maar liefst ruim 500 loten. Uit handen van organisator Karin Cappelle ontvingen zij alle 3 leuke blikken met bioscoopbonnen namens T.O.S.S. Op de foto staan zij dan ook te stralen en half december zal hun spaarrekening nog eens flink gespekt worden, evenals de spaarrekeningen van alle kinderen die loten hebben verkocht !! Er zijn zo’n 4000 loten verkocht voor onze vereniging, dat is echt vet cool !! Met de opbrengst kan T.O.S.S. weer leuke dingen doen en mooie sport en spel-materialen aankopen. Vanaf donderdag 26 november staan de prijswinnaars op de site van de Grote Club Actie : www.degroteclubactie.nl. Iedereen die zich heeft ingezet voor de Grote Club Actie : HARTELIJK BEDANKT !!  Klik hier voor meer foto’s. [fvdw.jpg][http://www.tossheemskerk.nl/tosspict/TOSS%20GCA/default.htm]


Breed sportaanbod bij TOSS Heemskerk
(Annette, 25 november 2009)

TOSS Heemskerk staat al jaren garant voor een gevarieerd sportaanbod voor Heemskerk en omgeving. In de prachtige turnhal van de vereniging wordt niet alleen op hoog nivo geturnd, maar worden ook vele andere vormen van gymnastiek beoefend zoals Acrogym, Gymnastiek voor kinderen op de basisschool, Kleutergym, Ouder en Kindgym, het Springuur voor turners en ex-turners en Toestelturnen voor dames en heren. Daarnaast kan er bij TOSS op allerlei verschillende manieren gewerkt worden aan de conditie en de spieren middels BBB, Bodyshape en BBB/ Steps en Shapes, Conditiesport voor dames en heren, Steps en Shape, Steps/BB, Streetdance, Total Body Workout, Sportaerobics en Tricking. De Senioren kunnen bij TOSS terecht voor Keepfit 55+ en voor GALM 55+, een veelzijdig bewegingsprogramma gekoppeld aan een fitheidstest. Uiteraard biedt TOSS ook de laatste trend uit Zuid- Amerika; Zumba, een fitnessprogramma gebaseerd op Latijnsamerikaanse dans. Op de site www. tossheemskerk.nl kan onder “sportaanbod” uitgebreide informatie worden gevonden over genoemde sportvormen en de lestijden. [20091125_JolienGR.jpg]


1e competitie divisie 4 en 5.
(Anette, 24 november 2009)

Zaterdag en zondag vond in sporthal De Walvis de eerste van twee rayonwedstrijden plaats van de dames turnen divisie 4 en 5. De turnsters strijden in deze wedstrijden om een plaats in de regionale en disctrictswedstrijden. Turnvereniging TOSS uit Heemskerk werd zowel in de 4e als in de 5e divisie vertegenwoordigd door verschillende turnsters. Zaterdag won Demi Foo in de 5e divisie bij de Jeugd een 5e prijs en verdiende met haar 44.80 punten een medaille. Fleur Piers turnde haar allereerste wedstrijd en had een sterk debuut. Met een 10.70 op vloer zette zijn een mooie prestatie neer. Annemarie Bleeker werd bij de Junioren 3e en kreeg brons met een puntentotaal van 44.25 . Lianne Duin werd in dezelfde wedstrijd 11e met een hoge score van 11.80 op sprong. Nadine Ruiter had wat pech op balk en brug bij de Pupillen 2, maar had op sprong een hele hoge score van 13.30 punten.

Zondag turnde de 4e divisie. TOSS turnster Ilse Kamphuis kreeg een goede waardering bij de Pupillen 1.Met 46.90 werd zij 3e en verdiende daarmee een bronzen medaille. Demi Hanssen had in dezelfde groep een goede score voor sprong met 12.30. Bij de Junioren werd Mieke van Ommeren 9e, Ancelle Jansen 12e, Noortje Schipper 14e en Daisy de Hoop 15e Bij de meisjes Jeugd greep Chantal Kriek net naast de medailles en werd 6e, Dionne Rooijmans werd 8e en Sanne de Goede 11e Zij turnden alledrie een goede wedstrijd, maar de concurrentie was hier sterk. Bij de Seniorenmeisjes werd Jolien Koopman 12e ; zij leverde met een score van 38.85 de beste score voor Toss in deze categorie, maar ook hier was de concurrentie sterk.

Op de foto Ilse, de bronzen medaillewinnares voor TOSS [20091124.JPG]


TOSS start seizoen met goud
(Annette, 15 november 2009)

Tijdens het Noord-Hollands Clubteamkampioenschap Turnen dat afgelopen weekend plaatsvond in sporthal De Walvis in Beverwijk is turnvereniging TOSS uit Heemskerk haar seizoen succesvol begonnen. Bij de Pupillen/Jeugd divisie 1 en 2 veroverde zij met haar team bestaande uit Ilana Sincic, Rosalie Sap, Patty Bleeker en Anne Wildoer de gouden medaille door met een score van 141,200 concurrent Turnlust Huizen met twee punten ruim voor te blijven. BATO Haarlem werd derde in deze categorie. De winst werd vooral behaald op het onderdeel vloer. Ook Mitzi Kortekaas en Ciena van der Horst turnden voor TOSS, maar vormden door het gemis van Fea Sprengers geen compleet team en deden daarom helaas niet mee voor de prijzen.

TOSS- turnster Marissa van Noort maakte deel uit van het gelegenheidsteam van BATO Haarlem met onder andere Imke Glas en topturnster Maartje Allebes, dat uitkwam bij de Senioren divisie 1 en 2. Ook dit team veroverde een gouden medaille. [20091117_clubteams_Gr.jpg]


TOSS Heemskerk huldigt gouden medaille winnaressen Turnen en Sportaerobic.
(Geralda, 1 november 2009)

Vrijdag 30 oktober heeft Toss al haar gouden medaille winnaressen van dit jaar gehuldigd in het clubgebouw aan de Louis Couperusstraat te Heemskerk.  In juni behaalde de sportsaerobic group op de Nederlandse Kampioenschappen bestaande uit: Mandy Hoogewerf, Jessica vd Himst, Annemarie Stijger, Hekse Heidergott, Fleur Winter en Yvette Frantsen de gouden plak. Ook goud voor het trio bij de senioren: Rowie Meijer, Yvette Frantsen en Mandy Hoogewerf. Anne Kornman werd ook in juni Nederlands Kampioen, eerste divisie Jeugd, nivo 5. Eveneens in juni werd in nivo 5 tijdens de Nederlandse clubteamkampioenschappen goud gewonnen. Het winnende team bestaat uit: Anne Kornman (12), Anne Klein (12) , Esmee Hoogewerf (13), Amy Delorme (15) en Melanie Driessen (16). Kortom het bestuur vond het nodig dit moment niet voor bij te laten gaan en ze kregen allen een bon van een bekend parfumerie. Uiteraard werden de trainsters Ester Stegink en Bianca Bromlewe ook in het zonnetje gezet met bloemen want zonder hen was het de dames nooit gelukt.
[20091101_gr.jpg]


TOSS 2x goud, 1x zilver op NK
(Geralda, 22 juni 2009)

In Ahoy Rotterdam werden dit weekeinde maar liefst 7 Nationale Kampioenschappen tegelijkertijd gehouden als voorbereiding op de WK turnen in 2010. Voor de afdeling Sportsaerobics en Demodans van TOSS Heemskerk een heel druk weekend. De zaterdagavond werd het NK Streetdance gehouden en de ploeg van TOSS : Chicks on a Mission, draaide verreweg de beste wedstrijd van dit seizoen en werd in al het dansgeweld 9e van Nederland, een knappe prestatie. Zondag stond er sportsaerobics en demodans op het programma, dus af en toe was het rennen en vliegen om weer in de goede kleding tijdig op het podium te staan. Maar dat de Tossers het beste onder druk presteren bleek maar weer. De demodans, een dans op stoelen door het team van TOSS Swing & Fun, was goed voor veel applaus en een jurywaardering die alweer een negende plek opleverde. Tijdens de prijsuitreiking werd de naam TOSS Heemskerk zeer regelmatig opgenoemd. Het werd goud voor de sportsaerobic –group bestaande uit: Mandy Hoogewerf, Jessica vd Himst, Annemarie Stijger, Hekse Heidergott, Fleur Winter en Yvette Frantsen. Ook goud voor het trio bij de senioren: Rowie Meijer, Yvette Frantsen en Mandy Hoogewerf lieten zien dat zij echt de top van Nederland zijn in deze categorie! Een zilveren medaille was er voor Naomi Rinsampessy, die een prima routine draaide met een element dat niemand anders liet zien: een push up op 1 arm en 1 been , vlekkeloos uitgevoerd!! Een zwaar en druk maar heel succesvol weekend waar iedereen vol trots op terug kan kijken!! Op naar een iets rustigere periode voor dat de trainingen voor volgend seizoen weer van start gaan…… [20090622SA_Gr.jpeg]


Anne Kornman Nederlands kampioen.
(Annette, 7 juni 2009)

Anne Kornman van turnvereniging TOSS uit Heemskerk is afgelopen weekend in Haarlem Nederlands Kampioen geworden, eerste divisie Jeugd, nivo 5. Zij bleek bestand tegen de hooggespannen verwachtingen en turnde een sterke wedstrijd, waarbij vooral haar brugoefening fors hoger scoorde dan die van al haar concurrentes. Ook Tamara Bleeker van TOSS was goed voor een medaille. Zij bleek de beste turnster op zowel brug, sprong als vloer. Als gevolg van twee valpartijen van de balk belandde zij uiteindelijk op een toch nog zeer verdienstelijke derde plaats. Desi Hoogwerf tenslotte, werd middels een stabiel geturnde wedstrijd zesde bij de Junioren, nivo 4. [20090609AnneK_GR.JPG]


Patty Bleeker nipt naast NK-podium.
(Anette, 25 mei 2009)

TOSS-turnster Patty Bleeker is er afgelopen zaterdag tijdens het NK-turnen divisie 2 net niet in geslaagd het podium te bereiken. In Reusel, Brabant, kwam zij bij de Pupillen 2 minder dan tweehonderdste punt tekort voor een bronzen medaille. Haar zusje, Tamara Bleeker, had zondag iets meer succes tijdens haar NK-voorwedstrijd, eveneens in Reusel. Zij veroverde bij de instappers, divisie 1 een gouden medaille. Fea Sprengers turnde tijdens haar NK-finale bij de Pupillen 2 naar een mooie 12e plaats, vooral door haar hoge score van 9.40 punt op sprong. Bij de Jeugd, finale NK, was Rosalie Sap lange tijd in de race voor een medaille. Haar brugscore van 8.80 punt was de hoogste in haar categorie. Zij eindigde uiteindelijk als zesde. In dezelfde categorie overtuigde Ilana Sincic het publiek en de jury met een prachtige vloeroefening ( 8.55 punt).Ook Anne Wildoer scoorde 8.55 op vloer. De meisjes werden respectievelijk 15e en 22e in het eindklassement. De oudere TOSS-meisjes draaiden uitstekend mee aan de top van het NK. Marissa van Noort, Senior, behaalde een verdienstelijk vijfde plaats. Esmee Hoogewerf, Junior, werd negende van Nederland. Tweelingzus Desi Hoogewerf vertegenwoordigde TOSS tijdens de halve finale NK divisie 1. Zij eindigde op de vierde plaats, op slechts enkele tienden van nummer drie. Anne Kornman tenslotte, Jeugd divisie 1, liet zondag zien een duidelijke kanshebster voor de nationale titel te zijn. Na de halve finale nam zij al een gouden medaille mee naar huis. [20090526GR.jpg]


1/2 finale Acrogym levert helaas geen doorstroming naar Finale.
(Geralda, 24 mei 2009)

Zondag 24 mei was het weer zover in sporthal de Walvis te Beverwijk. Een drukte van belang voor de 1/2 finale voor het Nederlands Kampioenschap Akrogym in het D/E niveau. Toss Heemskerk kwam uit met 3 teams.
Laura de Boer, Wendy Hofland en Rowan Piers, E-Senioren damesgroep (foto) lieten met een strakke combinatie oefening vele gymnasten ver achter zich, helaas behaalden ze met 25,400 punten niet de limiet voor plaatsing in de finale. (vorige week bij de Open Kampioenschappen West Nederland waren ze 1e).
Bodine Koek, Wietske Maas en Dionne 25,1(E-junioren damesgroep) behaalden met een mooie score (vorige week nog 2e bij de Open Kampioenschappen) met 25,1 punten, goed voor en 7e plaats, wat betekent dat ze 2e reserve zijn voor de finale van 14 juni te Bocholz.
De zusjes Louise en Simone Beentjes (in de voorrondes goed voor zilver) hadden wat pech met een element (vliegtuig) waardoor deze geschrapt werd in de telling en dus behaalden ze ook niet de begeerde plaatsing in de finale.
Voor Roos van de Velde en Michelle Porsius, wordt het erg spannend voor de finale op C-niveau op 6 juni in Oss. Voor de rest zijn de Toss-Acrogym dames voorlopig klaar met de wedstijden. [20090527GR.jpg]


TOSS acrogym in de medailles!
(Geralda, 18 mei 2009)

Tijdens de Open Kampioenschappen West Nederland ACROGYM, heeft Toss Heemskerk wederom medailles verdiend.
In de sporthal de Walvis te Beverwijk een drukte alom. In de categorie damesgroep E-senoir was er GOUD voor Wendy Hofland, Laura de Boer en Rowan Piers.
Een strakke combinatie oefening en en verdiende 1e plaats met 24.967 punten.

In de categorie damesgroep E-junioren was er ZILVER voor Wietske Maas, Bodine Koek en Dionne Bakkum (foto).Zonder fouten en hoge cijfers 26.167 een nipte 2e plaats ver vooruit op nummer 3. [20090518_Acro.JPG]


Britt Klous veertiende op NK-turnen.
(Annette, 17 mei 2009)

Turnster Britt Klous van turnvereniging TOSS uit Heemskerk is er in geslaagd een mooie veertiende plek te bemachtigen tijdens het Nederlands kampioenschap damesturnen afgelopen zaterdag in Deventer. Samen met 35 andere turnsters streed zij voor de beste plaatsen binnen het instapnivo, divisie 3. Clubgenootje Tessa Langendijk eindigde, eveneens bij de instappers, op de 24e plaats. Pauline van Wonterghem vertegenwoordigde TOSS bij de Pupillen 1, niveau 9 en werd daar 22e. Senior turnster Amy Delorme turnde ondanks een knieblessure haar finale en eindigde op een 36e plaats. [20090517_NK.JPG]


ACRO-DAMES nipt naar de Finale van het NK!
(Geralda, 11 mei 2009)

Voor de ACROGYM van Toss was het weer een goed weekend. In de C-lijn Dames Duo, hebben Roos van de Velde en Michelle Porsius afgelopen zondag in Hellendoorn laten zien dat ze genoeg in huis hadden om door te stromen naar de Finale. En dat deden ze dan ook met verve! Voor balans een persoonlijk record met een score van 26.067 punten en voor Tempo ook een record met 25.250 punten. Daarmee behaalden ze de limiet van minimaal 50 punten om door te stromen naar de finale van het Nederlands Kampioenschap in Oss op 6 juni a.s. Eveneens uit de C-lijn dames duo: Voor Romy Keijzer en Lara de Jonge kwamen de wedstrijden te vroeg en behaalden niet de gestelde limiet.

De damesgroep, Isa Stoke, Dorien Maas en Fenna Venema behaalden toch met een prachtige score voor Tempo van 25.267 en voor Balans 23.582 helaas niet de behaalde limiet van 50 punten voor plaatsing in het NK. Wel hebben de dames hun persoonlijk record op de Tempo-oefening verbeterd.

Voor de D- en E-lijn zijn de wedstrijden op 23 en 24 mei in de Walvis te Beverwijk. [20090512KL.jpg]


Plaatsingswedstrijd NK groot succes voor TOSS!!
(Esther, 11 mei 2009)

Zondag 10 mei, de eerste plaatsingswedstrijd Sportsaerobics en Demodans in Sporthal Beverwijk. Altijd spannend en dat was aan veel deelnemers te zien. Hier heb je dan weer al je trainingsuren voor gemaakt! Zou het allemaal gaan lukken? Sporthal Beverwijk zat ondanks het mooie weer helemaal vol en het publiek heeft kunnen genieten van prachtige sportieve prestaties en leuke, mooie en afwisselende optredens van zowel show- als streetdanceteams.

Voor de atletes van TOSS pakte de eerste wedstrijdspanning gelukkig heel goed uit.
Als eerste was het de beurt aan het streetdanceteam: Chicks on an Mission. Zij lieten een geheel nieuwe streetdance combinatie zien en dat de jury dit waardeerde was duidelijk, ze behaalden een prachtige zilveren medaille.Na dit mooie resultaat was het de beurt aan het demoteam van TOSS: Swing & Fun. Met een originele dans met stoelen kregen zij veel waardering van zowel het publiek als de jury.En alweer was het raak: opnieuw zilver voor TOSS Heemskerk.

Op naar de sportsaerobiccers……Suze van Beuningen beet de spits af en liet zien dat zij enorm vooruit gegaan is afgelopen jaar.Een prima routine die haar 12.10 opleverde en dat betekende een mooie 5e plaats.Voor Saskia van Beugen was het haar alleerste wedstrijd, maar na een paar seconden liet ze de zenuwen varen en draaide een keurige routine, ze behaalde een prima 6e plaats. Denise Dirks liet een paar hele mooie elementen zien. Zowel kracht, lenigheid en elementen zijn erg belangrijk binnen het sportsaerobics. Denise greep net naast de medailles en werd vierde net achter haar clubgenootje Rowie Meijer. Rowie straalde op het wedstrijdpodium en werd luidkeels aangemoedigt door het thuispubliek. Zij behaalde dan ook en fantastische tweede plek, net achter Danielle Keijser uit Winschoten. Het beloofde wel een hele mooie middag te gaan worden voor de sporters van de Heemskerkse vereniging. Vervolgens de senioren en in die categorie kwam Naomi Rinsampessy op de vloer. Zij draaide een goede routine en liet met haar super uitstraling zien hoe ze genoot van de wedstrijd. En dat was dan ook geheel terecht: zij mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen! Alle successen inspireerden de clubgenootjes. De sportsaerobics Group, had een try-out. Dit team betaande uit: Annemarie Stijger, Jessica vd Himst, Heske Heidergott, Mandy Hoogewerf, Fleur Winter en Yvette Frantsen draaide voor de eerste keer op het hoogste nivo mee en ook zij spetterden. Bijna foutloos werd de routine neergezet en deze prestatie werd beloond met goud!! Het kon niet op en of het nog niet genoeg was behaalde ook de laatste deelnemers van TOSS , het trio bestaande uit Mandy Hoogewerf, Yvette Frantsen en Rowie Meijer opnieuw een gouden plak. Zij lieten oa de trio’s van SV Twello en Oygym Veendam ruimschoots achter zich, een zeer knap resultaat.

Al met al een zeer geslaagde middag !! De atletes gaan zich nu voorbereiden op de komende wedstrijden, die over twee weken in Scheemda plaatsvinden. De NK in Ahoy Rotterdam is [20090511.jpg]


Medailleregen voor TOSS.
(Yvonne, mei 2009)

Zaterdag 9 mei was sporthal De Walvis in Beverwijk gevuld met turnsters uit de vierde tot achtste divisie. Zij moesten daar aantreden voor de toestelkampioenschappen Rayon Kennemerland. De individuele turnsters mochten uitkomen op 2 toestellen. Voor turnvereniging TOSS vond er een ware medailleregen plaats. Maar liefst 25 medailles werden door deze vereniging mee naar huis genomen.

Goud was er voor Annemarie Bleeker (2 maal), Cheyenne Hoffman, Sharon van Son, Xenah Cappelle, Dionne Rooijmans, Lianne Duin, Daisy de Hoop (2 maal), Cheyenne Perré, Maaike Kortekaas, Jolien Koopman.

Zilver was er voor: Lieke Kortekaas, Maaike Kortekaas, Lianne van Noort, Jolien Koopman, Mieke van Ommeren, Cheyenne Hoffman, Britt Grevelink, Chantal Kriek. Brons was er voor: Angela Visser, Nadine Ruiter, Lianne van Noort, Julia Nijman, Larissa Deurloo en Mieke van Ommeren [20090505_2.jpg][20090505.jpg]


TOSS-dames door naar districtsfinale.
(Annette, 26 april 2009)

Op zaterdag 25 april werden in de sporthal Beverwijk de regiokampioenschappen voor de 5e divisie gehouden. Voor Toss mocht Daisy de Hoop de spits afbijten. De vloer en sprong verliepen zonder veel problemen (8,25 en 7,95) maar bij de brug ging het wat minder. Een foutje zorgde ervoor dat ze hier slechts een 7,10 scoorde. Op het laatste toestel balk draaide ze echter een hele mooie oefening en werd met een 9,25 beloond. Mede hierdoor wist ze zich alsnog met een 16e plaats te kwalificeren voor de districtsfinale. Bij de junioren deden voor Toss Mieke van Ommeren, Lieke Kortekaas en Jolien Koopman mee. Jolien liet een hele mooie balkoefening zien en behaalde met 9,10 de hoogste score op dit toestel. Ze eindigde met 31.95 op een 9e plaats. Mieke van Ommeren turnde een stabiele wedstrijd met ook haar hoogste score op de balk, nl een 8,55. Zij werd 8e met 32.10 punten. Maaike Kortekaas behaalde een 8,10 op sprong, 7,15 op brug, 8,90 op balk en een 8,30 op vloer. Deze scores zorgden ervoor dat zij met 32,45 punten op de 5e plaats eindigde. Zij mocht ook naar het erepodium om een medaille in ontvangst te nemen. Ook deze drie dames hebben zich geplaatst voor de districtsfinale. Alle vier de toss-meiden kunnen terugkijken op een geslaagde wedstrijd en kunnen zich gaan voorbereiden op de districtsfinale die op 13 juni in de sporthal Beverwijk gehouden worden. [20090426JMM.jpg]


TOSS overtuigend door naar NK-finale.
(Annette, 19 april 2009)

Turnvereniging TOSS uit Heemskerk is er in geslaagd met vrijwel al haar turnsters door te dringen tot de finale van het Nederlands Turnkampioenschap dames, divisie 2. Afgelopen weekend troffen turnsters uit het gehele land elkaar tijdens de halve eindstrijd in het Achterhoekse Varsseveld. Zij streden voor een plek bij de eerste 18, goed voor een finaleplaats. Zaterdag liet zowel Rosalie Sap (Jeugd) als Esmee Hoogewerf( Junioren) alle concurrentie achter zich door in hun categorie allebei de gouden medaille te veroveren. Marissa van Noort werd 18e bij de Senioren en plaatste zich daarmee nipt voor de finale. Zondag won Ilana Sincic (Jeugd) de bronzen medaille, na een sterke opmars vanaf de 33e plaats na het minder gewaardeerd eerste toestel Sprong Anne Wildoer werd in dezelfde categorie 5e, op minder dan 0,1 punt van haar clubgenootje. Bij de pupillen 2 werd Patty Bleeker eveneens vijfde en ook Fea Sprengers stelde haar finaleplaats veilig door bij de eerste 18 te eindigen. Beide dames turnden met name sterk op sprong en vloer. Ciena van der Horst kwam net 2/10 punt te kort voor doorstroming. De finale zal op 23 mei in Reusel plaatsvinden. [20090419Rosalie_GR.JPG]


Medailles en plaatsing voor de 1/2 finale van de Acro-damesteams van Toss Heemskerk.
(Geralda, 12 april 2009)

Zaterdag 11 april 2009 waren de 2e voorrondes voor de Nederlands Kampioenschappen Acro, gehouden in Beverwijk in Sporthal de Walvis. Een belangrijke dag. Het was erop of eronder voor plaatsing in de 1/2 finales.

Voor Roos van de Velde en Michelle Porsius (foto links), C-damespaar, was het superspannend door tegenvallende voorrondes. Afgelopen zaterdag behaalden ze een verdiende 3e plaats met 49.7 punten, met een prachtige Balansoefening en een sterke Tempo-oefening. Ook de zusjes Louise en Simone Beentjes (foto rechts), D-damespaar, een feest om naar te kijken, behaalden wederom de 2e plaats met 26.35 punten. Ook voor Dionne Koek, Wietske Maas en Bodine Bakkum was een bronzen medaille op zijn plaats met 24.6 punten. Ze kwamen uit in de E-junioren met een strakke oefening en goede uitstraling. De medaille-winnaressen plaatsten zich daarmee voor de halve finale, die gehouden wordt op 23 en 24 mei 2009 wederom in Beverwijk.

Ook geplaatst voor de 1/2 finale zijn: Dorien Maas, Fenna Venema en Isa Stoke, C-damesgroep met 48,3 punten een knappe prestatie. Romy Keijzer en Laura de Jonge (C-damespaar) kwamen op een 9e plaats met 47.3 punt. Een zeer nette prestatie gezien de armblessure van Laura tijdense de eerste voorwedstrijden. Ze hebben de laatse twee weken keihard gewerkt, met resultaat!

Voor de dames uit de D- en E-lijn is het nog onzeker wie mogen uitkomen in de 1/2 finale. Dat hangt af van de totale groep die de vereiste puntentotalen hebben gehaald.
In de D-senioren damespaar behaalden Niki Keijzer en Donna Smeenk een 14e plaats met 24 punten.

In de E-junior damesparen behaalden Femke van Ommeren en Margreet van Polen een 8e plaats me 23, 85 punten. Kelly Verdonk en Selina Middelkoop een 9e plaats met 23,5 punt. Odette Mul en Myra Kleijne een 10e plaats met 23.3 punten, Sanne van de Vis en Roma Staring een 11e plaats met 23,2 punten en Lisa Hondema en Doutsje de Boer een 12e plaats met 22,7 punt.

Uit de E-senioren damestrio kwamen Laura de Boer, Wendy Hofland en Rowan Piers op een 8e plaats met 25,3 punten
[20090412Acro_GR.JPG]


TOSS-turnsters door naar NK-finale.
(Annette, 5 april 2009)

Tijdens de halve finale turnen dames divisie 3 dit weekend in Waalwijk, zijn verschillende TOSS-turnsters erin geslaagd de finale van het NK-turnen te bereiken. Bij de instappers deed Tessa Langendijk dit middels een prachtige 7e plaats. Ploeggenootje Britt Klous behaalde zelfs de bronzen medaille, waarmee zij haar plaats in de finale met gemak zeker stelde. Yazz Wassenaar kwam bij de instappers slechts vijftiende punt tekort voor doorstroming. Pauline van Wonterghem was succesvol bij de Pupillen 1. Zij wist daar een zilveren medaille te veroveren en gaat daarmee uiteraard door naar het NK op 16 mei in Deventer. [20090405PM_GR.JPG]


Toss-dames turnen goed op NK.
(Annette, 5 april 2009)

Zaterdag 4 april werd in Waalwijk het NK vierde divisie gehouden. Voor TOSS deden in senioren niveau 6 Britt Grevelink, Emilie Berkhout en Lieke Kortekaas mee. De Toss-turnsters mochten zich hier meten met de beste 36 van Nederland.
Britt eindigde op een mooie 11e plaats met een puntentotaal van 33.266, slechts 0.90 verwijderd van de nummer 1. Met een 8.70 op sprong, daarmee ook het hoogste cijfer op sprong, een prachtige prestatie. Emilie turnde een goede wedstrijd en werd 16e met een puntentotaal van 32.983. Dit mede door een goede balkoefening waar zij een 8.433 scoorde. Lieke kreeg voor een mooie oefening op de brug een 8.35 . Met een puntentotaal van 32.400, eindigde zij op de 23e plaats.
Voor deze drie dames een prachtig resultaat in een zeer sterk deelnemersveld, waar de onderlinge verschillen heel klein waren. Een mooie afsluiting van een geslaagd turnseizoen. [20090407LBE.jpg]


TOSS GALA 2009!!!
(Annette, 29 maart 2009)

De Heemskerkse Sportvereniging TOSS bestaat 12 ½ jaar.

12 ½ jaar geleden fuseerden de verenigingen Tovado en Odin , wat voor de nieuwe naam TOSS zorgt:Tovado en Odin Samen Sterk, kortweg TOSS.

Na de eerdere geslaagde fusie van de turnselecties besloten beide verenigingen de krachten op alle gebied te bundelen en werd de algehele fusie in werking gezet. En dat dit goed heeft uitgepakt zal u niet zijn ontgaan de afgelopen jaren.

Prachtige resultaten en diverse kampioenen binnen de verschillende disciplines die de vereniging rijk is. Ook de droom van een professionele turnhal is inmiddels gerealiseerd, waar de gehele week door veel recreanten maar zeer zeker ook door veel topsporters vele trainingsuren worden gemaakt. Vanuit alle windstreken komen dan ook sporters naar de Heemskerkse vereniging om in die megahal te kunnen trainen en hun prestaties te verbeteren.

Nu dus groot feest!!!! Toss viert dit heugelijke feit met een fantastisch sportgala in Sporthal Beverwijk op zondag 26 april. Tijdens dit schouwspektakel zullen heel veel leden van de vereniging demonstraties geven : gymnastiek, aerobics, tricking, acro-gym, sportsaerobics en turnen zijn onder meer de takken van sport die langs gaan komen op deze sportieve middag!

Daarnaast heeft de vereniging een special quest tijdens dit gala. Niemand minder dan WERELDKAMPIOEN: YURI VAN GELDER zal zijn ringenoefening komen demonstreren en zal natuurlijk ook handtekeningen uitdelen.

Al met al een happening die je niet mag en wil missen en daarom kunt via de website van de vereniging: www.tossheemskerk.nl kaartjes bestellen voor dit TOSS GALA 2009. Dit gala wordt mede mogelijk gemaakt door Flynth , adviseurs en accountants.


Turncompetitie.
(Annette, 29 maart 2009)

Naast de cyclus van de landelijke turnwedstrijden is ook de turncompetitie op dit moment in volle gang. Dit weekend vond in Amsterdam de laatste van drie competiewedstrijden plaats van de regio Midwest. Turnsters streden hierin om een plaats in de uiteindelijke finale op 6/7 juni in Beverwijk. Deze finale kon bereikt worden middels het resultaat van de twee beste uit drie wedstrijden. Voor TOSS Heemskerk behaalde Tamara Bleeker bij de instappers divisie 1 tijdens genoemde derde wedstrijd een tweede plaats. Ciena van der Horst werd vierde bij de Pupillen 2, divisie 2. Voor beide meisjes was dit helaas niet genoeg voor doorstroming naar de finale. Fea Sprengers en Patty Bleeker, beide Pupillen 2 divisie 2, werden respectievelijk 11e en 8e en stromen wel door. Ook Pauline van Wonterghem was succesvol. Zij behaalde bij de Pupillen 1 divisie 3 een mooie vierde plek en gaat daarmee door naar de finale. Bij de instappers divisie 3 was er een 100% score voor de TOSS-turnsters. Britt Klous,Yazz Wassenaar, Danique van der Meer en Tessa Langendijk werden in Amsterdam respectievelijk 7e, 10e, 11e en 15e. Al deze turnsters gaan daarmee door naar de uiteindelijke finale in Beverwijk. [20090329CP_Gr.JPG]


TOSS-medailles tijdens NK-wedstrijden.
(Annette, 22 maart 2009)

Tijdens de kwartfinales van de Nederlandse Turnkampioenschappen turnen, dames divisie 2 en 3 heeft turnvereniging TOSS uit Heemskerk 3 medailles mee naar huis genomen. Bij de Jeugd won Rosalie Sap de zilveren medaille en was er brons voor Ilana Sincic. Esmee Hoogewerf veroverde een zilveren medaille bij de Junioren. Door hun prestatie plaatsen deze turnsters zich automatisch voor de halve finale op 18 en 19 april in Varsseveld. Ook de andere TOSS-turnsters wisten middels hun klassering een plek in de halve eindstrijd veilig te stellen. Ciena van der Horst, Fea Sprengers en Patty Bleeker werden respectievelijk 8e, 11e en 17e bij de Pupillen 2. Anne Wildoer eindigde op een 7e plaats bij de Jeugd en Marissa van Noort werd 4e bij de Senioren. Ook Melanie Driessen en Amy Delorme gaan door naar de landelijke halve finales. Zij veroverden een 4e en 9e plek bij de Senioren divisie 3. [20090322_Esmee.JPG]


TOSS-turnsters probleemloos door in NK-strijd.
(Annette, 15 maart 2009)

Alle turnsters van turnvereniging TOSS uit Heemskerk hebben zich dit weekend zonder moeite geplaatst voor de volgende ronde van de landelijke NK-wedstrijden. In Opmeer streden turnsters van divisie 1 voor een plaats in de halve finales op 17 en 24 mei in Deventer en Reusel. Tamara Bleeker , instapnivo, voldeed aan de verwachtingen en veroverde de eerste plaats. Ook Anne Kornman, Jeugd niveau 5, behaalde na een spannende strijd met name door een prachtige brugoefening de eerste plaats. Desi Hoogewerf, Junior niveau 4, werd vierde en stelde daarmee ook haar plek in de halve finale met gemak zeker. Medaillekanshebster Anne Klein, Jeugd niveau 4, moest helaas verstek laten gaan als gevolg van een stevige blessure.

Op foto’s Tamara Bleeker en Anne Kornman. Beide op de hoogste plak van het podium! (klik op de foto voor een vergroting)
[20090314%282%29_GR.jpg][20090314_GR.jpg]


Vier districtskampioenen voor TOSS Heemskerk.
(Annette, 9 maart 2009)

Tijdens de districtskampioenschappen regio Midwest van afgelopen weekend in sporthal de Walvis in Beverwijk heeft turnvereniging TOSS uit Heemskerk goede zaken gedaan. Zij leverde maar liefst 4 kampioenen. Bij de instappers divisie 1 veroverde Tamara Bleeker de gouden medaille. Eveneens goud eremetaal was er voor Desi Hoogewerf, uitkomend bij de Junioren divisie 1. Anne Kornman werd districtskampioene Jeugd divisie 1. Bij de Jeugd divisie 2 legde Ilana Sincic beslag op de hoogste podiumplaats.

Ook de andere TOSS turnsters presteerden goed. Anne Wildoer behaalde een zilveren medaille bij de Jeugd divisie 2, Rosalie Sap werd daar achtste. Esmee Hoogewerf werd achtste bij de Junioren divisie 2, Amy Delorme twaalfde bij de Senioren divisie 3. Melanie Driessen, Senioren divisie 3 viel helaas uit door ziekte.Voor Pauline van Wonterghem was er een zesde plaats bij de Pupillen 2, divisie 3 en Fea Sprengers werd veertiende bij de pupillen 2 divisie 2.

Bij de instappers divisie 3 veroverde Yazz Wassenaar een zilveren medaille, werd Britt Klous vijftiende, Tessa Langendijk twintigste en Danique van der Meer drieëntwintigste. Marissa van Noort tenslotte behaalde bij de Senioren divisie 2 een bronzen medaille. Trainsters Bianca Bromlewe en Madelon Bredewold geven middels deze prestaties van hun pupillen een duidelijk visitekaartje af richting de landelijke wedstrijden van de komende maanden.  Klik op de afbeelding voor een vergroting. [20090304GR.jpg]


Een verdiende podiumplaats voor Acro-gymnasten Louise en Simone Beentjes.
(Geralda,9 maart 2009)

Zondag 8 maart was het weer zover, de eerste wedstijden voor Acrogym. Het betrof voorwedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Acro. Voor de regio Mid-West kwamen vele turnverenigingen uit om zich te kwalificeren voor de Nederlands Kampioenschappen. Toss Heemskerk was dit jaar voor het eerst flink vertegenwoordigd tijdens de wedstrijden met maar liefst 11 teams.

In de gymzaal de Flynt te Bovenkarspel was het een drukte van belang. Vele acro-gymnasten waren behoorlijk nerveus, want het was voor velen ook de eerste keer. De zusjes Louise en Simone Beentjes (foto) waren dit keer in de categorie D-Senior Damespaar de medaille winnaars van een 2e plaats met 25,9 punten. Een zeer goede, bijna foutloze prestatie. Erg blij dat ze waren, want vorig jaar grepen ze net mis. Ook in de D-senior paren kwamen uit Nikki Keijzer en Donna Smeenk een nette 8e plaats met 25.1 punt.

In de categorie C Damestrio een 4e plaats voor Dorien Maas, Fenna Venema en Isa Stoke met 49,18 punten een zeer goede prestatie, want ze zaten heel dicht bij een medialle. In de categorie C damespaar maakte Roos van de Velde en Michelle Porsius helaas een val en kwamen daarmee op de 10e plaats met 46,6 punten. In de categorie C damespaar moesten Romy Keijzer en Lara de Jonge helaas verstek laten gaan i.v.m. een blessure.

In de categorie E-Senior damestrio een 8e plaats voor Laura de Boer, Wendy Hofland en Rowan Piers, met 24.96 punten. Voor de E- Junioren damestrio kwamen uit Bodine Koek, Wiestke Maas en Dionne Bakker, een 4e plek met 23.9 punten. In de E-junioren damespaar verdienden Sanne van de Vis en Roma Staring een 5e plaats met 23,0 punten. Ook in de E-Junioren damespaar kwamen Femke van Ommeren en Margreet van Polen op een 8e plaats, Kelly Verdonk en Selina Middelkoop en 10e plaats, Odette Mul en Myra Kleijne een 11e plaats en Doutsje de Boer en Lisa Hondema een 12e plaats. Alle deelneemsters van Toss zijn geplaatst voor de 2e voorrondes die op 11 april plaatsvinden in Beverwijk (Walvis) .  Klik op de afbeelding voor een vergroting. [20090303GR.JPG]


TOSS turnsters door naar het NK
(Annette, 01 maart 2009)

Zaterdag 28 februari maakten 8 Toss-turnsters hun opwachting bij de Districtskampioenschap 4e divisie. Tijdens deze wedstrijd stond tevens de doorstroming naar het NK op het spel. Anne Hoekman en Lianne van Noort kwamen uit in Jeugd niveau 8. Beiden draaiden een stabiele wedstrijd. Anne werd mede door een 8.30 op vloer 11e en kwam daarbij helaas 0,30 punt te kort om door te gaan naar het NK. Lianne had op vloer een mooie score van een 8.00 en werd 18e.

Bij de pupillen 2 niveau 9 deden Larissa Deurloo, Dionne Rooijmans en Chantal Kriek mee. Larissa werd 9e en mist hierdoor net het NK. Dionne werd 12e en Chantal werd 18e. Een prachtige eindstand gezien het grote aantal deelneemsters in deze categorie. Bij de senioren niveau 7 werd TOSS vertegenwoordigd door Lieke Kortekaas, Emilie Berkhout en Britt Grevelink. Emilie scoorde hoog op balk met een 8,60. Britt gooide hoge ogen met een 8,733 op vloer en Lieke behaalde een 8.55 op brug. Emilie veroverde de 1e plaats met een puntentotaal van 33.100, Britt werd 3e met een puntentotaal van 32.883 en Lieke eindigde op een 6e plaats met een puntentotaal van 32,633. Door deze hoge klasseringen zullen zij allen zaterdag 4 april mee mogen doen aan het NK in Waalwijk. [20090301LEB.jpg]


Sportploeg van 2008.
(Yvonne, 28 februari 2009)

Het turnteam bestaande uit Anne Klein, Anne Kornman, Esmée Hoogewerf, Amy Delorme, Melanie Driessen en trainsters Madelon Bredewold en Bianca Bromlewe is 27 februari gekozen tot sportploeg van 2008 van de gemeente Heemskerk.

Met dank aan radio Heemskerk voor de foto.  (Klik op de foto voor een groot formaat) [20090226GR.JPG]


Goud voor TOSS
(Mosi, 17 februari 2009)

Dit is de 2e competitie in een reeks van 3. Op zaterdag werd het spits afgebeten door Pauline van Wonterghem. Ze draaide een stabiele wedstijd met de hoogste score van 8.80 op balk. Ze is 3e geworden. De instap meiden deden het ook heel goed. Danique vd Meer had een 8.50 op sprong en is 12e geworden. Britt Klous is met een 8.45 op vloer 10e geworden. Tessa Langendijk behaalde een 8.20 op balk en werd daarmee 4e. Yazz Wassenaar is mede door een 8.95 op brug 2e geworden. Dit was een mooi begin van het weekend. Op zondag begon de dag met Tamara Bleeker zij behaalde een 9.25 op sprong. Ze is 3e geworden. In de vogende wedstrijd deden 3 meiden mee. Ciena vd Horst begon met een ziek lijf aan de wedstrijd. Ze heeft het goed gedaan en is 7e geworden. Patty Bleeker behaalde de hoogste score op brug een 9.30. Ze is 2e geworden. Fea Sprengers is mede door een 9.125 op sprong 1e geworden. Dit was weer een mooi turn weekend [20090217GVT.JPG]


Turnteam en sportaerobicteam genomineerd voor sportploeg 2008 van Heemskerk
(Yvonne, 14 februari 2009)

De nominatiecommissie, bestaande uit de leden van de Commissie Welzijn, Sport en Onderwijs, heeft het Turnteam en het Sportaerobicteam genomineerd voor sportploeg 2008 van Heemskerk. Een team van specialisten zal de uiteindelijke winnaar bepalen.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op vrijdag 27 februari 2009 in de kantine van voetbalvereniging ADO’20, sportpark de Vlotter aan de Oosterweg. Radio Heemskerk verzorgt hiervan een rechtstreekse uitzending. Een algemeen programma volgt nog voor deze avond. Vooruitlopend op de bekendmaking van de winnaar op 27 februari a.s. zal Radio Heemskerk ruime aandacht aan de kandidaten en hun sport besteden.


TOSS ook in vierde divisie succesrijk.
(Annette, 2 februari 2009)

Zondag 1 februari hadden de dames uit de 4e divisie turnen de Rayonfinale Zuid in Amsterdam. Hierbij werd turnvereniging TOSS uit Heemskerk door verschillende meisjes vertegenwoordigd.

De spits werd afgebeten door de meisjes Jeugd niveau 8 en Instapmeisjes niveau 11. Ilse Kamphuis bij de instapmeisjes had een stabiele wedstrijd.Alleen bij balk liet ze punten liggen door 4 keer van de balk te vallen. Haar hoogste score was een 8,20 op brug. Bij de jeugd werd Lianne van Noort 7e mede door een 9, 20 op balk. Anne Hoekman werd 11e met haar hoogste score van 8,60 op balk. Zij zijn beiden door naar de districtswedstrijden op 28 februari in Beverwijk en door naar de regiofinale op 15 maart in Enkhuizen. Ook door naar de regiofinale is Rianne van Egmond Haar hoogste score kwam op vloer met een 8.40. Noortje Schipper en Ancelle Jansen zijn niet door, ondanks een score van 8,20 op balk voor Noortje en een 8.60 op hetzelfde toestel van Ancelle. Bij de pupillen 1 niveau 10 deden Julia Nijman en Cheyenne Perre mee. Cheyenne Perre zat net naast de doorstroom naar de regiofinale, maar had een goede wedstrijd met een 9.00 op brug. Julia Nijman behaalde een mooie 8.45 op brug. De laatste wedstrijdronde kwamen de senioren niveau 6 en pupillen 2 niveau 9 op de wedstrijdvloer.

De meisjes in de pupillen 2 lieten zien dat Toss hier weer behoorlijk meetelde. Larissa Deurloo werd 5e met een 8.80 op sprong en een totaal van 34.00. Dionne Rooijmans greep net naast het eremetaal door 6e te worden. Chantal Kriek werd 11e. Deze meiden zijn door naar de regiofinale en naar de districtsfinale. Sharon van Son zat stroomde net niet door , maar liet een mooie score zien op balk met 8.60. De dames senioren niveau 6 had Emilie Berkhout het zilver te pakken door met een puntentotaal van 34.30 2e te worden. Britt Grevelink werd door een mede door een prachtige brugoefening 4e en Lieke Kortekaas werd 8e. Alledrie zijn zowel door naar de regiofinale als naar de districtsfinale.

Op de foto voor TOSS op de tweede plaats Emilie Berkhout en op de vierde plaats Britt Grevelink. [20090101.jpg]


TOSS opnieuw succesvol tijdens NK-voorrondes
(Annette, 25 januari 2009)

Nadat twee weken geleden in Opmeer de spits al werd afgebeten , turnden dames uit de divisies 1,2, en 3 dit weekend hun laatste van twee NK-voorwedstrijden bij Turnace Gymnastics in Amsterdam. Inzet was zowel een plaats in de kwartfinales van het NK als een plaats voor de districtskampioenschappen in maart van dit jaar. Turnvereniging TOSS uit Heemskerk was zeer succesvol; vrijwel alle door haar ingezonden turnsters slaagden in beide missies. Daarnaast veroverden vele TOSS-turnsters een medaille voor hun individuele wedstrijd in Amsterdam. Bij de instappers divisie 3 behaalde Yazz Wassenaar een medaille voor haar vijfde plaats. Samen met Tessa Langendijk en Britt Klous stroomde zij door naar zowel het NK als naar de districtswedstrijd. Danique van der Meer veroverde een plaats voor de districtswedstrijd. Pauline Vanwonterghem mag bij de pupillen 1, divisie 3 voor TOSS meedoen aan beide wedstrijden. Melanie Driessen wist van de 44 deelneemsters heel verdienstelijk als 3e te eindigen, Amy de Lorme werd in dezelfde categorie 8ste. Beide Senioren zijn door naar de districtsfinale en landelijke wedstrijden. Ook de pupillen 2, divisie 2 boekten succes. Fea Sprengers, Ciena van der Horst en Patty Bleeker werden resp. 9e,10e en 11e. Alle drie de turnsters zijn door naar de landelijke wedstrijd, Fea Sprengers plaatste zich ook voor de districtsfinale. Bij de Jeugd, divisie 2, was Ilana Sincic goed voor een bronzen medaille en mogen ook Anne Wildoer en Rosalie Sap door naar het NK en het districtskampioenschap. Op het NK zal TOSS ook vertegenwoordigd worden door Mitzi Kortekaas. Tamara Bleeker, instap divisie 1 pakte ondanks ziekte voor de tweede maal goud. Marissa van Noort, senior divisie 2 ging ondanks een mindere vloeroefening ruim door naar beide wedstrijden. Esmee Hoogwerf, junior divisie 2 turnde een sterke brug en plaatste zich als 5e en mag zowel naar de districtswedstrijd als de eerste landelijke wedstrijd. Desi Hoogewerf, Junior divisie 1 behaalde net als Anne Klein (Jeugd) in hetzelfde niveau goud, beide turnsters wisten het succes van 2 weken geleden te evenaren. Naast het goud voor Tamara Bleeker, Desi Hoogewerf en Anne Klein volgde Anne Kornman, Jeugd niveau 5. Ook zij wist de hoogst haalbare podiumplaats te behalen. Uiteraard zijn ook deze turnsters door naar het landelijk systeem en de districtswedstrijd in het weekend van 7/8 maart.

Op de linker foto: met de klok mee vanaf links boven Anne Kornman, Tamara Bleeker, Desi Hoogwerf en Anne Klein, de gouden medaillewinaressen!
Op de rechter foto: Tamara Bleeker, gouden medaillewinnares instap divisie 1.
[2009250109.jpg][2009250109A.jpg]


Opnieuw medaillerijk weekend voor TOSS
(Annette, 20 januari 2009)

Afgelopen weekend turnden zowel de dames van de vierde divisie als van de vijfde divisie hun tweede rayonwedstrijd in de Beverwijkse sporthal De Walvis. Een spannende wedstrijd waarbij turnvereniging TOSS uit Heemskerk opnieuw met diverse medailles naar huis ging. Zaterdag werd Ilse Kamphuis 7e bij de instap niveau 11. Larissa Deurloo kreeg een medaille voor de 5e plaats bij de pupillen 2 niv. 9. Emilie Berkhout mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen en Lieke Kortekaas verdiende een medaille met de 5e plaats bij senioren niv. 6 Emilie kreeg ook een bronzen plak voor haar toptaal berekend over zowel de eerste als tweede rayonwedtrijd. Rianne van Egmond won goud bij jeugd niv. 8. en daar werd Lianne van Noort de 5e . Rianne won tevens goud door winnares te worden van 2 wedstrijden. Bij de pupillen 1 niv 10 won Nathalie IJdema goud en Cheyenne Perre werd daar 5e. Nathalie won goud en Cheyenne brons voor hun totaal van beide rayonwedstrijden. Door naar de finale van het rayon op zondag 1 februari in Amsterdam zijn: Ilse Kamphuis, Larissa Deurloo, Sharon van Son, Dionne Rooijmans, Chantal Kriek, Emilie Berkhout, Lieke Kortekaas, Britt Grevelink, Nathalie IJdema, Cheyenne Perre, Julia Nijman, Ancelle Jansen, Noortje Schipper, Lianne van Noort, Rianne van Egmond, Anne Hoekman. Zondag traden de meisjes uit de 5e divisie aan in Beverwijk. Daisy de Hoop werd in jeugd niv. 9 3e en voor de 2 wedstrijden samen kreeg zij een zilveren medaille. Bij de junioren niv 8 werd Jolien Koopman 3e, Maaike Kortekaas 5e en Mieke van Ommeren 6e . Jolien bemachtigde nog een bronzen medaille en Maaike een 5e prijs voor de combinatie van beide rayonkampioenschappen. Door naar de regiokampioenschappen op 25 april in Beverwijk zijn: Jolien Koopman, Maaike Kortekaas, Mieke van Ommeren, Daisy de Hoop.


TOSS blinkt uit tijdens NK-voorrondes!
(Annette, 11 januari 2009)

VoorDe aanwezigheid van turnvereniging TOSS uit Heemskerk afgelopen weekend tijdens de NK-voorrondes in Opmeer is aan de toeschouwers niet ongemerkt voorbij gegaan. In deze eerste van twee voorronde-wedstrijden werd gestreden voor een plaats in de kwartfinale van het NK en plaatsing voor de districtkampioenschappen. De Toss -dames wisten dit weekend maar liefst 11 medailles te veroveren, in de 1e 2e en 3e divisie. Zaterdag behaalde Pauline van Wonterghem een medaille met een mooie vijfde plaats bij de pupillen 1 divisie 3. Het turnen van Yazz Wassenaar, instap divisie 3, was eveneens goed voor een vijfde plek. Ook instappers Britt Klous, Tessa Langendijk en Danique van der Meer resp. 9e, 12e en 15e van de 44 deelnemers lijken al zeker van plaatsing. Zondag verrasten de TOSS dames Jeugd divisie 2 door met maar liefst 3 van de vijf medailles naar huis te gaan. Rosalie Sap ( 5e), Anne Wildoer ( 4e), Ilana Sincic ( goud) lieten als eerstejaars Jeugd de meeste dames tweedejaars Jeugd achter zich. Ook Mitzi Kortekaas (21e) turnde sterk, maar moest door een mindere balkoefening helaas fors wat plaatsen prijs geven. De succesreeks werd voortgezet met medailles bij de Senioren divisie 2 waar Marissa van Noort een gouden medaille veroverde en Esmee Hoogewerf bij de Junioren 2 e div. goed was voor brons. De pupillen 2 divisie 2, Fea Sprengers, Patty Bleeker en Ciena van der Horst, grepen naast de medailles, maar lijken goede kansen te hebben voor doorstroming naar de volgende wedstrijden. De dag werd afgesloten met een 1e plaats voor Desi Hoogewerf Jun. Div1. Ook Anne Klein won het goud bij jeugd div 1 en teamgenote Anne Kornman won hier een bronzen medaille. Tamara Bleeker won bij de instap div 1 goud!!
[20090111NKVoor.JPG]