Ingezonden 2011

Op deze pagina worden door leden ingezonden stukken, vragen, foto’s e.d. gepubliceerd.
Mail uw ingezonden stuk naar info@tossheemskerk.nl

> DE VOLLEYBAL KAMPIOENEN !!
> Nederlandse Kampioenschappen FINALE ACROGYM 18 JUNI TE OSS
> Anne Klein “medailleverzamelaar” bij NK 1e divisie in Deventer
> 3x zilver tijdens Open Kampioenschappen MidWest Acrogym Toss Heemskerk
> Toss Acrogym in de finale NK
> MEDAILLEREGEN VOOR TOSS
> 12 Medailles – waarvan 4 Nederlands Kampioenen – bij NK divisie 2
> NK Acrogym halve finale Toss Heemskerk
> Resultaat 1/2 finales NK
> Alle vijf divisie 1 turnsters geplaatst voor Nederlands Kampioenschap
> TOSS Vrijwilligersdag 2011
> Divisie 6 en 7 ook succesvol bij Toss
> Allereerste wedstrijd basisturnsters
> Seline Zwanikken en Cheyenne Kramer plaatsen zich voor het NK turnen
> 2 x Goud tijdens finale plaatsingswedstrijd NK ACROGYM TOSS Heemskerk
> Weer enorm aantal medailles (12) voor TOSS-turnsters bij 1/4 finales
> 2 Gouden en 1 Zilveren medaille bij eerste plaatsingswedstrijd ACROGYM TOSS Heemskerk (7 mrt 2011)
> Maar liefst 7 districtskampioenen bij TOSS (14 feb 2011)
> Alle 21 a-selectieturnsters geplaatst voor 1/4 finale NK (25 jan 2011)
> Toss turnsters plaatsen zich voor halve finale NK (23 jan 2011)
> Medailles voor TOSS (16 jan 2011)
> Geweldige resultaten a-selectie in Opmeer (11 jan 2011)
> Medailles voor TOSS-turnsters (9 jan 2011)
> Junior meets senior, groot feest in de Bareel (5 jan 2011)


DE  VOLLEYBAL  KAMPIOENEN !!
(Ingezonden door Truda, 11 jul 2011)

BerDekkerToernooi2011Vrijdag 8 juli  organiseerde sportvereniging TOSS het 2e Ber Dekker volleybal toernooi. Ter herinnering aan de in 2009 overleden volleybaltrainer Ber Dekker.
Meer dan 25 jaar was hij de volleybaltrainer, eerst bij Tovado en na de fusie bij TOSS  De fanatieke volleyballers : 25 dames en heren streden in mix-teams van 5 spelers om de fel begeerde Ber Dekker wissel beker. Tot op het laatste moment was het bijzonder spannend en het was uiteindelijk het team van Peter, Joke, Julia, Astrid en Max, die de meeste wedstrijden won en vol trots de wissel beker in ontvangst kon nemen.
Ook was er een  fles wijn voor de meest gewaardeerde speler en speelster van de avond, dat waren deze keer Astrid en Max.
Onder het genot van een hapje en een drankje sloten de volleyballers van TOSS het seizoen af. Na de zomervakantie zullen de volleyballers gaan trainen voor het oliebollentoernooi, dat eind december gepland staat.
Dames en heren die graag op recreatief niveau willen volleyballen, kunnen een e-mail sturen naar info@tossheemskerk.nl
U bent van harte welkom in de eigen TOSS hal aan de Louis Couperusstraat te Heemskerk, op maandag, dinsdag en donderdagavond.


Nederlandse Kampioenschappen FINALE ACROGYM 18 JUNI TE OSS
(ingezonden door Geralda vd Velde, 19 juni 2011)

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk z over, voor 5 gymnastes van Toss acrogym Heemskerk.
Na 2 voorrondes en een halve finale, mochten de dames van Toss Heemskerk, naar de finale in Oss.
Voor de acrogym van Toss was het de eerste keer dat ze in de finale uitkwamen, een heel goede prestatie!
Fin acroVoor het dames paar in de categorie E-senior kwamen Simone Beentjes en Sarah Elsheikh  uit in de ochtend. Na een medailleregen in de voorrrondes  (1e en 2e )en de halve finale (2e),  speelden in de finale toch wel de zenuwen parten. Na  een heel nette uitvoering, kwamen ze op een punten  totaal van 25.450. Helaas niet genoeg voor een medaille , wel goed voor een 7e plaats.

Voor het damestrio Doutsje de Boer, Myra Kleyne en Dionne Bakkum was het eveneens erg spannend, na een 6e plaats in de ½ finale  mochten ze toch meedoen in de finale van het NK.
Een keurige oefening resulteerde in een 10e plaats met 25.400 punten.

Voor de trainster Michelle Porsius een opsteker, het is haar eerste jaar als trainster bij de acrogym van Toss Heemskerk .
Meiden, van harte gefeliciteerd, een finale plaats is al een hele  prestatie!

Klik hier voor de uitslagen.


Anne Klein “medailleverzamelaar” bij NK 1e divisie in Deventer 
(Ingezonden door Karin de Ruiter 30 mei 2011)

Tamara BleekerAnne Klein is de grote medailleverzamelaar geworden bij het NK 1e divisie in Deventer. Op zaterdag 28.05.11 won zij in de meerkampfinale een bronzen medaille en op zondag bij de toestelfinales mocht zij maar liefst vier keer het podium betreden. Op de onderdelen brug, balk en vloer werd Anne 3e en op sprong was zij de beste. Voor haar overslag – hurk- en overslag – hoeksalto scoorde zij een 13.800 en een 13.533. Hiermee werd zij Nederlands Kampioen op het onderdeel sprong. Anne heeft in totaal dus 5 NK-medailles mee naar Heemskerk genomen.
Een medaille was er ook voor Desi Hoogewerf, die het in de categorie Senioren moest opnemen tegen een groot aantal ex-topsporters. Desi won brons bij de toestelfinale balk en in de meerkamp en bij de brugfinale werd zij heel knap 5e. De toestelfinale sprong liep helaas niet helemaal zoals gehoopt. Desi werd hier 9e.

Tamara Bleeker (Pupil 2) werd Nederlands Kampioen op het onderdeel sprong,  vooral door een perfect uitgevoerde schroefsalto. Door een wat mindere brugoefening was een meerkampmedaille niet haalbaar; Tamara werd hier 9e. Tamara had zich ook nog geplaatst voor de toestefinales op brug en vloer. Op brug werd Tamara 8e; op vloer had zij pech. Na een geweldige oefening moest zij bij het allerlaatste element een grote pas zijwaarts maken. Dit kostte haar een medaille. Op geringe achterstand op nummer 3 werd Tamara helaas 4e dit onderdeel.
Haar teammaatje Babette Koole stond in de meerkamp na 3 toestellen op de 2e plaats. Op het laatste onderdeel balk liet zij helaas veel steken vallen. Babette werd uiteindelijk 22e in de meerkamp. Ook in de toestelfinale brug was Babette niet op haar best. Zij werd hier 6e. Jammer, er had meer in gezeten…

Lot Ruiter (Pupil 1) kan terugkijken op een geweldig NK. In de meerkamp werd zij heel knap 5e. Lot had haar zinnen gezet op een medaille in de brugfinale en dat lukte.  Op 0,1 punten van nummer 1 won Lot het brons in deze toestelfinale. Net als in de meerkamp wist Lot ook in de toestelfinale op het onderdeel balk een foutloos programma te draaien. De concurrentie was helaas nog net even iets beter. Lot werd 4e op dit onderdeel en in de vloerfinale werd zij 6e.

Klik hier voor de uitslagen van de meerkamp.
Klik hier voor de uitslagen van de toestelfinales.

Klik hier voor meer foto’s in het fotoalbum.
Klik hier voor een overzicht vd resultaten van dit seizoen.


3x zilver tijdens Open Kampioenschappen MidWest Acrogym Toss Heemskerk
(Ingezonden door Geralda vd Velde, 30 mei 2011)

Een mooi weekend voor de Acrogym van Toss Heemskerk. Afgelopen weekend, zaterdag 28 en zondag 29 mei waren de Open Kampioenschappen West Nederland (OKWN) voor Acrogym.  Een vrije inschrijving voor iedereen, eigenlijk uit het hele land, van Friesland tot Belgie waren aanwezig., doch voornamelijk uit West Nederland.
Op Zaterdag waren succesvol Sarah Elsheik en Simone Beentje, in de categorie E-Senoiren, een tweede plaats, met 26.200 punt   een verdiende plek. Simone en Sarah (foto) zijn vorige week ook al 2e geworden tijdens de halvAcro Opene finale van het NK –Acrogym en en hadden zich daardoor geplaatst voor de Finale die op 18 juni 2011 zal plaatsvinden.

Ook Romy Keijzer en Lara de Jonge, zijn na een onfortuinlijk voorseizoen (bij de trainingen had Lara hard arm gebroken en uit de kom),  sterk teruggekomen.  In de categorie A-jeugd behaalden ze de zilveren plak met 25.350 punten!
In de categorie E-junioren, voor Doutjse de Boer, Myra Kleijne en Dionne Bakkum, 23.500,een 9e plaats door een uitglijder en dus een val. Wel hebben zij  zich vorige week geplaatst voor  de finales van het NK.

Bij de E-junioren, Kim Baars, Joan Metten en Nadine de Ruyter, een zeer nette oefening, wat resulteerde in een 4e plaats met 24.350 punten. Heel knap, het was hun allereerste wedstrijd.
Op zondag was de damesgroep Dorien Maas, Fenna Venema en Isa Stoke wederom sterk in het C-niveau. Ze eindigden op een 4e plaats met 25.550 punt met wel hetzelfde aantal punten als de 3e plaats, echter omdat dan de technische jury-cijfers gaan meetellen, werden ze net geen 3e.
Ook op zondag waren Roos van de Velde en Michelle Porsius wederom succesvol in het C-niveau, waar ze met de Tempo-oefening een mooie verdiende zilveren medaille  kregen met 25.000 punten.
Helaas  was het voor Michelle haar laatste wedstrijd, ze gaat zich na een succesvol seizoen als trainster en ruim 15 jaar als gymnaste volledig inzetten als trainster. Voor Roos betekent dat een nieuw seizoen met nieuwe partner(s).
We wensen Michelle veel succes als trainster bij Toss!

In de categorie D damesparen kwamen Kim van de  Velde en Lindsey de Vries, in een enorm groot deelnemers veld van 34, niet verder dan een 19e plaats met 24.100 punt door helaas een val.  Ook voor Nura Elsheik en Kelly Verdonk was een medaille te ver buiten bereik 23.550 punt een 21e plek.

Al met al een mooi weekend, waar de gymnasten en trainster van Toss trots op kunnen  zijn.

Klik hier voor de uitslagen.


Toss Acrogym in de finale NK
(Ingezonden G vd Velde 26 mei 2011)

NK halve fin E Acro EZondag 22 mei was het de beurt aan de  E-niveaus’s van de acrogym van Toss voor de halve finale.

Was het vorige week helaas net niet gelukt voor het  dames in het C-niveau, hebben de E-junioren damesgroep Doutsje de Boer, Dionne Bakkum en Myra Kleijne de finale van het NK-acrogym E niveau behaald.
Het was tot op het laatst toe spannend, na een zeer nette oefening een mooie s core van 25.200 voldoende voor een plaatsing in de finale, ze behaalden de 6e plaats.
Ook voor de E-senioren damespaar, Simone Beentjes en Sarah Elsheikh was het een mooie wedstrijd.

Een foutloze oefening resulteerd e in 2e plaats, ook een plaatsing in de finale!
Deze zal plaatsvinden op zaterdag 18 juni 2010

Een pluim voor de trainster Michelle Porsius, dit seizoen is haar eerste jaar als trainster bij Toss voor de acrogroep, tevens is ze zelf ook nog acro-gymnaste in het C-niveau waarin zelfs ook nog de halve finales behaalde met Roos van de Velde.

Klik hier voor de uitslagen.


MEDAILLEREGEN VOOR TOSS
(Ingezonden Ansjo 22 mei 2011)

Zondag 22 mei was de toestelkampioenschappen voor divisie 4, 5 en 6. Toss was goed vertegenwoordigd met 18 turnsters
In de 6e divisie vielen de volgende prijzen:
Bij de instap niveau 12 was er zilver voor Marit Cornet op sprong.
En Lindsey de Munck ging er met het goud vandoor op balk.
Toetelkampioenschappen 2011Bij de pupillen niveau 11 won Luna van Kester zilver op vloer, Rachel Smit kreeg brons op balk en Fabienne Mooij en Rachel Smit gingen met goud ervandoor op sprong. Op brug won Laurien Goorber gou op brug en teamgenootje Tessa de Ruiter won brons op het toestel.
In de 4e divisie won Toss ook  een aaantal medailles.
Bij de instap niveau 10 won Chloë Blankennagel goud op sprong.
Pupillen 1 niveau 9 daar was Myra Veldhuyzen zeer sterk op vloer  en won daarmee goud.
Bij de pupillen 2 niveau 8 won Demi Hanssen Zilver met een hele mooie overslag over de pegasus en Ilse Kamphuis liet zien dat ze oppermachtig was op brug en won daar met een ruime voorsprong goud.
De jeugd niveau 7 ging Dionne Rooijmans met 2 medailles naar huis. Goud op sprong en zilver op balk. Chantal Kriek werd door een super oefening op de vloer eerste en won daarmee goud.
Bij de senioren niveau 5 ging Chelsea Spanjaard naar huis met een welverdiende zilveren medaille voor haar balkoefening.
Na een lange dag namen de Toss turnsters 16 medailles mee naar huis.

Klik hier voor de uitslagen.


12 Medailles – waarvan 4 Nederlands Kampioenen – bij NK divisie 2
(ingezonden Karin de Ruiter, 17 mei)

Kampioen NK 2011 instap div 2De verwachtingen waren hoog gespannen! In de 1/2 finales waren alle 16 divisie 2 turnsters doorgestroomd naar de meerkampfinale van het NK op zaterdag 14 mei en 14 turnsters mochten ook nog aantreden bij de toestelfinales op zondag 15 mei in Waalwijk. Tja, en dan moet je het daar toch nog maar even waar zien te maken. En dat is gelukt!
Vier turnsters van TOSS mogen zich na dit weekend Nederlands Kampioen noemen. Caithlyn Pechler (Instap) won zowel de meerkamp als de toestelfinale op het onderdeel sprong. Twee maal Nederlands Kampioen dus! Senior Marissa van Noort werd overtuigend Nederlands Kampioen op het onderdeel balk en in de meerkampfinale wist Marissa – ondanks een val van brug – alsnog het brons binnen te halen. Voor Marissa geldt drie maal is scheepsrecht: in 2009 werd zij 5e, in 2010 4e en nu dus 3e. Haar teamgenoot Melanie Driessen, voor het eerst uitkomend in divisie 2, won haar eerste medaille van dit seizoen, en welke! Melanie werd Nederlands Kampioen op het onderdeel sprong.
Daarnaast werden er nog 6 zilveren en 2 bronzen medailles behaald op dit Nederlands Kampioenschap. Danique van der Meer (Pupil 2) scoorde tweemaal zilver, één keer in de meerkamp en één keer op het onderdeel vloer. Haar teamgenoot Tessa Langendijk wist zich ook naar het podium te turnen. Zij werd 3e in de meerkamp en 2e op het onderdeel balk. In deze leeftijdscategorie was er ook succes voor Lotte Frans. Zij won heel knap het zilver op de brug. Jeugdturnster Patty Bleeker had grote verwachtingen in de meerkamp, maar vanwege een val van balk kon dit helaas niet worden waargemaakt. Patty maakte dit ruimschoots goed in de toestelfinale sprong. Zij werd hier 2e. Ook 1e jaars Junior Ilana Sincic moest in de meerkampfinale een (vreemde) val op balk incasseren, maar haar vloerfinale was fantastisch! Ilana mocht naar huis met een zilveren NK-plak.
De overige Instappers, Kaylee Strating, Floor Smit en Tamara van Someren hebben ook goede prestaties neergezet. Tamara heeft voor het eerst zolendraai in haar brugoefening geturnd en die lukte fantastisch. Sterre Basjes (Pupil 2) had het hele seizoen al veel gouden medailles gewonnen. Helaas net geen podiumplek voor haar dit keer, maar zij kan terugkijken op een geweldig seizoen. Britt Klous (Pupil 2) en Fea Sprengers (Jeugd) hebben bij het NK een foutloos programma gedraaid. 1e Jaars Junior Anne Wildoer maakte helaas een fout op balk, wat haar uiteindelijk haar medaille heeft gekost. Met het 1e cijfer op vloer en het 3e cijfer op sprong werd zij uiteindelijk nog knap 5e in de meerkamp! Esmee Hoogewerf heeft geen grote fouten gemaakt. Na 3 toestellen stond zij nog 2e. Helaas miste zij net wat puntjes op de i om een medaille in de wacht te slepen, maar voor een 1e jaars Senior is er veel hoop voor de toekomst!

Klik hier voor overzicht van alle resultaten van de divisie 2 turnsters op dit NK

De uitslagenlijsten zijn te downloaden op: www.kngu.nl. Ook zijn er foto’s genomen. Ga naar:http://jandekoning.net en www.el-foto.nl.
Over 2 weken is het de beurt aan de 5 divisie 1 turnsters. Zij mogen naar Deventer om daar hun NK te gaan turnen.

De uitslagen zijn ook te vinden op deze locatie:
Uitslagen meerkamp
Uitslagen toestelfinale


NK Acrogym halve finale Toss Heemskerk
(ingestuurd Geralda vd Velde, 17 mei)

Na de succesvolle voorrrondes was het afgelopen zondag zover,  de halve finale’s voor de acrogym dames van Toss Heemskerk te Oss.
’s Morgens was het de beurt aan Roos van de Velde en Michel Porsius, uitkomende in de Catergorie C-damespaar. Een deelnemersveld van 23 paren, spannend.
Roos en Michelle zette twee zeer nette oefeningen neer, echter het oog van de jury is streng dit keer. De balans resulteerde in 24.900 punten en de Tempo oefening in 25.150. Helaas lagere punten dan in de voorrondes. Alhoewel ze de limiet hebben behaald van 50 punten, mocht het niet baten in een plek voor de finale. Wel staan ze als 2e reserve. Nu maar duimen.
In de middag waren Isa Stoke, Dorien Maas en Fenna Venema aan de beurt in de categorie C-dames groep. Een groot deelnemersveld van 33. Ze behaalden hele hoge scores en met minimale verschillen helaas net niet gekwalificeerd voor de finales. Eveneens zijn ze 2e reserve voor de finale.
Al met al toch hele goede resultaten, echter er gaan slecht 5 door naar de finale, welke op 25 juni in Hellendoorn zal plaatsvinden.
Wij gaan duimen dat er toch nog een finale komt!
Voor Toss is het seizoen nog niet voorbij, op 21 juni gaan een paar acrogymnasten in de  D- en E-niveaus naar de halve finale ook in Oss, ook voor hun gaan we duimen, succes alvast meiden!

Klik hier voor de uitslagen


Resultaat 1/2 finales NK
(ingestuurd 18 april 2011,Karin de Ruiter)

– alle 21 a-selectie turnsters geplaatst voor Nederlands Kampioenschap (meerkamp)
– 39 toestelfinaleplaatsen en 13 medailles behaald

Twee weken geleden hadden Lot Ruiter, Babette Koole, Tamara Bleeker, Anne Klein en Desi Hoogewerf zich in Volendam al weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap divisie 1, dat op 28 en 29 mei a.s. gaat plaatsvinden in Deventer. Dit weekend was het in Twello de beurt aan de 16 divisie 2 turnsters om een plek te bemachtigen in de meerkampfinale NK op 14 mei a.s. in Waalwijk. De 16 turnsters waren verdeeld over 2 1/2 finales; de ene helft van de groep moest op zaterdag en de andere helft op zondag aantreden. In elke categorie deden 36 turnsters mee, waarvan de beste 12 zich konden plaatsen voor de meerkampfinale en een plek bij de beste 3 (van de 36!) geeft recht op een toestelfinale op 15 mei a.s.

Caithlyn en FloorDe 4 instappers waren als volgt verdeeld. Op zaterdag turnden Caithlyn Pechler en Floor Smit en op zondag Kaylee Strating en Tamara van Someren. Caithlyn en Floor startten hun wedstrijd op de balk en hoe. Vooral Floor was superieur op dit toestel. Met een 13.050 wist zij zich als 1e te plaatsen. Toen naar vloer. Zowel Caithlyn als Floor lieten prachtige vloeroefeningen zien. Beiden scoorden een hoge 13.000 en ze eindigen als 2e en 3e op dit onderdeel. Op sprong was het Caithlyn, die verrassend een 3e plek wist te bemachtigen. Op brug komen de beide dametjes nog wat elementen te kort, maar de oefeningen werden in ieder geval keurig uitgevoerd. Caithlyn eindigde overall als 3e en Floor als 4e. Kaylee en Tamara begonnen hun wedstrijd met mooie oefeningen op vloer. Op sprong liet Kaylee helaas veel punten liggen, zodat het nog spannend werd of zij de meerkampfinale wel zou halen. Gelukkig waren brug en balk erg goed. Op brug wist Kaylee nog een toestelfinale eruit te slepen. Tamara dacht even een handstand op de lage legger van de brug te laten zien, maar dat ging helaas mis. Ze klapte over. Toen was het wel belangrijk dat ze een goede balkoefening zou doen. Dat lukte. Tamara steeg boven zichzelf uit en scoorde maar liefst een 14.100 (het hoogste cijfer). In het totaalclassement werd Tamara 6e en Kaylee 9e.

Bij de pupillen 2 was het op zaterdag de beurt Tessa, Britt en Sterreaan Britt Klous, Tessa Langendijk en Sterre Basjes. Britt maakte het erg spannend. De hele wedstrijd stond zij rondom die o zo belangrijke 12e plek. Met uitzondering van één fout(je) op vloer wist Britt verder een stabiel programma te draaien, waardoor zij eindigde als 11e. Sterre en Tessa turnden een geweldige wedstrijd. Tessa blonk uit op de balk (13.850) en op vloer (13.400) en Sterre was superieur op de brug (14.733), maar ook haar balkoefening was erg goed. Beiden hebben zich geplaatst voor 2 toestelfinales en eindigen in de meerkamp als 3e en 1e. Teammaatjes Lotte Frans en Danique van der Meer mochten op zondag hun 1/2 finale turnen. Ook deze twee giganten waren goed voor een 3e en 1e plek. Lotte plaatste zich voor de brugfinale en Danique wist maar liefst 3 toestelfinales in de wacht te slepen (sprong, brug en vloer) en heeft nog nooit zo’n goede wedstrijd gedraaid!

De jeugdturnsters Fea Sprengers en Patty Bleeker waren ook verdeeld over de 2 wedstrijddagen. Fea moest op zaterdag en Patty op zondag turnen. Fea moest hard werken voor haar plek op het NK, maar wist zelfs met een val van balk nog 8e overall te worden. Missie geslaagd dus. Patty had in de voorgaande wedstrijden uitstekend gepresteerd en dat gaf enige druk. Gelukkig wist Patty het weer waar te maken en met een punt voorsprong op nummer 2 ging zij naar huis met een gouden medaille en 2 toestelfinales “in de pocket” (sprong en brug).

PattyJunior Anne Wildoer blesseerde zich met inturnen op sprong. Om die reden kon helaas maar 1 sprong worden uitgevoerd, zodat een toestelfinale op dit onderdeel op voorhand al was uitgesloten. Het belangrijkste was dat Anne zich zou plaatsen voor de meerkampfinale. En dat lukte. Anne eindigde als 2e met 2 toestelfinales (brug en vloer). Haar collega Ilana Sincic moest de andere 1/2 finale turnen en begon goed op balk. Ondanks dat haar acrocombinatie niet doorgeturnd was, zette zij een keurige 11.750 op het scorebord. Op brug was het nog even spannend met een aangepaste afsprong, maar dit pakte zo goed uit dat zij op dit onderdeel een toestelfinale in de wacht wist te slepen. Vooral op vloer kan Ilana erg mooi turnen. Op dit onderdeel eindigde zij dan ook als 1e en overall stond zij ook op het hoogste trapje van het podium.

Tenslotte de senioren. Ook zij waren verdeeld over 2 dagen. Esmee Hoogewerf turnde zaterdag en Marissa van Noort en Melanie Driessen op zondag. Esmee wist ondanks een val van balk nog als 3e te eindigen en zich als 1e te plaatsen voor de toestelfinale sprong. Marissa, die altijd heel stabiel is op de balk, had nu wat onzekerheden op dit onderdeel. Desondanks behaalde zij de 2e dagscore. Op vloer liet zij ook weer een fantastische oefening zien, maar de verrassing kwam op het laatst. Marissa heeft zich weten te plaatsen voor de toestelfinale brug en eindigde als 3e overall. De opdracht voor Melanie was vooral geen grote fouten maken. Toen zij met een acrobatische serie op vloer een hand aan de vloer zette, werd het toch nog wel even spannend of zij zich bij de beste 12 zou plaatsen. Gelukkig kan Mel erg goed springen. Dat bleek genoeg om zich als 7e te kwalificeren voor de meerkamp en als 1e voor de toestelfinale op sprong.

De trainers zijn ongelooflijk trots op dit fantastische succes: alle 21 turnsters hebben zich geplaatst voor het NK (meerkamp) en er zijn 39 toestelfinaleplaatsen behaald (zie schema). De komende weken kunnen we ons met z’n allen gaan voorbereiden op weekenden in Waalwijk en Deventer.

Er zijn ook foto’s genomen. Die zullen binnenkort worden gepubliceerd op: http://www.a3f.nl/

Klik hier voor de uitslagen div 1
Klik hier voor de uitslagen div 2

Klik hier voor een resultaten verzicht.


Alle vijf divisie 1 turnsters geplaatst voor Nederlands Kampioenschap
(ingestuurd 3 april 2011, Karin de Ruiter)

3 medailles en 14 toestelfinales behaald bij 1/2 finales
De 1/2 finales voor het NK divisie 1 vonden dit weekend plaats in Volendam. De 5 TOSS-turnsters in deze divisie wilden zich natuurlijk allemaal plaatsen voor het NK dat op zaterdag 28 mei zal plaatsvinden in Deventer. Bij deze 1/2 finales kon ook nog een plek worden veroverd voor de vier toestelfinales van het NK, die op zondag 29 mei gehouden worden. De concurrentie in het deelnemersveld van onze pupillen Lot Ruiter, Babette Koole en Tamara Bleeker, maar ook in die van junior Anne Klein en senior Desi Hoogewerf was groot, maar alle turnsters hadden in de voorgaande wedstrijden zodanig gepresteerd dat vooraf een finaleplek in de meerkamp van het NK niet als onmogelijke opdracht werd beschouwd. Tamara halve fin 2011
Lot Ruiter (pupil 1) moest zich in een deelnemersveld van maar liefst 38 turnsters bij de beste 24 plaatsen. Dit lukte. Lot werd zelfs 3e (bronzen medaille) en heeft zich geplaatst voor 3 toestelfinales (brug, balk en vloer). Babette Koole (pupil 2) werd 10e van de 38 en wist een toestelfinale brug in de wacht te slepen. Tamara Bleeker (ook pupil 2) moest in de andere 1/2 finale bij de beste 12 van de 18 turnsters komen. Na een val van haar 1e toestel balk heeft zij zich geweldig gerevancheerd. Op de overige 3 toestellen zette zij het hoogste cijfer op het scorebord, waarmee zij als 1e eindigde in deze 1/2 (meerkamp)finale. Goud dus. Tamara heeft zich ook geplaatst voor de NK-toestelfinales op sprong, brug en vloer. Anne Klein wist zowel in de meerkamp de gouden medaille te winnen met een voorsprong van bijna 2 punten op de nummer 2 en heeft zich ook voor alle NK-toestelfinales als 1e geplaatst. Desi Hoogewerf sloot haar 1/2 finale af als 5e en mag naast de meerkamp bij het NK ook uitkomen op de toestellen sprong, brug en balk.
In totaal hebben de 1e divisie dames bij deze 1/2 finales dus 2 gouden en een bronzen medaille binnengehaald. Daarnaast zijn door de 5 turnsters 14 toestelfinaleplaatsen in de wacht gesleept. Over twee weken is het de beurt aan de 16 divisie 2 dames. Zij turnen dan hun 1/2 finales in Twello.

Klik hier voor de uitslagen.


TOSS Vrijwilligersdag 2011
(ingezonden 30 maart 2011, Truda Verdonk)

vrijwillersdag 2011De vrijwilligers van TOSS die door weer en wind de kranten ophalen, het clubgebouw soppen, de wedstrijden organiseren, jureren, stukjes in de krant zetten, de website bijhouden, de administratie doen etc. etc. moesten eens goed verwend worden !!
Zondag 27 maart was het zover, vanaf 16.00 uur waren de vrijwilligers welkom op de Louis Couperusstraat. Na de koffie werden de teams bekend gemaakt en kon er hockey worden gespeeld, ook was er een estafette voor “slimme” vrijwilligers, een reuze 4 op een rij en er kon kennis gemaakt worden met het nieuwe spel : Indoor Curling. Alle teams waren bloed fanatiek en gingen allemaal voor de winst. Na deze gezellige, sportieve middag, gingen wij aan de borrel en onder het genot van een chinees buffet werd er gezellig gekletst. Voor het dessert werd het winnende team bekend gemaakt : team 2 dat bestond uit Geralda van der Velde, Marianne Heidergott, Annette Wildoer en Sandra van Egmond, zij kregen alle 4 een prachtige vrijwilligersbeker. Na het toetjes was het leuk geweest en keerden iedereen weer huiswaarts. Nogmaals bedanken wij alle vrijwilligers voor hun inzet bij TOSS, want zonder vrijwilligers kan een vereniging niet draaien !!

Geniet nog even van de foto’s in het fotoboek.

Het bestuur.


Divisie 6 en 7 ook succesvol bij Toss.
(ingezonden 28 maart 2011, Anette Kolvenbag)

Beverwijk – Zaterdag 26 maart vond de2de rayon 2011tweede Rayonwedstrijd turnen in Beverwijk plaats voor divisie 6 en 7. Sinds dit jaar heeft Toss ook een selectiegroep die uitkomt in dit niveau. Deze turnsters met weinig ervaring wisten toch succes te boeken in de verschillende categorieën. In de instap werd Marit Cornet 1e met maar liefst 52,450, Lindsey de Munck die ook in de 6e divisie uit kwam eindigde op de 4e plaats. In de pupillen deden 6 Tossturnsters mee: Fabienne Mooij (15e), Rachel Smit (9e), Tessa de Ruyter (6e), Luna van Kester (5e ), Nura van Vliet (4e) en Laurien van den Goorbergh (2e). Pupil Lara de Jonge liep helaas een zware elleboogblessure een dag voor de wedstrijd op. In de jeugd nog meer medailles: Shanna van Well behaalde goud in divisie 7, Wendy Winter werd 3e in dit niveau. Fleur Piers kwam uit in divisie 6 en werd ook verdiend 1e met 50,55. Tot slot waren de aller-jongste turnsters, de préinstappers ook aan de beurt in de walvis. In niveau 11 turnden Emily Six en Rosah Meder een goede wedstrijd. Selma Koper en Bibi Meijer kwamen uit in niveau 9, Bibi behaalde een zilveren medaille.

Op de foto Fleur, Wendy en Shannah

Klik hier voor de uitslagen.


Allereerste wedstrijd basisturnsters
(ingezonden 27 maart 2011, Karin de Ruiter)

Selma Koper en Bibi Meijer hadden vandaag hun allereerste “echte” wedstrijd in Beverwijk. De dametjes moesten starten op de brug. Selma turnde hier een keurige oefening, ondanks dat het ophurken een beetje onzeker werd uitgevoerd. Ook Bibi had problemen met ophurken op de brug, maar liet wel mooie hoge zwaaien zien. Bibi moest als eerste starten op de balk en was ondanks twee vallen de beste van haar groepje op dit onderdeel. Selma moet nog goed oefenen op haar sprongen op balk, want die zijn nog iets te laag. Toen naar vloer. Met inturnen op vloer lukte de overslag bij Selma helemaal niet, maar in de wedstrijdoefening was deze keurig tot stand. Bibi was erg overtuigend op de vloer en werkte haar programma heel erg netjes af. Als laatste mochten de meisjes springen. Hier waren er wat problemen bij beide sprongen voor Selma. De eerste sprong van Bibi was in ‘slow motion’, maar de tweede ging gelukkig goed. Bibi werd 2e en won hiermee zilver en Selma is als 4e geëindigd. De meisjes hebben ontzettend hun best gedaan. Hun eerste wedstrijdervaring is binnen.

Klik hier voor de uitslagen.


Seline Zwanikken en Cheyenne Kramer plaatsen zich voor het NK turnen.
(ingezonden 27 maart 2011, Marco Bakker)

Afgelopen zondag werden in Wieringerwerf de halve finales voor de derde divisie gehouden. Voor TOSS deden Seline Zwanikken (instap) en Cheyenne Kramer(pupil I) mee. Om naar het NK te mogen moesten zij zich plaatsen bij de beste 18.
Seline turnde een goede wedstrijd, alleen bij het onderdeel balk viel ze er helaas vanaf. Toch kreeg ze hier nog een 11.033 voor. Haar beste toestel was de brug, waar ze zelfs een 13.700 scoorde, het derde cijfer op dit toestel. Met 48.583 punten werd ze uiteindelijk 14e van de 38 deelneemsters.
Cheyenne Kramer kwam uit in de leeftijdscategorie Pupillen 1. Hier waren 37 turnsters die zich probeerden te plaatsen voor het NK. Ook Cheyenne turnde een goede en stabiele wedstrijd. Haar beste toestel was het onderdeel sprong, waar ze 13.150 behaalde. Met een puntentotaal van 50.050 eindigde ze op de 15e plaats.
Beide meiden hebben nog twee weken om de puntjes op de i te zetten. Op 9 april zullen zij in Dalen TOSS vertegenwoordigen op het NK 3e divisie

Klik hier voor de uitslagen.


2 x Goud tijdens finale plaatsingswedstrijd  NK ACROGYM TOSS Heemskerk
(ingezonden 20 maart 2011, Geralda vd Velde)

acro 19 maart plaatsing NKAfgelopen zaterdag 19 maart jl. was de finale voor de districtswedstrijd Acrogym  Mid-West Nederland.

Goud
was er voor Roos van de Velde en Michelle Porsius in de Categorie C damesparen. Een zeer nette balansoefening resulteerde in 26.900 punten en de tempo oefening 26.500 Een totale score van 53.550 hoogste ooit behaald! En een plek in de halve finale van het NK!

Het C-damespaar Nikki Keijzer en Rowan Piers waren vroegtijdig uitgeschakeld door een ongelukkige val van Rowan en een arm uit de kom voor Nikki. Zeer pijnlijk. Door een goede prestatie in de eerste voorrondes zijn zij toch ook geplaatsy voor de halve finale. Hopelijk gaan ze dat redden! Succes.

Goud
werd ook weer behaald door Simone Beentjes en Sarah Elsheik die wederom met kop en schouders uitstaken binnen de Dames E-Senioren, een hoge score van 27.200. Topprestatie, wat hun eveneens een plek in de ½ finale oplevert.

Het trio in E-junioren , Doutsje de Boer, Myra Kleijne en Dionne Bakkum behaalden met 25.900 wederom een vierde plaats, wat hun ook een plek opleverde voor de halve finale.

Categorie C damesgroep behaalden Isa Stoke, Fenna Venema en Dorien Maas een 4e plaats met een totaal score 52.450 net niet genoeg voor een podiumplaats. Eveneens zijn zij ook geplaatst voor de halve finale.

Ook een nette score voor Kelly Verdonk en Nura Elsheik, in de dames D paar, 25.150 een 11e plaats.

Voor Kim van de Velde en LIndsey wilde het helaas weer niet lukken met een moeilijk element, waardoor zijn helaas niet genoeg punten haalden om door te gaan naar de halve finale.

Op de foto Roos van de Velde en Michelle Porsius

Klik hier voor de uitslagen.


Weer enorm aantal medailles (12) voor TOSS-turnsters bij 1/4 finales
(ingezonden 14 maart 2011, Karin de Ruiter)

Afgelopen weekend mochten 21 turnsters van TOSS in Nieuw Vennep de 1/4 finale turnen. Doelstelling was een plek te bemachtigen voor de 1/2 finales.
De vier instappers 2e divisie deden weer goede zaken. In het deelnemersveld van 25 turnsters eindigden Caithlyn Pechler, Tamara van Someren, Floor Smit en Kaylee Strating op de plekken 1, 3, 4 en 5.
Pupil 1 Lot Ruiter heeft ook een goede wedstrijd geturnd. Vooral haar vloeroefening is erg verbeterd, maar ook op brug en balk was Lot erg sterk. Ondanks wat mindere sprongen won Lot het zilver in de 1e divisie.
In de 2e ronde traden vier turnsters aan.1/4 fin NK 2011 Babette Koole, pupil 2/1e divisie, stond na 2 toestellen nog op een 10e plek. Na het onderdeel sprong klom zij in het klassement (6e). Babette kan uitstekend brug turnen, maar een score van maar liefst 15.700 op dit toestel was ongekend. Hierdoor won zij uiteindelijk nog het brons.
De zusjes Bleeker waren ook weer erg op dreef. Patty (jeugd/2e divisie) en Tamara (pupil 2/1e divisie) hadden uiteindelijk rond 2 punten voorsprong op de concurrentie en gingen naar huis met goud.
De verrassing van de dag was Fea Sprengers. Deze jeugdturnster, die tijdens het districtskampioenschap nog een knieblessure opliep, vocht zich met ingetapte knieën naar de 2e plaats bij de jeugd divisie 2.
De strijd bij de senioren was erg spannend. Esmee Hoogewerf, nog niet helemaal fit na twee weken griep, eindigde op een keurige 7e plaats. Melanie Driessen heeft een goede wedstrijd geturnd en laat een stijgende lijn zien in haar turnprestaties. Bij deze 1/4 finale werd zij 10e. Marissa van Noort stond na drie toestellen op de 1e plaats en die plek gaf zij niet meer weg. Goud dus voor Marissa.
Anne Klein (junior/divisie 1) heeft dit seizoen ook al veel (gouden) medailles gewonnen. Dit keer won Chantal Peper van Pax Hoofddorp het goud en werd Anne 2e.
Ilana Sincic begon niet sterk op brug. Maar door fantastische oefeningen op zowel balk, vloer en sprong wist zij haar wedstrijd bij de junioren 2e divisie winnend af te sluiten. Helaas konAnne Wildoer in deze categorie niet deelnemen aan de 1/4 finale vanwege een blessure. Er is voor haar dispensatie aangevraagd op basis van haar prestaties van vorig seizoen (3e op NK), zodat haar plek voor de 1/2 finale veilig was gesteld.
Op zondag turnden de pupillen 2 2e divisie. Sterre Basjes begon als eerste met een geweldige balkoefening. Na drie toestellen stond zij op de 2e plek op 0.10 achterstand van nummer 1. Sterre moest als laatste toestel brug turnen. Dit was even spannend, want voor het eerst was een reuzendraai aan haar programma toegevoegd. Gelukkig liet zij een fantastische brugoefening zien, waardoor zij de 6e gouden medaille voor TOSS in ontvangst mocht nemen. De andere pupillen eindigden als 4e (Lotte Frans), 5e (Tessa Langendijk), 6e (Danique v.d. Meer) en 14e (Britt Klous).
Als laatste tunster moest Desi Hoogewerf (senior/divisie 1) nog aantreden. Desi begon op vloer en maakte een vreemde val bij een gymnastisch element. Op de overige toestellen turnde zij uitstekend. Haar beloning was een zilveren plak.
TOSS heeft met 6 gouden, 4 zilveren en 2 bronzen plakken weer uitstekend geturnd. Mooiste van alles is nog dat alle 21 turnsters zich hebben geplaatst voor de 1/2 finales over een aantal weken.

Op de foto de 4 instappers div 2.

Klik hier voor de uitslagen.


2 Gouden en 1 Zilveren medaille bij eerste plaatsingswedstrijd ACROGYM TOSS Heemskerk
(ingezonden 7 mrt 2011, Karin Cappelle)

acro voorrondeAfgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover. Na een heel seizoen van trainingen waren op zaterdag 5 maart jl. de eerste plaatsingswedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap Acrogym Nederland.
De Zilveren medaille werd in de ochtend behaald door Roos van de Velde en Michelle Porsius in de Categorie C damesparen. Een zeer nette balansoefening resulteerde in 25.700 punten en de tempo oefening 25.100. Een totale score van 50.800 zeer netjes.
In middag werd Goud behaald door het damesgroep in de Categorie C. Isa Stoke, Fenna Venema en Dorien Maas. Een nette balans, ondanks een val toch een hoge score van 24.950. De Tempo oefening ging foutloos en leverde een score op van 26.000 wat met een totaal van 50.950 de gouden plak opleverde.
In de categorie dames paar E-senior behaalde Simone Beentjes en Sarah Elsheik ook een gouden medaille
Een eerste wedstrijd is altijd spannend en wennen. Voor de andere gymnasten helaas geen medaille, wel hebben ze keurige oefeningen laten zien en mooie punten.
Het trio in E-junioren , Doutsje de Boer, Myra Kleijne en Dionne Bakkum met 23.900 een nipte vierde plaats met 0,050 verschil wat net geen medaille opleverde. Een nette prestatie!
In de categorie D damespaar I(in een zeer groot deelnemersveld van 24), behaalden Kelly Verdonk en Nura Elsheikh een 8e plaats  en het D damespaar Kim van de Velde en Lindsey de Vries na een val, toch nog een 11e plaats.
Nikki Keijzer en Rowan Piers in de categorie C-dames paar, helaas ook een val, wel zijn ze gekwalificeerd voor de volgende voorronde op 19 maart a.s. wat overigens geldt voor alle deelnemers.
Al met al een keurige verdienste voor de gymnasten van Toss. Op 19 maart zijn de 2e voorrondes wederom in sporthal De Walvis te Beverwijk. Na deze wedstrijd volgt de 1/2e finale.
We wensen de gymnasten alvast veel succes!

Klik hier voor de uitslagen.


Maar liefst 7 districtskampioenen bij TOSS
(ingezonden 14 feb 2011, Karin de Ruiter)

Op zondag 13.02.2011 werd in sporthal Beverwijk het Districtkampioenschap 2011Districtkampioenschap gehouden. Alle a-selectieturnsters hadden zich voor dit kampioenschap geplaatst. TOSS nam deel aan 9 categorieën en in 7 hiervan werd een TOSS-turnster districtkampioen: Caithlyn Pechler (Instap 2e divisie), Lot Ruiter (Pupil 1 1e divisie), Tamara Bleeker (Pupil 2 1e divisie), Sterre Basjes (Pupil 2 2e divisie), Patty Bleeker (Jeugd 2e divisie), Anne Klein (Junior 1e divisie) en Ilana Sincic (Junior 2e divisie). Daarnaast werden nog eens 6 medailles behaald. Zilver was er voor Lotte Frans, Anne Wildoer en Desi Hoogewerf. Brons werd gewonnen door Tessa Langendijk en Babette Koole. En Tamara van Someren wist nog een medaille voor haar 5e plek te scoren. Bijzondere prestaties werden er ook neergezet door Danique v.d. Meer en Britt Klous, die respectievelijk 5e en 6e werden in hun categorie. De senioren 2e divisie Esmee Hoogewerf, Marissa van Noort en Melanie Driessen werden 6e, 7e en 11e. De instappers Kaylee Strating en Floor Smit werden in hun deelnemersveld 13e en 15e. Fea Sprengers begon geweldig op de balk, maar op vloer ging het mis. Fea liep een zodanige knieblessure op, dat zij haar wedstrijd niet meer kon vervolgen. Uiteraard met uitzondering van de blessure van Fea kan met 13 medailles, waarvan 7x goud, weer worden teruggekeken op een geslaagde wedstrijd.

Op naar de landelijke voorwedstrijden…

De uitslagen van het districtkampioenschap zijn hier te vinden.


Alle 21 a-selectieturnsters geplaatst voor 1/4 finale NK
(ingezonden 25 jan 2011, Karin de Ruiter)

2e voor div1_2Twee weken geleden werd in Opmeer de 1e plaatsingswedstrijd gehouden. Hier werden maar liefst 14 medailles door de a-selectie gewonnen. In Amsterdam vond afgelopen zondag de 2e voorwedstrijd plaats. Het resultaat van de beide voorwedstrijden was bepalend voor doorstroming naar de 1/4 finale voor het Nederlands Kampioenschap. De 21 turnsters van de a-selectie hebben in Amsterdam ook weer geweldig gepresteerd. Net als in Opmeer werden in Amsterdam ook weer 14 medailles gewonnen. Dit keer was de verdeling als volgt:
Instap 2e divisie: Caithlyn Pechler (goud), Tamara van Someren (zilver) en Floor Smit (4e plaats medaille).
Pupillen 2 1e divisie: Tamara Bleeker (goud)
Pupillen 2 2e divisie: Tessa Langendijk (goud), Sterre Basjes (zilver) en Britt Klous (4e plaats medaille).
Jeugd 2e divisie: Patty Bleeker (goud)
Junioren 1e divisie: Anne Klein (goud)
Junioren 2e divisie: Anne Wildoer (goud) en Ilana Sincic (4e plaats medaille)
Senioren 1e divisie: Desi Hoogewerf (zilver)
Senioren 2e divisie: Marissa van Noort (goud) en Esmee Hoogewerf (zilver).
Lot Ruiter werd 4e, Babette Koole 5e, Lotte Frans 6e, Fea Sprengers en Melanie Driessen werden 7e, Kaylee Strating 8e en Danique v.d. Meer 10e.
Alle 21 a-selectieturnsters hebben zich weten te plaatsen voor de 1/4 finale van het Nederlands Kampioenschap. Tegelijkertijd konden de turnsters zich plaatsen voor het districtkampioenschap op 13 februari 2011. Ook dit is gelukt.

Op de foto vlnr Tamara van Someren, Caithlyn Pechler, Floor Smit en Kaylee Strating.

Klik hier voor de uitslagen.


Toss turnsters plaatsen zich voor halve finale NK
(ingezonden 23 jan 2011, Marco)

Afgelopen zaterdag werd in Amsterdam de tweede plaatsingswedstrijd gehouden. Vanuit deze twee wedstrijden konden de turnsters zich plaatsen voor de halve finale NK en de districtskampioenschappen.
Seline Zwanikken plaatste zich bij de Instap als vierde voor de halve finale, mede door een mooie brugoefening waar zij een 14.200 scoorde, wat het op één na hoogste cijfer was.
2e voor div3Ook Cheyenne Kramer (pupillen I)plaatste voor de halve finale. Haar beste toestel was de brug waar zij zelfs met 14.450 hoogste score behaalde. Zij werd in totaal over de twee wedstrijden zevende. Beide turnsters hebben zich ook geplaatst voor de districtskampioenschappen.
In de categorie pupillen II helaas alleen één plaatsing voor de districtskampioenschappen. Xenah Cappelle behaalde 49.900 wat genoeg was voor de doorstroming, Yazz Wassenaar haalde het met 43.050 helaas niet.
Bij de jeugd plaatste Quinty te Riele zich als 9e voor het district. Ze behaalde een puntentotaal van 44.350. In deze categorie waar de concurrentie heel groot is, konden Sharon van Son, Cheyenne Perré en Larissa Deurloo zich helaas niet plaatsen.
Junior Mitzi Kortekaas turnde een goede wedstrijd en behaalde  zelfs met 11.950 de derde score op de brug. Met een totaal van 45.650 werd zij deze wedstrijd achtste. Ook Rianne van Egmond plaatste zich voor het district met een puntentotaal van 42.150
Bij de senioren konden drie van de vier turnsters zich plaatsen voor het district. Britt Grevelink turnde goed en werd met een totaal van 44.85 negende. Ook Erica Eeltink en Lynn Schreiner konden zich plaatsen voor de districtsfinale. Alleen Charlotte de Koning kon zich mededoor een val van de brug niet plaatsen. Lieke Kortekaas kon door een blessure nog niet meedoen.
Op 12 februari zijn de districtsfinales in Beverwijk en 26 maart de halve finales voor het NK.

Op de foto van links naar rechts: Xenah, Britt, Yazz, Erica, Charlotte, Lynn en Lieke.

Klik hier voor de uitslagen.


Medailles voor TOSS
(ingezonden 16 jan 2011, Ansjo)

Zondag 16 januari was de tweede Rayonwedstrijd in Beverwijk.
Ilse Kamphuis scoorde een 13.00 op brug. Zaterdag was ze nog ziek, maar ondanks dat behaalde zij een 7e plaats. Demi Hanssen  kwam samen met haar uit in de Pupillen 2.
Demi kreeg een 13.05 voor sprong zij behaalde de 10e plaats.
Toch behaalde Ilse nog een medaille, omdat zij in de vorige wedstrijd hoger was geëindigd. Zij werd hiermee 4e in het eindklassement van 2 wedstrijden en gaat zeker door naar de Regiokampioenschappen 12 maart ook in Beverwijk.2e rayon
Bij de jeugd kwamen Julia Nijman, Chantal Kriek en Dionne Rooijmans op de wedstrijdvloer. Dionne werd 3e mede door een prachtige balkoefening die werd beloond met een 11.10. Chantal viel net buiten de prijzen en werd 5e, haar hoogste score was op sprong een mooie 10.70. Julia had vanwege een vervelende rugblessure een aantal weken niet kunnen trainen. Toch liet ze een mooie wedstrijd zien. Zij werd 10e. Een knappe prestatie na zo’n lange afwezigheid!!.
Dionne werd over de 2 wedstrijden nog een keer beloond met een medaille. Over all werd zij 2e. Ook zij gaat zeker door naar de Regiokampioenschappen.
Bij de Pupillen 1 mochten Myra Veldhuyzen en Mariska Pirovano aantreden.
Mariska werd 4e en behaalde de hoogste score van allen die ochtend op vloer een 13.70.
Myra werd 7e met een hoge score van 12.70 op sprong. Over all ging ook Myra met een medaille voor de 4e plaats naar huis. Ook zij is zeker door naar de Regiokampioenschappen.
’s Middags  was het de beurt voor de Instap en Senioren.
Inge Grit kreeg een mooie beoordeling voor haar sprong een 12.15. Ze heeft een goede wedstrijd geturnd en eindigde als 14e.
Eva Tuyn had een 12.60 op sprong., maar op balk ging zij even de mist in met de koprol.
Ondanks dat werd zij 10e.
Chloë Blankennagel heeft een aantal weken niet kunnen turnen vanwege een knieblessure. Na 2 trainingen heeft zij toch meegedaan met de wedstrijd. Een mooie 12.40op vloer en een 8e plek behaald!!
Bij de senioren waren Jolien Koopman, Michelle de Ruijter en Emilie Berkhout aanwezig. Emilie werd 8e mede door een hoge score op sprong 12.20
Jolien kreeg een 10.60 op vloer en werd 13e.
Michelle turnde een zeer goede wedstrijd met een 10.70 op vloer, maar helaas bij balk ging het mis. Zij eindigde als 16e.
Wie van de dames nog meer doorgaan naar de Regiokampioenschappen is nog niet bekend. Dit komt binnenkort op de site van de KNGU te staan.

Klik hier voor de uitslagen.


Geweldige resultaten a-selectie in Opmeer
(ingezonden 11 jan 2011, Karin)

Op zondag 09.01.11 waren alle turnsters van de a-selectie aanwezig in Opmeer om daar hun eerste voorwedstrijd te turnen.

Opmeer1Instap 2e divisie
In de eerste ronde turnden vier Instappers van TOSS: Kaylee Strating, Floor Smit, Caithlyn Pechler en Tamara van Someren. Helaas vielen zowel Kaylee, Caithlyn als Tamara op hun eerste onderdeel, de balk, een keer van dit toestel. Floor maakte daarentegen een geweldige start. Ze moest als allereerste turnster op dit toestel turnen en zette meteen de hoogste score van alle 24 turnsters op dit onderdeel neer, een 12.400. Op vloer maakten de vier dametjes indruk. Met keurig netjes afgewerkte vloeroefeningen zorgden zij ervoor dat er mooie cijfers op het scorebord verschenen. Ook op dit onderdeel werd Floor uiteindelijk 1e, Kaylee 2e, Tamara 3e en Caithlyn 6e van de zaal. Caithlyn was met haar 5e plek de beste springster van TOSS. De andere drie kunnen op dit onderdeel nog wat verbeteren. Op brug waren Kaylee, Caithlyn en Tamara de best scorende turnsters. Dit betekende voor het eindresultaat dat drie van de vier Instappers een medaille in ontvangst mochten nemen: Tamara werd 1e, Caithlyn 3e en Floor 4e. Helaas voor Kaylee, die met haar goede 6e plek op 0.250 afstand van nummer 5, net geen medaille haalde.

Jeugd 2e divisie en Junior 1e divisie
Tegelijk met de Instappers turnden in de andere baan Patty Bleeker en Fea Sprengers (Jeugd 2e divisie) en Anne Klein (Junioren 1e divisie). Anne begon op sprong met een hoge overslag salto en behaalde hier de 1e plaats. Helaas was er een val van balk, maar Anne maakte dit goed op vloer met onder andere een 2 1/2 schroef achterover. Zij won goud in het eindclassement! Fea heeft na een jaar blessureleed laten zien dat zij weer op de goede weg is: 3e op sprong en 4e op brug, maar helaas een val op vloer. Zonder deze val had Fea een medaille kunnen halen. Dat biedt weer hoop voor de volgende wedstrijd! Nu eindigde zij als 8e van de 26 turnsters. Ook Patty heeft laten zien weer op de goede weg te zijn: 1e op sprong en vloer en 2e op de balk. Ondanks een fout op brug won zij toch nog een zilveren medaille!

Pupillen 1 1e divisie
In deze categorie heeft TOSS 1 turnster: Lot Ruiter. Lot turnde vorig seizoen nog in de 2e divisie, maar heeft dit seizoen dus de overstap gemaakt naar de 1e. Haar 1e voorwedstrijd verliep fantastisch. Lot heeft bij deze wedstrijd geen enkele grote fout gemaakt. Alleen zijn er op alle toestellen nog wel enkele verbeterpunten. In haar categorie deden 9 turnsters mee. Lot is op de onderdelen brug, balk en vloer als 2e geëindigd. Op het onderdeel sprong als 4e. Dit betekende dat zij naar huis ging met de gouden medaille, wat een ongelooflijk goede prestatie genoemd mag worden gelet op de overstap vanuit de 2e divisie.

Opmeer2Junioren 2e divisie
Debutanten in de junioren, Anne Wildoer en Ilana Sincic, hebben hun visitekaartje afgegeven. Zij turnen een niveau hoger dan vorig jaar en hebben heel veel nieuwe elementen in hun oefeningen. Anne was nog niet helemaal in topvorm vanwege een elleboogblessure. Zij maakte 2 fouten, maar liet wel een prachtige tsuki hurk zien. Met een aangepaste oefening op brug werd Anne toch nog 3e op dit toestel. Ondanks deze tegenslagen haalde zij een medaille met een 4e plaats! Ilana was in topvorm! Een huizenhoge tsuki hoek, een dubbelschroef op vloer en een stabiele brug zorgden ervoor dat zij op deze 3 toestellen de beste was. Ilana won goud met bijna 1 punt voorsprong op de nummer 2!

Pupillen 2 1e en 2e divisie
In de laatste ronde moesten maar liefst 7 Pupillen 2 van TOSS aantreden. Dit betekende een druk einde van de wedstrijddag voor trainster Karin de Ruiter. Maar gelukkig waren assistenten Erica Eeltink en Nathalie Louter aanwezig, die ook een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het goede resultaat van de Pupillen. In de 2e divisie is er sprake van een onderlinge concurrentie. De turnsters ontlopen elkaar dus niet veel. Britt Klous, die vorig seizoen wat pech kende en zich net niet plaatste voor het NK, wist haar eerste voorwedstrijd nu winnend af te sluiten met een welverdiende gouden medaille. Op brug en vloer scoorde zij het 2e cijfer van het deelnemersveld van 18 turnsters. Zij werd op de voet gevolgd door Tessa Langendijk, die op 0.0500 het zilver won. Lotte Frans blonk vooral uit op het onderdeel balk (1e/13.600) en brug (2e/13.800) en kreeg een medaille voor haar 4e plek. Sterre Basjes startte haar wedstrijd met een 1e plek op vloer (13.950) en een 1e plek op sprong (14.175), maar moest helaas een val op balk incasseren. Hierdoor greep zij net naast de medailles (5e). Danique van der Meer werd 6e met een uitstekende brugoefening (1e/14.050).
In de 1e divisie, waar TOSS-turnsters Tamara Bleeker en Babette Koole aan meedoen, is er dit seizoen sprake van een grotere concurrentie dan vorig seizoen. Meerdere turnsters doen mee voor de podiumplekken en foutjes worden direct afgestraft. De beide turnsters begonnen goed op brug. Babette scoorde hier het hoogste cijfer (14.600). Ook op balk wist Babette een fraaie oefening neer te zetten (2e/12.250). Helaas lukte de pirouette op vloer niet goed, waardoor ze op dit onderdeel een lagere score op het bord zag verschijnen en ook de sprong verliep niet optimaal. Desondanks haalde zij de zilveren medaille overall met een totaal aantal punten van 53.825. Tamara was de week ervoor ziek geweest en dat was nog enigszins merkbaar. Tamara heeft haar wedstrijd zo goed mogelijk uitgeturnd en eindigde als 6e van de 17 turnsters.

Senioren 1e en 2e divisie
Desi Hoogewerf, debutante in de senioren, werd overvallen door op heel hoog niveau turnende dames. Deelname door onder andere 2 ex-topsporters en nog vele andere ervaren senioren maakte Desi zo gedreven dat zij er alleen maar beter van ging presteren. Mentaal heel sterk om zo op de been te blijven tussen dat geweld! Desi werd 3e op sprong met een tsuki strek, 2e op brug met dubbelschroef af, 3e op balk met salto’s voor- en achterover en 3e op vloer. Desi behaalde in het eindclassement een bronzen medaille met maar 0.005 afstand op de ex-topsporter die zilver behaalde. Esmee en Marissa begonnen sterk op vloer; hun scores op dit onderdeel werden niet meer geëvenaard. Esmee, debutante in de senioren, behaalde met 12.800 het hoogste cijfer. Ook sprong ging naar behoren. Helaas maakte Esmee een dure fout op brug, wat haar ruim 2 punten kostte en uiteindelijk een medaille. Zij herpakte zich goed op balk en werd uiteindelijk 7e overall. Marissa turnde een goede brugoefening en voor de 1e keer dit seizoen weer met stalder wippertje en slinger. Balk was weer mooi zuiver en Marissa won overall zilver!

Maar liefst 14 van de 20 TOSS-turnsters hebben een medaille gewonnen. Dit is een ongelooflijk goed begin van het seizoen. Over 2 weken turnt de groep de 2e voorwedstrijd in Amsterdam en dan weten we welke turnsters zich kunnen gaan opmaken voor de landelijke wedstrijden op weg naar het NK.

Klik hier voor de uitslagen.


Medailles voor TOSS-turnsters.
(ingezonden 9 jan 2011, Marco)

1stVoorDiv3Zaterdag 8 januari waren de eerste voorwedstrijd voor divisie 3. Seline Zwanikken behaalde een 14.45 op brug wat de hoogste score op dit toestelwas .Zij werd 3e met  51.65 punten. Bij de pupillen 1 turnde Cheyenne Kramer een goede wedstrijd en kreeg een medaille voor haar 4e plaats. Bij de pupillen 2 twee deelneemsters. Xenah Cappelle werd 24e na een ongelukkige balkoefening en Yazz Wassenaar werd in deze categorie 25e. Bij de jeugd ook een medaille voor Toss. Quinty te Riele behaalde mede door een mooie vloeroefening (12.40) 46 punten en eindigde hiermee op de 5e plaats. Sharon van Son eindigde met 43.55 op een mooie 18e plaats, Larissa Deurloo en Cheyenne Perré eindigden resp. op de 28e en 30e plaats. Bij de junioren turnden Rianne van Egmond en Mitzi Kortekaas. Rianne turnde een stabiele wedstrijd en werd hiermee 12e, Mitzi de hele week al niet helemaal fit, eindigde op een 18e plaats. Bij de senioren 5 deelneemsters. Lynn Schreiner eindigde hier met 42.05 op een 18e plaats, Britt Grevelink werd met 41.75 19e en Erica Eeltink met 41.45 20e. Charlotte de Koning werd 26e en Lieke Kortkaas, die vanwege een blessure nog geen hele wedstrijd kon turnen, werd 33e. In het weekeinde van 22 en 23 januari turnen de meiden hun tweede voorwedstrijd in Amsterdam, waarna bekend zal worden welke meiden doorstromen naar de regio- en/of districtskampioenschappen.

(op de foto van links naar rechts: Cheyenne Kramer, Larissa Deurloo, Quinty te Riele, Sharon van Son en Cheyenne Perré)

Klik hier voor de uitslagen.


Junior meets senior, groot feest in de Bareel.
(ingezonden 5 jan 2011, Annemarie)

junior meets seniorOnder ontzettende grote belangstelling werd er maandag avond 13 december in de bareel een open les gegeven waarbij de ouders mee konden gymen.  Vaders en zelfs ook een paar moeders gingen de strijdt aan met hun zoon. De les werd geopend met een uitdagende warming-up waar van alles werd behandeld. Zelfs moest er worden opgedrukt en werden de buikspieren flink op de proef gesteld. Daarna begon de toestel ronde. De jongens werden samen met hun vader/moeder in groepjes van 6 verdeeld. Vol bewondering en met diep respect werd er naar de jongens en ouders gekeken. Het niveau van de ouders lag erg hoog. Na 6 toestel rondes werd er afgesloten met een cooling down en ging iedereen uitgeput naar huis. Kortom was het een zeer geslaagde avond.

Klik hier voor een kleine fotoreportage.