Ingezonden 2012-2013

Op deze pagina worden door leden ingezonden stukken, vragen, foto’s e.d. gepubliceerd.
Mail uw ingezonden stuk naar info@tossheemskerk.nl

> Acrogym Toss succesvol bij finale NK
> ANNE KLEIN EN ILANA SINČIĆ NEDERLANDS KAMPIOEN TURNEN (1e divisie)
> Verslag NK divisie 2/N2
> Finale plaatsen voor Acrogym Toss
> 15 Turnsters Toss Heemskerk door naar de Nederlands kampioenschappen
> Regiofinale van de 5e divisie
> Lianne Hatzmann en Larissa Noll plaatsen zich voor NK 2e divisie
> Buhrs en Schram winnen brons op halve finale NK turnen
> Acrogym Toss wederom  succesvol bij laatste plaatsingswedstrijden MidWest en geplaatst in de landelijke halve finale NK
> TOSS turnster gaan voor succes!!
> 10 maart Toestelkampioenschappen 4 divisie
> 1ste kwalificatie wedstrijd Lot de Ruiter
> Toestelkampioenschappen div. 5/6 Toss
> MARIEKE WOLF, STERRE BASJES, ILANA SINCIC KAMPIOEN BIJ ¼ FINALES NK TURNEN!
> TOSS HEEMSKERK 3x GOUD en 3x BRONS op SIDIJK TOERNOOI !
> Acrogym Toss direct succesvol bij voorwedstrijden
> TOSS Heemskerk: Sterre Basjes Districtskampioen 2013 (totaal 7 medailles voor TOSS!)
> 2e Voorwedstrijd divisie 5 en 6
> Toss Heemskerk gaat met 9 medailles naar huis!
> Topdag voor TOSS HEEMSKERK 4e divisie
> 10 Medailles voor a-selectie bij 1e voorwedstrijd
> Sinterklaasfeest
> Turnsters Toss Heemskerk Nederlands Kampioen Teams!
> 1e competitiewedstrijd div 3
> 1e competitie wedstrijd div 4
> Toss team als eerste door naar nk clubteams
> 1e voorwedstrijd C-selectie
> Uitslagen TSR Turntoernooi


Acrogym Toss succesvol bij finale NK
(Geralda 11 juni 2013)

Zaterdag  8 juni was het dan zover, de finale van het NK Acrogym. De acro-gymnasten van Toss Heemskerk hadden zich weer ruim vertegenwoordigd bij de deze wedstrijden in  Oss.
De beste prestatie was van het damespaar Kim van de Velde en Isa Stoke in de categorie E-junioren, behaalden een 4e plek.  Lotte Knoop en Kim Baars 8e, Brouwer en Indy Sinnige een 10de plaats eveneens in de E-junioren.
Voor  de Pupillengroep Roos van de Velde, Eline Brouwer en Lara de Jonge was het tegenstandersveld te zwaar, in de halve finale waren ze 6e, uiteindelijk op de finale een 8e plek veroverd.
Het damestrio Dorien Maas, Kim Bergamin, en Fenna Venema zijn 10e geworden na helaas een afkeuring van een element.
Al met al een prima prestatie voor de Acrogym van Toss!

Klik hier voor alle uitslagen


ANNE KLEIN EN ILANA SINČIĆ NEDERLANDS KAMPIOEN TURNEN (1e divisie)
(Trudie 7 juni 2013)

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Turnen Dames 1e divisie (1 en 2 juni te Hoogwoud)/2e divisie (25 en 26 mei te Dordrecht) en N1, heeft Toss Heemskerk deelgenomen met maar liefst  15 turnsters. Toss Heemskerk behaalde totaal 9 medailles: 2x goud, 4x zilver en 3x brons.

Op het NK 2de divisie werd Lianne Hatzmann bij instap (N2)  14de en behaalde op de toestelfinale een 6de plaats op de balk. Marieke Wolf heeft in de categorie instap (N1) met een minimaal verschil op de nummer  1, de 2de plaats behaald in de meerkampfinale. Jade van Vliet werd in dezelfde categorie 17de . Zij had zich wel  geplaatst voor 2 toestel finales. Op brug werd ze 7de en op balk 6de.
Bij de pupillen 1 (1e div.) turnde Bibi Meijer zich naar een hele knappe 10de plaats in de meerkamp- finale. Larissa Noll (2e div.) behaalde een 20ste plaats in de meerkampfinale.
Bij de pupillen 2, 1e divisie,  turnde 4 turnsters mee in de meerkampfinale waar het niveau erg hoog lag. Rosalie Breems behaalde de 14de plaats en werd de volgende dag in de toestelfinale sprong 5de.
Kaylee Strating, uit de 2de divisie vandaan, werd heel knap 23ste in de meerkamp.
Caithlyn Pechler werd 25ste en behaalde op de toestel finale brug een 6de plaats.
Tamara van Someren werd 27ste in de meerkampfinale.

Bij de jeugd turnsters deden Babette Koole en Sterre Basjes mee in de 1ste divisie. Babette haalde voor  Toss de 2de medaille binnen met een 3de plek in de meerkampfinale. Bij de toestel finales behaalde Babette de 6de plaats op balk en vloer. Sterre Basjes stond net naast het podium in de meerkamp en werd 5de. Beide jeugd turnsters hebben zich hiermee geplaatst bij de beste 10 en mogen hierdoor mee doen aan de Ahoy Cup te Rotterdam over 2 weken.
Lot Ruiter turnt bij de jeugd in het niveau N1 en behaalde hier de 7de plaats. Zij heeft zich hiermee geplaatst voor 4 toestelfinales over 2 weken in Ahoy.
Bij de junioren 1ste divisie turnde Patty Bleeker de sprongfinale. Zij wist hier 2 super sprongen neer te zetten die goed waren voor een zilveren medaille en hierbij dus de 3de medaille voor Toss.

Bij de senioren 1ste divisie was er tijdens de meerkamp finale een 7de plaats voor debutante Ilana Sincic. De huidige Nederlands kampioen Anne Klein maakte helaas een fout op brug , waardoor er een medaille niet meer in zat en zij op een 5de plaats eindigde tijdens deze finale.
Tijdens de toestel finales op zondag maakten de senioren dit helemaal goed. Anne werd Nederlands kampioen op sprong werd daarna ook nog 2de op vloer,  3de op balk en brug . Anne ging dus alsnog met 4 medailles naar huis die dag. Verrassend was Ilana Sincic die tijdens de toestel finale vloer een 13.00 scoorde en er boven Anne met het goud vandoor ging. Op sprong behaalde ze verassend de 2de plaats! Beide senioren turnsters zijn ook doorgestroomd naar de Ahoy Cup op 15/16 juni te Rotterdam.

Klkik hier voor alle uitslagen.


Verslag NK divisie 2/N2
(Karin 29 mei 2013)

Vorig weekend turnden Lianne Hatzmann (Instap) en Larissa Noll (pupil 1) hun NK in Dordrecht.
Lianne had zich geplaatst voor zowel de meerkampfinale op zaterdag als voor de toestelfinale balk op zondag. In de meerkamp startte Lianne met een keurige sprong. Op rek kon zij de heupdraai niet goed inzetten, omdat de kip niet perfect ging, maar de rest van de oefening was keurig. Op balk was Lianne oppermachtig. Zij turnde de hoogste score van alle turnsters, een 13.633. Dat beloofde wat voor de toestelfinale zondag. Lianne sloot haar meerkampfinale af met een keurige vloeroefening en eindigde overall als 14e van Nederland. Op zondag mocht zij dus nog een keer naar Dordrecht om haar balkfinale te turnen. Helaas lukte de oefening niet zo goed als op zaterdag. Dat was erg jammer, maar met een 6e plek van Nederland bij de Instappers op de balk kun je natuurlijk heel tevreden zijn.
Larissa had een flitsende start in de meerkampfinale. Met 3 13-en op rij op vloer, sprong en brug stond zij na 3 toestellen op de 5e plaats. Toen kwam de balk. Geen val, maar wel heel veel wiebels. Met haar score van 10.900 daalde zij enorm in het classement naar een 20e plaats. Bij zo’n NK finale liggen de punten namelijk zo dicht op elkaar dat een iets lagere score meteen een hoop plaatsen kost. Larissa kan terugkijken op een geweldig seizoen, waarin zij een enorme groei heeft doorgemaakt.

Kijk hier naar alle uitslagen


Finale plaatsen voor Acrogym Toss
(Geralda 24 april 2013)

Zaterdag 20 en Zondag 21 april  was het dan zover, de halve finale van het NK Acrogym welke gehouden werd in Bergschenhoek.
Zilver was er voor het damespaar Kim van de Velde en Isa  Stoke in de categorie E-junioren, geplaatst voor de finale (zie foto)
Tevens geplaatst in de E-junioren zijn het damespaar Lisanne Brouwer en Indy Sinnige (5e plaats) en het damespaar Lotte Knoop en Kim Baars (6e plek).
Ook zilver was er voor de damesgroep in de D-categorie, Fenna Venema, Dorien Maas en Kim Bergamin. Een zeer strakke oefening, op 0,100 punt grepen ze naast de gouden medaille. Ook een zeer verdiende finale plaats voor deze 3 dames.
Een zesde plaats was er voor de Pupillengroep Roos van de Velde, Eline Brouwer en Lara de Jonge , door zeer sterke tegenstandersveld, een moeilijke wedstrijd. Toch was dit goed genoeg voor plaatsing in de finale.
De finale zal plaatsvinden op 8 juni in Oss.
Al met al een super succesvol weekend voor de Acrogym van Toss! Proficiat.

Klik hier voor alle uitslagen.


15 Turnsters Toss Heemskerk door naar de Nederlands kampioenschappen
(Shanna 24 april 2013)

Anne Klein NK halve finOp de ½ finales voor de Nederlandse kampioenschappen konden de turnsters van Toss zich plaatsen voor de meerkamp finale en per toestel voor een toestel finale.

Senior turnster en huidig Nederlands kampioen Anne Klein turnde een top wedstrijd en behaalde het zilver en heeft zich hiermee geplaatst voor de meerkamp finale en alle 4 de toestel finales.
Debutante bij de senioren Ilana Sincic turnde eveneens een top wedstrijd en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen en behaalde hierdoor een meerkamp finale en een toestel finale op sprong, vloer en balk.
Patty Bleeker kon door een blessure niet maximaal turnen maar ging voor een sprong finale en dat ging super zij heeft zich hiervoor als eerste geplaatst.
Babette Koole maakte een foutje op de brug maar met een super balk en vloer oefening  maakte ze dat helemaal goed en won het goud in de jeugd 1ste divisie en plaatste zich voor de meerkampfinale en de toestel finales balk en vloer en is reserve voor de bug.
Tamara Bleeker kon door een blessure helaas niet optimaal turnen en behaalde geen finale plaats.
Sterre Basjes heeft zich als 6de geplaatst voor de meerkamp finale.
Irma Warns werd net 12de waar er 8 turnsters doorgingen naar de meerkampfinale en is reserve op balk met en 3de plaats.
Lot Ruiter turnt in de topsport jeugd en moest minimaal 40 punten scoren om zich te plaatsten voor het NK met 44 punten is zij dus door naar de meerkamp finale. Lot kan zich tijdens het NK pas plaatsen voor toestel finales.
Bij de pupillen 2 plaatste alle 4 de turnsters zich voor de meerkamp finale. Rosalie Breems werd 7de en behaalde ook een sprong finale en een reserve plek op de brug. Caithlyn Pechler werd 10de en behaalde wel een brug finale. Tamara van Someren werd 14de en is reserve op sprong en Kaylee Strating uit de 2de divisie vandaan werd heel knap 16de.
Bibi Meijer pupil 1 1ste divisie plaatste zich als 8ste voor de meerkampfinale.
In de 2de divisie pupil 1 werd Larissa Noll 8ste en plaatste zich hiermee ook voor de meerkamp finale, Anouska Plas werd 13de wat helaas niet genoeg was voor een finale plek.
Bij de jongste turnsters werd in de N1 Jade van Vliet heel verrassend 3de en behaalde de meerkamp finale en een toestel finale op balk en brug. Marieke Wolf werd 6de en is ook door naar de meerkamp finale.
Een niveau lager in de N2 won Lianne Hatzmann met een top wedstrijd de gouden medaille en behaalde een toestelfinale op de balk. Marisa Lema Vigo werd 7de wat net niet genoeg was voor de finale.

Hiermee hebben de turnsters van Toss zich geplaatst voor 14 meerkamp finales en 15 toestel finales bij de Nederlandse Kampioenschappen die voor de 1ste divisie/N1 op 1 en 2 juni zullen worden gehouden in Hoogwoud.

Klk hier voor de uitslagen.


Regiofinale van de 5e divisie
(Madelon 15 april 2013)

Regiokamp div 5Zaterdag 13 april vond de regiofinale van de 5e divisie turnen in Amsterdam plaats. Vier jeugd-turnsters: Luna van Kester, Sacha Kerkkamp, Nura van Vliet en Lara de Jonge traden aan in een sterk deelnemersveld van 37 turnsters uit Noord-Holland. De dames startten op sprong, alle vier  de meiden turnden een keurige overslag. Op de brug draaiden de meiden hun vaste routine, met als afsprong een salto achterover. Alleen Sacha schoot na een moeilijk, extra element: de zolendraai door, helaas wordt contact met de grond als ‘val’ gezien. Op de balk waren de meiden wat onzeker. Luna, Nura, Lara en Sacha vielen allen een keer, waardoor de scores ook achterbleven. Met nette vloeroefeningen maakten de meiden dit weer goed: iedere oefening werd beloond met ruim 11 punten. Sacha, Nura en Luna eindigen resp. als 24ste, 25ste en 26ste. Lara staat in het tussenklassement op de eerste plaats en pakt uiteindelijk brons met het behalen van de 5e plaats. Lara stroomt door naar de districtsfinale op 22 juni.

Check hier de uitslagen


Lianne Hatzmann en Larissa Noll plaatsen zich voor NK 2e divisie
(Karin 11 april 2013)

Halve fin N2Tijdens de ½ finale in Waddinxveen op 6 april jl. wisten Lianne Hatzmann (Instap N2) en Larissa Noll (pupil 1) zich te plaatsen voor het NK dat in mei zal plaatsvinden in Dordrecht. Larissa Noll en teammaatje Anouska Plas beten het spits af in de 1e ronde. Helaas was de start van Anouska niet goed. Ze moest 2x van de balk en de achterstand die ze hiermee opliep was niet meer goed te maken. Anouska turnde wel een mooie brugoefening en eindigde in het overall klassement als 13e. Larissa blonk vooral uit op sprong en vloer en behaalde een 8e plaats in de eindclassering, genoeg om door te stromen (beste 9). Een zeer knappe prestatie! In de 2e ronde turnden Lianne Hatzmann en Marisa Lema Vigo hun ½ finale in de categorie Instap N2. Hier stroomden slechts 5 van de 24 turnsters door. Beide turnsters hebben ontzettend goed gepresteerd. Lianne had een topdag en eindigde als 1e. Ook wist zij zich te plaatsen voor de NK-toestelfinale balk, door als 1e op dit toestel te eindigen. Marisa eindigde heel knap als 7e. Zij blonk vooral uit op de vloer en is uiteindelijk 2e reserve voor de NK-meerkamp in mei. De uitslagen zijn te vinden op www.kngu.nl.

Of kijk hier.


Buhrs en Schram winnen brons op halve finale NK turnen
(Marco 25 maart 2013)

Zondag 24 maart werd er in het Limburgse Nederweert gestreden voor een plaats bij de Nederlandse kampioenschappen turnen derde divisie.
Voor Toss kwamen tijdens de eerste wedstrijd Seline Zwanikken en Luna Leer halve finale div3op de wedstrijdvloer. Zowel Seline als Luna turnden een hele goede wedstrijd. Op brug behaalde Luna een 13.400, haar hoogste score. Ze eindigde met 49.791 punten op de 5e plaats. Teamgenoot Seline eindigde op de 6e plaats. Haar beste toestel was ook de brug waar zij beloond werd met een 13.100
De tweede wedstrijd was het de beurt aan Daantje Buhrs. Daantje turnde een nagenoeg foutloze wedstrijd. Haar hoogste score was een 13.400, die behaalde ze bij het onderdeel sprong. Met een puntentotaal van 51.850 eindigde zij op de derde plaats die beloond werd met een mooie bronzen medaille.
De laatste wedstrijd kwamen Brit Schram en Lynn Schreiner voor TOSS op de vloer.
Brit turnde een goede wedstrijd. Zowel op brug als op balk behaalde zij de op één na hoogste score. Met een puntentotaal van 44.100 werd zij deze wedstrijd derde, goed voor brons. Lynn kon zich ondanks haar mooie score van 12.700 op sprong niet plaatsen bij de beste 10, waardoor zij helaas niet doorstroomt naar het NK. De andere 4 turnsters plaatsten zich wel voor dit NK 3e divisie, die gehouden wordt op 13 april in Reusel

Klik hier voor alle uitslagen
Klik hier voor enkele foto’s


Acrogym Toss wederom succesvol bij laatste plaatsingswedstrijden MidWest en geplaatst in de landelijke halve finale NK
(Geralda 24 maart 2013)

Zaterdag 16 en Zondag 17 maart  was het dan zover, de laatste beslissende  plaatsingswedstrijden voor het NK Acrogym.
De acro-gymnasten van Toss Heemskerk hadden zich weer ruim vertegenwoordigd bij de deze wedstrijden in het district Mid-West. die overigens ook door de trainsters Michelle Porsius en Nikki Keijzer werden georganiseerd.
Goud was er voor  de Pupillengroep Roos van de Velde, Eline Brouwer en Lara de Jonge met een plaatsing in de ½ finale.
Eveneens goud was er voor het damespaar Kim van de Velde en Isa  Stoke in de categorie E-junioren, ook geplaatst voor de halve finale
Zilver voor de het damespaar eveneens in de E-junioren voor Lisanne Brouwer en Indy Sinnige en de 4de plaats was voor Lotte Knoop en Kim Baars en ook geplaatst in de halve finale
In dezelfde categorie werden Nadine de Ruiter& Resa Thuis 10e en Quinty Sanen & Alana Thuis11e.
Het trio Yue  Bakker, Myra Kleijne en Sarah Elsheikh kwamen op een tweede plaats in de categorie damesgroep  E-junioren, ook geplaats voor de halve finale
Na een ziekte periode van Nikki Keijzer en Rowan Piers  kwamen ze sterk terug in de categorie C-dames paar. Twee oefeningen die nagenoeg vlekkeloos verliepen een 5e plaats en ook gekwalificeerd voor de halve finales.
Al met al een super succesvol weekend voor de Acrogym van Toss! En een hele organisatie en ook veel teams op het podium. Chapeau voor de trainsters Michelle Porsius en Nikki Keijzer.

Klik hier voor de uitslagen


TOSS turnster gaan voor succes!!
(Ansjo 17 maart 2013)

Zaterdag 16 maart 9 turnsters van TOSS HEEMSKERK de wedstrijdvloer in Amsterdam.
Het was vooral bij de instapmeisjes D1 een loeispannende wedstrijd. De verschillen in de puntentotalen waren miniem. Foutjes werden direct door de jury afgestraft door lagere scores, wat resulteerde in nagelbijtende ouders op de tribune en  gespannen koppies van de turnsters.
Kim Bergamin werd 1e en nam het goud mee naar huis, Moira van Velzen stond met een bronzen medaille op het ereschavot mede door een gigantische score van 14.75 op balk. Izabella Voortman werd 8e en Els Limmen werd 17e. Allevier zijn door naar het regiokampioenschap op 7 april in Beverwijk.
Ilse Kamphuis (jeugd) wist zich door een sterk deelnemersveld te worstelen. Ze werd, zeer tevreden met haar resultaten, 25e. Helaas is zij niet door, maar heeft heel goed geturnd.
De 2e wedstrijdronde mochten Rosa Meder en Emily Six turnen. Beiden turnden ze een stabiele en goede wedstrijd. Rosa werd 14e en Emily met een tiende verschil op de nummer 1 tweede. Zij nam het zilver mee naar huis. Ook deze dametjes zien we in april op de wedstrijdvloer.
De laatste wedstrijdronde was voor Eva Tuijn en Marit Cornet. Ook hier spatte de spanning door de sporthal. Marit wist zich na een val op het eerste toestel balk te hervatten en een 6e plaats in te nemen. Helaas net naast het erepodium. Eva knalde wederom op de wedstrijdvloer en werd tweede.
Zij nam het zilver in ontvangst.
Ook Marit en Eva zijn door naar het regiokampioenschap.

Klik hier voor alle uitslagen


10 maart Toestelkampioenschappen 4 divisie
(Ansjo 17 maart 2013)

Toestelkampioenschappen div4Zondag 10 maart mochten Moira, Kim, Els, Izabella, Chloë, Eva, Marit, Emily, Rosa, Ilse en Laurien op 2 toestellen hun kunsten laten zien.
Natuurlijk wordt er dan gekozen voor hun twee beste toestellen, zodat de kans op het erepodium het grootst is.
Allemaal gingen ze met een of meerdere medailles naar huis. De meiden hebben het TOP gedaan.
Goud won: Izabella(sprong) Kim(vloer) Eva(vloer), Ilse (balk), Emily(vloer), Els (brug),
Zilver won: Moira (brug en vloer) Eva(brug) Marit (vloer),Eva(brug)
Brons won: Kim(4e brug), Chloë (4e brug), Marit (3e Balk), Emily(3e sprong) Rosa (3e brug en vloer), Laurien(4e Brug)

Klik hier voor de uitslagen.


1ste kwalificatie wedstrijd Lot de Ruiter
(Shanna 11 maart 2013)

Dit weekend had Lot haar 1ste kwalificatiewedstrijd voor het NK als jeugd N1 turnster.

Lot begon op de brug met een oefening waar ze helaas nog wat handstanden miste waardoor ze wat punten verloor, maar verder was het wel erg netjes 7.133.
Op de balk een goede oefening met hier en daar wel wat wiebeltjes waardoor de combinaties niet doorgeturnd kon worden 6.467
Op de vloer turnde Lot voor het eerst flikflak 1 ½ schroef in haar eerste serie en die ging super goed! 11.200 was haar score!
En op sprong turnde Lot een hele mooie overslag 13.400 en een keurige yourchenko tot stand 12.00. Gemiddeld 12.700.
In totaal turnde Lot nu al 37.500 punten in dit hoge niveau.
Maar om het NK te halen moet je tijdens 1 van de 3 kwalificatie wedstrijden minimaal 40.00 punten scoren, 21 april is de 2de kwalificatie wedstrijd voor Lot.

Klik hier voor de uitslagen


Toestelkampioenschappen div. 5/6 Toss
(Madelon 10 maart 2013)

Toestelkampioenschappen Beverwijk
Beverwijk – zondag 10 maart stonden de toestelkampioenschappen turnen in de agenda voor de divisies 4, 5 en 6. Iedere turnster komt uit op twee toestellen. Instapper Meral Kanli turnt op balk als één van de weinige een koprol tot stand. Janna Louwen turnt de netste vloeroefening van haar categorie, inhoudelijk valt er nog winst te behalen. Gwen Truijens behaalt brons (4e) op sprong en nieuw Toss-lid Enya Sinnige laat ook een mooie ‘handstand platval’ op sprong zien. Fleur Piers behaalt goud op vloer en zilver op balk. In dezelfde categorie verovert Shanna van Well op brug de eerste plaats. In de tweede wedstrijd hebben we 6 jeugdturnsters: Lara de Jonge scoort op brug en vloer goud, Nura van Vliet wordt op brug 3e, Luna van Kester scoort hetzelfde brons maar dan op de balk, daarboven pakt Rachel Smit zilver en gaat ook met een zilvere medaille naar huis voor haar sprong. Sacha Kerkkamp heeft daar de hoogste score, goud dus. Tessa de Ruiter weet heel knap bij de eerste 5 te komen op zowel balk als sprong. Roos Kuil pakt goud op sprong, Petje af voor haar eerste wedstrijd in de divisie 5. Lindsey de Munck gaat met twee prijzen naar huis: goud op sprong en zilver op vloer. Medepupil Mette turnt op brug en sprong stabiel maar net naast de prijzen. Hekkensluiter Angela Visser is de beste bij de senioren op de balk en op sprong en gaat dus met 2 gouden medailles naar huis. Een succesvolle dag voor de C-selectie van Toss.

Klik hier voor alle uitslagen.


MARIEKE WOLF, STERRE BASJES, ILANA SINCIC KAMPIOEN BIJ ¼ FINALES NK TURNEN!
(Trudie/Shanna 5 maart 2013)

Het  weekend van 3 en 4  maart 2013 werden  de ¼ finales in Volendam geturnd richting het NK turnen.
Instap N1 turnster Marieke Wolf werd na het Sidijk toernooi voor de 2de maal 1ste met weer een super brug oefening,  Jade van Vliet werd 8ste met een 3de plek op balk!
De instappers in het niveau N2, Marisa Lema Vigo en Lianne Hatzmann werden heel knap 4de en 5de .
Bij de pupillen 1 werd Bibi Meijer 3de ( 1ste divisie),  in de 2de divisie werden Anouska Plas en Larissa Noll 6de en 7de. Rosalie Breems wist bij de pupillen 2 (1ste divisie) 5de te worden met zelfs een 15.250 voor haar schroefsalto op sprong. Tamara van Someren werd 9de met een goede vloer oefening. Caithlyn Pechler werd in dit niveau 10de, met een super brug oefening met losom en slinger gehaald en dus een 2de plaats op brug. Kaylee Strating werd 12de met  49 punten in totaal.

Bij de jeugd divisie 1 wist Sterre Basjes weer beslag te leggen op het goud en Tamara Bleeker wist de bronzen medaille binnen te halen. Eerstejaars jeugd turnster Irma Warns werd heel knap 10de! Babette Koole, Danique van der Meer en Tessa Langendijk moesten helaas vanwege een blessure zich afmelden voor deze wedstrijd. Junioren turnster Patty Bleeker turnde 2 toestellen vanwege een blessure, maar werd wel 2de op de vloer!

Bij de senioren 1ste divisie pakte eerstejaars senior turnster Ilana Sincic dit weekend het goud, teamgenootje Anne Klein werd 2de.
Alle A-selectie turnsters van Toss zijn door naar de 1/2 finales op  20 en 21 april in Leek.
Weer een top weekend  voor Toss!

Check hier alle uitslagen.


TOSS HEEMSKERK 3x GOUD en 3x BRONS op SIDIJK TOERNOOI !
(Shanna/Trudie 26 feb 2013)

Groepsfoto

Afgelopen weekend, 23/24 februari 2013, was er het Sidijk toernooi te Heerenveen, een groot landelijk turntoernooi waar Toss Heemskerk meedeed met 16 turnsters uit de A-selectie.
Marieke Wolf won heel knap het goud bij de instap N1 door een super brug- en vloer- oefening neer te zetten. Jade van Vliet werd in totaal 8ste maar wel met een 3de plaats op de balk. In de zelfde leeftijdscategorie, maar een niveau lager N2, werden Marisa Lemo Vigo en Lianne  Hatzmann 10de en 13de.

Bij de pupillen 1 (eerste divisie) won Bibi Meijer de bronzen medaille, mede dankzij haar mooie boogje op balk en een 1ste plaats op sprong. Larissa Noll werd in het zelfde niveau 9de met heel knap een 3de plek op de vloer.

Een leeftijdscategorie hoger waren er in de pupillen 2 (eerste divisie), 4 turnsters van Toss.Shoot Sidijk Jan de KoningRosalie Breems wist met een 1ste plaats op brug en een 2de plaats op sprong in totaal de bronzen medaille te behalen. Tamara van Someren werd met een super mooie vloeroefening in totaal 10de. Kaylee Strating had een super balkoefening, maar had op vloer wat foutjes en kwam daardoor in totaal op een 12de plaats. Caithlyn Pechler werd 15de , maar heeft 3 nieuwe elementen uitgeprobeerd, waarvan de slinger op brug heel goed ging!

Bij de Jeugd 1ste divisie won Babette Koole met 2 punten verschil overduidelijk de wedstrijd, op vloer en balk was zij ook de beste jeugdturnster! Sterre Basjes maakte helaas een fout op balk en stond met een 4de plek net naast het podium. Irma Warns werd 15de.
Lot Ruijter heeft dit jaar de overstap gemaakt naar het hoogste niveau in het jeugd turnen namelijk N1. Het niveau van de andere turnsters was erg hoog, maar Lot heeft een goede eerste wedstrijd geturnd en werd 4de.

Bij de senioren divisie 1 waren alle toppers weer aanwezig en was het een erg spannende wedstrijd. Anne Klein maakte een klein foutje op de brug, maar met een 1ste plaats op sprong en vloer maakte ze dit ruimschoots goed. Zij won met bijna 2 punten verschil van de nummer 2. Ilana Sincic heeft als eerstejaars senior laten zien dat ze hier tussen de toppers ook prima meekomt. Ilana turnde op vloer een combinatie van 2 sprongen die door de jury helaas niet gezien was en ze 0.100 minder kreeg, hierdoor werd Ilana op 0.083 punt achter de nummer 3 helaas net  4de. Voor ons was ze zeker 3de!

Voor uitslagen, foto’s en filmpjes kijk op www.facebook.com/tossaselectie

Klik hier voor de officiele uitslagen.


Acrogym Toss direct succesvol bij voorwedstrijden
(Geralda 12 feb 2013)

1e acro plaatsing

9 en 10 februari was het dan eindelijk weer zover, de eerste plaatsingswedstrijden voor het NK Acrogym zijn weer geweest.
De acro-gymnasten van Toss Heemskerk hadden zich weer ruim vertegenwoordigd bij de eerste wedstrijden in het district Mid-West.
Zaterdag waren de Pupillengroep Roos van de Velde, Eline Brouwer en Lara de Jonge voor het eerst in trio-vorm aan de beurt. Een heel nette oefening, helaas door wat zenuwen ging de salto van Eline niet helemaal goed. Ondanks deze tegenslag gingen Roos, Eline en Lare er toch met een bronzen medaille vandoor.
Het nieuwe trio Dorien Maas, Fenna Venema en Kim Bergamin in de d-lijn resulteerde in een eerste plaats. Een prachtige nette oefening, in 4 weken in elkaar gezet, dus chapeau.
Ook het trio Yue  Bakker, Myra Kleijne en Sarah Elsheikh kwamen op een eerste plaats in de E-junioren.
Eveneens een eerste plaats in E-lijn, E-junioren, Kim van de Velde en Isa Stoke.
Het podium van de E-junioren werd nog meer gesierd door Lisanne Brouwer en Indy Sinnige behaalden een keurige score en een 2e plaats. De 3de plaats was voor Lotte Knoop en Kim Baars.

Al met al een succesvolle eerste start. In principe zijn genoeg punten gehaald voor een plaatsing in de halve finale.
De 2e en laatste voorrondes zijn 17 en 18 maart in De sportal De Walvis te Beverwijk.

Bekijke hier alle uitslagen.


TOSS Heemskerk: Sterre Basjes Districtskampioen 2013 (totaal 7 medailles voor TOSS!)
(Shanna/Trudie 13 feb 2013)

Afgelopen weekend, 9 en 10 februari 2013, waren voor de A-selectie turnsters van TOSS Heemskerk de districtkampioenschappen in Amsterdam. Alle turnsters van de eerste en tweede divisie hadden zich hier al voor geplaatst.

Zaterdag 9 februari was de wedstrijd voor de instappers N2 Marisa Lemo Vigo en Lianne Hatzmann die in een groot deelnemersveld  respectievelijk 13de en 15de  werden. Zondag was het de beurt aan de rest van de turnsters. Bij de instappers N1 turnde Marieke Wolf een goede wedstrijd met voor het eerst slingers in haar rekoefening en dit werd beloond met een zilveren medaille. Jade van Vliet stond met een 4de plek helaas net naast het podium.
Bij de pupillen1 (div 2) turnde ook Anouska Plas een goede wedstrijd en werd knap 10de, Larissa Noll maakte helaas een foutje waardoor ze 23ste werd.
Bibi Meijer (div 1) had een super mooie vloeroefening waar zei de hoogste punten scoorde van iedereen,  maar maakte helaas een foutje op de balk waardoor ze in totaal als 7de eindigde.

Pupillen 2 (div 1) Rosalie Breems turnde geen foutloze wedstrijd maar mede dankzij een 3de plaats op brug werd  zei alsnog 4de in het eindklassement en mocht een mooie bronzen medaille in ontvangst nemen.
Tamara van Someren turnde voor het eerst schroefsalto op sprong waardoor ze meteen als 2de eindigde op dat toestel en ook op de vloer turnde Tamara een mooie oefening waar ze 3de mee werd, in totaal was het net niet genoeg voor een medaille en stond ze naast Rosalie op de 5de plaats.
Caithlyn Pechler werd ondanks een zere enkel toch nog 10de en Kaylee Strating 11de maar wel met een super mooie strakke balkoefening met een gelukte streksalto af waar ze 6de mee werd op balk!

Districtskampioenschap 2013
Bij de Jeugd (div 1) turnde Sterre Basjes een super wedstrijd, 1ste op balk en 2de op sprong, brug en vloer,  waardoor ze dit jaar Districtkampioen werd met 49.050 punten en dat was precies een hele punt verschil op de nummer 2!
Babette Koole stond daar weer net achter en behaalde de bronzen medaille doordat de zolendraaihandstand op de brug gelukt was en ze op vloer zelfs de 1ste plaats in beslag nam! Maar ook Tamara Bleeker mocht een medaille in ontvangst nemen met een 5de plaats. Daniek van der Meer stond met een 6de plaats net naast het podium en Irma Warns, die nog eerste jaars jeugd is, werd heel knap 12de met haar gelukte slinger op de brug!

Bij de senioren werden Anne Klein en Ilana Sincic netjes 2de en 3de.
Anne turnde op de balk een nieuwe oefening met een uitgangswaarde van 5.0 en werd hierdoor met een punt verschil eerste op de balk met een eindcijfer van 13.150.
Ilana had geen topdag en maakte wat foutjes, maar zelfs met deze foutjes wist Ilana gewoon die bronzen medaille te winnen als eerstejaars senior!

Klik hier voor de uitslagen.


2e Voorwedstrijd divisie 5 en 6
(Madelon 20 jan 2013)

Beverwijk – Op zondag 20 januari werden de competitiewedstrijden turnen gehouden voor de divisies 5 en 6. Dit vond plaats in Sporthal de Walvis in Beverwijk. T.O.S.S. Heemskerk deed in verschillende catagorieën met 15 turnsters mee aan de wedstrijden.

De instappers mochten ’s ochtends het spits afbijten. Janna Louwen turnde een goede wedstrijd en behaalde haar hoogste score op de brug, namelijk 13,70 punten. Zij kreeg een mooie 13e plek. Gwen Truijens liet ook een mooie brugoefening zien en kreeg hiervoor een 13,10 en nam de 9e plaats in beslag. Meral Kanli was net als haar teamgenoten het sterkst op de brug en kreeg hiervoor maar liefst 14,40 punten! Zij won hiermee een bronzen medaille voor de 4de plaats.

In de 2e wedstrijd was de beurt aan senior Angela Visser en pupillen Lindsey de Munck en Mette lenting. Angela start op balk en krijgt de meeste punten (11,00) van haar groepje. Uiteindelijk valt ze net buiten de prijzen en weet ze dat er op brug nog winst te behalen valt. Mette en Lindsey gaan goed van start op brug, op balk laat Lindsey punten liggen met twee vallen, Mette doet dat op vloer door een spreidsprong te vergeten. De meiden eindigen sterk op sprong met beiden ruim 12 punten.

In de 3e en tevens laatste wedstrijd turnde Roos Kuil een goede wedstrijd. Haar beste cijfer kreeg zij op de brug. Zij kreeg hiervoor 13,50 punten. Roos won goud en werd Rayonkampioen in haar niveau! Ook Fleur Piers krijgt deze titel en wint de wedstrijd bij de senioren in de 6e divisie, zij turnt een stabiele wedstrijd door op elk toestel een prima oefening te laten zien. Categorie-genootje Shanna van Well laat wat steken vallen maarzij heeft na een voetblessure wel inhoudelijk alles gedaan. Jeugd-turnsters Tessa de Ruiter, Luna van Kester, Sacha Kerkkamp, Nura van Vliet, Lara de Jonge en Rachel Smit hadden een sterk deelnemersveld. Maar de meiden weten zich goed staande te houden, vooral op het onderdeel sprong turnen de meiden keurige overslagen. Ook de vloeroefeningen worden beloond met constant een ruime 11 op het scorebord. Op brug wordt er streng gejureerd en daar krijgen Nura en Lara een voorsprong. Nura eindigt op de 4e plaats en Lara valt ook in de prijzen, ze wordt heel knap eerste en rayonskampioen bij de jeugd.

De finaleplaatsen waren erg schaars, maar gelukkig wisten zich er een paar van ons te plaatsen: Angela, Lindsey, Roos, Fleur en Lara.


Toss Heemskerk gaat met 9 medailles naar huis!
(Trudie 14 jan 2013)

BibiAfgelopen zondag 13 januari hadden de meiden van de a-selectie van Toss-Heemskerk hun 2e voorwedstrijd in de aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen. Maar liefst 9 medailles werden er gewonnen, en alle meiden hebben zich geplaatst voor zowel de landelijke wedstrijden als wel de districtsfinale. Doordat de 1e voorwedstrijd zeer goed was verlopen, was deze 2e voorwedstrijd een mooie gelegenheid voor het uittesten van nieuwe elementen.

Marieke Wolf en Jade van Vliet turnden zich naar resp. een zilveren en bronsen medaille bij de instappers in N1. Dit in een sterk deelnemersveld van topsportmeiden. Een zeer knappe prestatie gezien het geringe aantal trainingsuren ten opzichte van de andere clubs. Rosalie Breems won een bronzen medaille bij de pupillen 2. Bij de jeugd werden er drie medailles gewonnen, Babette Koole nam het zilver in beslag, en Danique van der Meer en Sterre Basjes wonnen een bronzen medaille met een resp. 4e en 5e plaats. Bibi Meijer turnde een zeer nette en stabiele wedstrijd, en ondanks een onvolledig programma op de balk, wist zij toch het brons te winnen. Dit beloofd veel goeds voor dit seizoen aangezien haar programma bijna af is. Bij de senioren verraste Ilana Sincic vriend en vijand door met een super goede wedstrijd, een 2.25 voorsprong, het goud te winnen. Zij versloeg haar clubgenoot Anne Klein, de huidige Nederlands kampioene bij de senioren. Beide hebben nieuwe elementen uitgetest. Bij Ilana pakte alles goed uit, bij Anne helaas niet. Zij werd desondanks heel knap 2e.

Klik hier voor alle uitslagen.


Topdag voor TOSS HEEMSKERK 4e divisie
(Ansjo 13 jan 2013)

Zondag 13 januari mochten de meisjes van de 4e divisie aantreden in Beverwijk.
De ochtend begon met de instapmeisjes D1, Pupillen 2 niveau 8 en Jeugd niveau 7.
TOSS kwam op de wedstrijdvloer in nieuwe turnpakjes, wat een prachtig gezicht was.
Bij de instapmeisjes was het podium TOSS gekleurd. De eerste plaats was er voor Kim Bergamin met 54.60. Een mooie tweede plaats was er voor Moira van Velzen met 51.35. En een derde plaats was er voor Els Limmen. Izabella Voortman werd zesde in deze categorie.
Al deze meisjes hebben zich geplaatst voor de finale op 16 maart in Amsterdam!
Bij de jeugd was TOSS met 2 deelneemsters niet in de prijzen gevallen, maar Ilse Kamphuis en Laurien van de Goorbergh hebben een hele goede wedstrijd geturnd in het turngeweld van 27 deelneemsters.
De pupillen 2 meisjes had TOSS ook geduchte tegenstanders, maar Eva Tuijn wist met overmacht het goud te pakken en werd eerste met 52.55. Marit Cornet werd vierde en mocht ook naar het podium komen. Chloë Blankennagel overtrof zichzelf op brug, maar helaas liet zij punten liggen bij balk. Zij werd 20e in het klassement.
2e vw div 4
Eva Tuijn, Marit Cornet en Ilse Kamphuis zijn ook door naar de finale in Amsterdam.
In de middag waren de pupillen 1 aan de beurt.
Ook daar liet TOSS HEEMSKERK van zich horen.
Rosa Meder werd tweede met 52.75. Emily Six werd vierde met 52.30 en mocht ook een medaille mee naar huis nemen. Lisa Dennie werd door zeer goed te turnen vandaag negende.
Ook deze meisjes zijn door naar de finale in Amsterdam op 16 maart.
Meiden jullie hebben het allemaal top gedaan!!!

Alle uitslagen kunt U hier vinden.


10 Medailles voor a-selectie bij 1e voorwedstrijd
(Karin 18 dec 2012)

Bij de 1e voorwedstrijd in Amsterdam afgelopen weekend wisten de a-selectieturnsters van TOSS beslag te leggen op maar liefst 10 medailles.
In de jongste en hoogste categorie (Instap N1) was er goud voor Marieke Wolf en zilver voor Jade van Vliet. De beide debutanten maakten indruk. Vooral hun vloeroefeningen sprongen in het oog en kregen hoge waardering van de jury. In de categorie Instap N2 legde Lianne Hatzmann beslag op het brons. Haar teammaatje Marisa Lema Vigo werd heel knap 10e van de in totaal 36 deelnemers.
De balk bleek voor Pupillen 1 2e divisie, Anouska Plas en Larissa Noll, een struikelblok. Op de overige toestellen hebben zij keurig geturnd. Leeftijdsgenote Bibi Meijer, die een divisie hoger uitkomt, was ook niet erg gelukkig op de balk. Zij moest 2 vallen incasseren op het onderdeel waar zij vorig seizoen nog een podiumplaats op het NK wist te behalen. Pech voor Bibi op balk dus, maar op de overige toestellen heeft zij keurig geturnd en op sprong was zij zelfs de beste van haar concurrenten.
Rosalie Breems (Pupil 2 1e divisie) nam haar 2e medaille van het seizoen in ontvangst.1e VWDitmaal was het zilver. Teamgenoten Tamara van Someren, Caithlyn Pechler en Kaylee Strating moesten hier en daar wat foutjes incasseren. Tamara turnde wel een erg mooie vloeroefening en Caithlyn maakte voor het eerst een schroefsalto op sprong. Kaylee komt voor het eerst uit in de 1e divisie en is hard bezig de elementen onder de knie te krijgen.
De jeugdturnsters waren zeer succesvol. In een groot deelnemersveld hebben zij de nodige nieuwe elementen uitgeprobeerd en turnden zij zich naar de plekken 2 t/m 5: zilver voor Tamara Bleeker en Sterre Basjes, een 4e en 5e plek medaille voor resp. Danique van der Meer en Babette Koole. Jeugdturnster Irma Warns kwam tijdens haar vloeroefening zwaar ten val. Zij is voor alle zekerheid met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Gelukkig bleek de nekblessure mee te vallen. Irma is dezelfde avond weer thuis gekomen. Zij herstelt goed.
Tenslotte was het de beurt aan de 2 Senioren, Ilana Sincic en Anne Klein. Beide turnsters hebben hun programma succesvol uitgevoerd. Dat bleek ook wel in de einduitslag: Ilana en Anne eindigden als resp. 2e en 1e.
Een zeer succesvol begin van het seizoen! Nu eerst de feestdagen en dan op naar de 2e voorwedstrijd in januari.

Klik hier voor een foto impressie


Sinterklaasfeest
(Marjolein 10 dec 2012)

Op zaterdag 24 november hebben alle kinderen van juf Marjolein van de zaterdag en de kleuters van de donderdag een sinterklaasfeest gehad.
Dit vond plaats in de versierde zaal aan de Jean Monnetstraat. Het was een supersucces! Alle kinderen hebben geoefend om een echte piet te worden en daarvoor succesvol de onderdelen uitgevoerd doormiddel van een stempelkaart.
Zelfs waren er wat zwartepieten die een kijkje kwamen nemen.

Na afloop was iedereen geslaagd voor hulppiet en werden alle kinderen beloond met pepernoten en een diploma.
De zwartepieten hadden ook cadeautjes meegenomen voor de kinderen waar iedereen erg blij mee was.

Het was een superleuk sinterklaas feest en alle kinderen hebben het naar hun zin gehad!

Marjolein , Mandy & Eva , willen graag alle vrijwilligers, pieten,kinderen en ouders die mee hebben geholpen bedanken. Zonder jullie was het niet gelukt!

Klik hier voor een foto serie.


Turnsters Toss Heemskerk Nederlands Kampioen Teams!
(Shanna 9 dec 2012)

Zaterdag 8 december in Alphen aan de Rijn was het zover, de Nederlands kampioenschappen teams 2012. Toss Heemskerk had 6 deelnemende turnsters in deze wedstrijd en het zou een spannende dag worden!

In niveau 4 vormden 4 jeugd turnsters van Toss Heemskerk samen een team, hierin zaten Tamara Bleeker, Babette Koole, Sterre Basjes en Danique van der Meer.
Vorig jaar was dit team 2de in dit niveau net onder het team van Flikflak Den Bosch.
Tijdens de 2 kwalificatie dagen waren Toss van de zaterdag en Turning spirit Amsterdam van zondag de gene die zich als eerste plaatste voor deze wedstrijd.
Beide teams begonnen op het toestel sprong het zou dus een spannende wedstrijd worden.
Turning Spirit turnde goed en haalde 37,867, maar ook Toss turnde foutloos op sprong we hadden 37,866 we stonden 00,001 achter wat een spannend begin.
Op brug turnde beide teams het zelfde aantal punten 34,500 en we stonden dus nog steeds 00,001 achter.
Op naar de balk, Turning spirit turnde goed en haalde 34,433, Maar ook de turnsters van Toss turnde weer foutloos, helaas telde er 2 eisen niet en kwamen we precies een punt lager uit.
Wat was het spannend, we stonden dus een punt achter en moesten beide nog naar vloer.
Turning spirit turnde goeie vloer oefeningen 12,000, 12,000 en 12,233.
Nog even een peptalk bij de turnsters van Toss, het zou erg moeilijk worden maar we moesten alles geven.. en jawel.. Sterre Basjes begon met een prima oefening 12.267, Danique van der Meer deed daar nog een schepje bovenop met een 12.700, Babette Koole turnde echt een super oefening met al haar series tot stand en werd beloond met een 12.867 we hadden het zelf nog helemaal niet door maar we waren er al, we stonden op nummer 1. Tamara Bleeker moest nog turnen en zorgde nog even voor een verhoging van het punten aantal door nog een 12.700 te halen!
Het jeugd team van Toss Heemskerk was Nederlands Kampioen niveau 4 met 144.066 punten. Turning spirit werd 2de met 143,066 en Flikflak Den Bosch werd 3de met 140,418.

NK teams NTS4In niveau 3 deed Toss turnsters Ilana Sincic mee met het team van Bato-Pax, dit team was vanaf het eerste toestel al niet meer van de 1ste plaats af te staan en werd uiteindelijk Nederlands kampioen in niveau 3 met meer dan 4 punten voorsprong op het team van de Hazenkamp Nijmegen.
Ilana liet op sprong een mooie Tsukahara gehoekt zien, en vooral op vloer was haar oefening met nieuwe choreografie weer top! Ilana werd vorig jaar ook 1ste bij de team wedstrijd in niveau 3 toen nog met een eigen team van Toss en dus is Ilana nu 2 keer op rij Nederlandskampioen teams niveau 3.

Senioren turnster Anne Klein van Toss Heemskerk versterkte het niveau 2 team van Alianza Waalwijk. De strijd om het goud ging vooral tussen Alianza en het team van Dynamo Roosendaal.
Op het toestel sprong maakte Alianza al een voorsprong van bijna 3 punten met ao een ruime overslag hoeksalto van Anne maar het bleef spannend tijdens brug en balk. Na vloer was het pas echt duidelijk! Het team van Alianza werd Nederlands kampioen in niveau 2 met een mega punten aantal van 152,066. Dynamo werd 2de met 147,066.
Anne werd vorig jaar samen met het team van Toss Heemskerk nog 1ste in niveau 3, maar na eerder al individueel bondskampioen te worden in niveau 2 weet ze ook hier weer de team titel te behalen.

De eerste 3 teams mochten op zondag 9 december nog een keer meedoen bij het NK teams eredivisie.
Een super leuke ervaring waar Anne een vloer oefening heeft uitgeprobeerd met nieuwe series, arabier flikflak 2,5 schroef die weer super goed ging. Arabier 1 ½ schroef punch1/1 schroef die in de trainingen al super gaat maar in de wedstrijd helaas niet helemaal lukte en een mooie arabier 2/1 schroef als laatste serie.
Het team van Alianza werd uiteindelijk 6de tussen alle eredivisie teams!!

NK team kampioenen

Voor informatie en nieuwtjes over de A selectie kijk op www.facebook.com/Tossaselectie
Alle foto’s worden geplaatst op www.picturetrail.com/aselectietoss
En de filmpjes staan op youtube www.youtube.com/tossaselectie

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor het fotoalbum op deze site.


1e competitiewedstrijd div 3
(Marco 2 dec 2012)

Zaterdag 1 december was het de beurt  aan de meiden van de derde divisie. Cheyenne Kramer en Amira Zouaghi mochten ‘s ochtends vroeg voor de jeugd het spits afbijten. Beide turnsters draaiden een redelijk goede wedstrijd, waar zeker nog ruimte is voor verbeteringen op alle toestellen. Cheyenne werd 17e met 41.300 en Amira 36e met 38.150.

1e comp div 3De tweede wedstrijd kwamen Luna Leer, Juliet McCabe ,Seline Zwanikken en Daantje Buhrs voor TOSS op de wedstrijdvloer. Daantje, die dit jaar is gepromoveerd naar de derde divisie, eindigde bij de Pupillen I met 48.200 op een mooie 16e plaats.
Bij de Pupillen II eindigde Luna, die dit seizoen nieuw is bij TOSS, op de 4e plaats. Met de hoogste score op vloer (13.500) behaalde zij uiteindelijk 50.100 punten. Ook Juliet turnde een hele goede wedstrijd. Zij eindigde net achter Luna op de5e plaats met een puntentotaal van 49.300. Seline had pech met de balk, zij viel er twee keer vanaf maar werd evengoed nog 7e met 48.725. Keurige prestaties van deze drie meiden.
De laatste wedstrijd waren de junioren en senioren aan de beurt. Door blessures konden Sharon van Son en Cheyenne Perré helaas niet meedoen. Larissa Deurloo en Dionne Rooijmans waren de andere twee juniorenturnsters. Zij eindigden op resp. de 29e en 27e plaats.

Ook bij de senioren waren er twee afmeldingen. Lieke Kortekaas en Erica Eeltink konden ook helaas niet meedoen. Brit Schram, gepromoveerd vanuit de 4e divisie, turnde een hele goede wedstrijd. Mede door  de hoogste balkscore te halen (11.750) werd zij 1e bij de senioren. Zij behaalde precies   45.000 punten.  Lisanne de jong werd mede door een mooie gehurkte tsukahara 4e met een puntentotaal van 44.050. Lynn Schreiner, die met een gehoekte tsukahara de hoogste score behaalde op sprong (12.850), eindigde op de 5e plaats. Nieuwkomer bij Toss en ook gepromoveerd vanuit de 4e divisie Helen Liefting eindigde met 42.950 op een mooie 7e plaats. En de jongste senior Mitzi Kortekaas eindigde met 41.500 op een verdienstelijke 12e plaats. Een knappe prestatie van deze vijf meiden.

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor het fotoalbum op de site.


1e competitie wedstrijd div 4
(Ansjo 28 nov 2012)

Zondag 25 november was voor de meisjes 4e divisie de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.
Vanaf september zijn deze meiden hard aan het trainen om binnen 2,5 maand de oefenstof goed onder de knie te krijgen.
We begonnen de ochtend met de meisjes Instap D1, Jeugd niveau 7 en Pupillen2 niveau 8.
Bij de instapmeisjes was het voor ons allemaal erg spannend. Dit jaar hebben zij een hele andere en vernieuwde oefenstof gekregen op alle toestellen. Dat de meisjes hier hard op getraind hebben was heel duidelijk te zien.
Izabella Voortman was helaas ziek. Els Limmen greep net naast de medailles en werd 5e  met 46.30 Moira van Velzen werd 2e  met 50.60 en Kim Bergamin werd 1e met 53.30 punten.
Top gedaan meiden!!

Bij de Pupillen 2 liep het niet helemaal zoals het moest gaan. Chloë Blankennagel verscheen geblesseerd ten tonele en kon door een pijnlijke pols geen brugoefening turnen. Zij werd 20e van de 22 deelneemsters. Eva Tuijn werd op vloer even door de zenuwen gegrepen, Haar arabier flikflak was zo goed uitgevoerd dat ze er van schrok en de verkeerde kant op ging en wat onderdelen vergat, dat werd flink afgestraft door de jury. Ondanks deze misser werd zij evengoed 13e, mede door haar zeer hoge sprong cijfer van 13,20 . Wat Eva op vloer had, daar had Marit Cornet op de balk last van.  Zij ging daar even de mist in. Op Vloer maakte zij dat goed door een gigantische score van 14.10 neer te zetten. Dat was het hoogste op vloer in haar niveau. Zij werd uiteindelijk 7e met 47.10 punten.

De Jeugdmeisjes had een groot en sterk deelnemersveld. Toss kwam met Ilse Kamphuis en Laurien van den Goorbergh. Beiden meisjes wilden wat nieuwe onderdelen gaan uitproberen. Helaas lukte mede door de zenuwen niet alles. Toch zijn we ook hier zeer tevreden met hun resultaten.  Laurien en Ilse werden respectievelijk 21e en 22e. De volgende wedstrijd in januari gaan we de onderdelen opnieuw op de wedstrijd laten zien meiden!!!

In de middag moesten de Junioren, Senioren en Pupillen 1 op de wedstrijdvloer verschijnen.
Bij de Junioren was Lequisha Kolf vanwege blessures niet aanwezig.
Voor de senioren mocht Anna de Boer turnen. Anna was net ruim een week met haar enkel uit het gips. In januari wordt zij geopereerd aan haar enkel, maar ze wilde zo graag meedoen met de wedstrijd, dat ze toch kwam. Bij het eerste toestel Vloer, deed haar enkel niet lekker mee en kon ze haar oefening niet goed tot uitvoering brengen. De pijn had helaas ook gevolgen voor Sprong en brug. Op balk kon ze vanwege haar zeer goede stabiliteit een knappe 11.80 neerzetten. Anna werd 8e in het eindklassement.

Voor de pupillen 1 kwamen Lisa Dennie, Emily Six en Rosa Meder naar de sporthal.
Lisa turnde een stabiele wedstrijd en had op vloer een hele mooie 12.30 gescoord!!!. Ze werd uiteindelijk 16e van de 31 meisjes.
Rosa Meder is 2 divisies gepromoveerd en kwam dit jaar voor het eerst uit in de 4e divisie. Het harde werken van Rosa en het netjes gaan leren turnen gaat zijn vruchten afwerpen. Rosa werd boven onze verwachting 8e met 48.95.
Emily had tijdens de training nogal een ruzie met de salto van de brug en ook de spanning was ze op de balk wel eens kwijt. Gelukkig wist ze zich voortijdig te herpakken en kon ze knallen op de wedstrijd. Emily werd hier 3e met een 13.20 op vloer en een 13.00 op brug!! Haar totaal was 51.00.

Meiden wij zijn trots op jullie!!!

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor het foto album op deze site.


Toss team als eerste door naar nk clubteams
(Bianca 25 nov 2012)

AnneKleinAllianzaBabette Koole, Danique van der Meer, Sterre Basjes en Tamara Bleeker traden afgelopen weekend aan bij de kwalificaties clubteams nivo 4 voor de nederlandse kampioenschappen over twee weken. Op sprong en vloer waren zij overtuigend de beste van de dag. Op brug en balk lieten zij goede dingen zien, maar is zeker nog ruimte voor verbetering over twee weken. Met zes punten voorsprong op de nr 2 lieten zij de overige 16 teams achter zich. Het beloofd een spanend nk te worden! Nederlands kampioene Anne klein hielp het team van Alianza Waalwijk naar een overtuigende eerste plaats in nivo 2. Ilana Sincic die het team van Pax/Bato kwam versterken droeg maar liefst 50 punten bij , zij hebben zich ook als eerste geplaats in nivo 3.

Sprong: Babette opende met een keurige tsuki hurk, gevolgd door Danique die na haar enkelblessure voor het eerst weer  aan een wedstrijd deelnam. Ook Danique wist haar sprong op haar voeten te landen. Tamara besloot na een goede tsuki hurk een gehoekte te proberen, met goed resultaat. Sterre Basjes liet zien toe te zijn aan uitbereiding van haar sprong. Een huizehoge tsuki hoek werd beloond met de hoogste punten. Sterre is in de training bezig met de voorbereiding voor een overslag salto. Danique en Babette proberen van hun gehurkte tsuki een gehoekte te maken. Anne Klein sprong resp. overslag  hurksalto en overslag hoeksalto. In de training is zij bezig met een geschroefde tsukahara! Ilana sprong een huizenhoge tsuki in haar wedstrijd! Zij heeft in de training al eens overslag salto op haar voeten gesprongen, en doet er alles aan om deze stabiel te krijgen.

Brug: Danique heeft door een elleboogblessure gekozen voor een basisoefening. Helaas moest zij het toestel alsnog verlaten. Zij heeft wel een prachtige wipper achter de hand, die zij na haar blessure zeker aan haar programma gaat toevoegen. Tamara had niet de goede vorm op brug te pakken tijdens de wedstrijd, maar zeker  kans op grote progressie! Sterre turnde echt formidabel op dit toestel. Met o.a. kip handstand ½, wippertje en schroef af behaalde zij de hoogste score! IlanaSincicBatoOok Babette was hier erg goed. Met een prachtig wippertje en schroef af behaalde zij de tweede score. Anne klein turnde haar oefening weer helemaal achter elkaar, met o.a. overvliegen handstand, los om en solen handstand combi. Haar 1 ½ schroef lukt in de trainingen ook alweer, die gaat zij over twee weken weer proberen toe te voegen wat haar nog eens 0.4 extra gaat op leveren. Ilana heeft haar nieuwe afsprong ondersprong salto stabiel weten te krijgen, en bahaalde hier de hoogste punten voor haar team. En ook slinger 1 draai zit er dit seizoen aan te komen.

Balk: Tamara nam revanche op haar mindere brugoefening door een super goede balkoefening met de hoogste score neer te zetten.  Zij gaat proberen op korte termijn haar salto a.o. hieraan toe te voegen. Babette moest helaas een val incasseren, dit nadat zij vorige week op de wedstrijden nog de hoogste score neer heeft gezet. Babette is begonnen met een nieuwe afsprong: Boogje fl fl schorefsalto, ook Tamara en Danique gaan deze afsprong weer proberen op te pakken. Alle 4 de dames hebben nu wel al een wisselspagaatsprong nieuwe in hun programma. Danique bleef op de balk staan, maar heeft nog veel meer in haar mars. Salto a.o. heeft zij al eerder gemaakt, en dit gaat zij weer proberen op te pakken. Sterre Basjes probeerde een nieuwe acro combi die helaas nog niet helemaal stabiel leek. Sterre is hiervoor hard aan het trainen. Anne haar nieuwe combi: wisselspagaatsprong/wisselspagaat ½ draai lukte perfect! Ook zij wist op de balk te blijven, en heeft nog een 1 ½ schroef afsprong achter de hand. Ilana heeft ook deze combi nieuwe in haar oefening, en turnde ook hier stabiel. Ook nieuw was een combi van salto a.o. salto a.o., en afsprong van radslag 1 ½ schroef. Deze haalde zij afgelopen week in de training zelfs met een dubbele schroef!

Vloer: Sterre opende met een mooie 1 ½ schroef. Gymnastisch gaat het ook steeds beter, we hopen binnenkort daardoor haat u.w. te verhogen. Danique en Babette hebben een uitstekende oefening neergezet. Tamara opende met een huizenhoge 1 ½ schroef die klaar is voor een dubbele. Haar laatste serie overslag strek is klaar voor schroef v.o. Ook Babette en Danique hebben in de trainingen beide al 1½ schroef a.o. en 1 schroef v.o. laten zien. Anne haar nieuwe serie arabier 1  ½ schroef gestrekte punch is weer gelukt. 2 ½ schroef zit er weer aan te komen. Ilana behaalde op vloer het hoogste teamcijfer met maar liefst een 13.20! Zij is nog aan het trainen voor een  1 ½ schroef met een gehurkte halve schroef erachter.

A-selectie bovenbouw
Irma: Irma is op sprong met hulp tsuki aan het leren. Op brug heeft zij onlangs kip handstand/los om handstand kunnen toevoegen. Slingeren zit eraan te komen! Op balk heeft irma een boogje fl fl rijzit en een streksalto v.o. nieuw. Zij is nu bezig wisselspagaat en fl fl hieraan toe te voegen. Op vloer heeft Irma onlangs fl fl schroefsalto gehaald! Irma is op de goede weg.

Patty: Zij zit helaas in de lappenmand met een ernstige blessure aan haar voet. Waarschijnlijk zijn het haar zenuwen, de artsen zijn nog druk aan het onderzoeken. Patty komt meestal och 4 x in de week trouw haar krachttraining doen. Meer zit er op het moment niet in. We hopen spoedig op verbetering voor haar, en petje af voor haar inzet.

Tessa: Zij heeft last van haar groeischrijf. Dit kan 1 tot 2 jaar duren. Tessa heeft een aangepast programma op brug/ balk en gordels. Op balk is zij heel veel nieuwe moeilijke elementen aan het trainen. 0.a: Losse radslag en overslag, fl fl loopsalto, boogje fl fl rijzit en 2 hele orginele nekrollen.Ook op brug is zij hard bezig met 0.a. slinger 1 draai, en voorbereiding overvliegen. We hopen hier een voorsprong op te bouwen, voor als haar blessure over is. Dan kan zij extra tijd gaan beseteden aan vloer en sprong. Ook voor Tessa complimenten voor haar fantastische inzet!

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor het foto album op deze site.


1e voorwedstrijd C-selectie
(Madelon 25 nov 2012)

1 vw C-selectieBeverwijk – Zaterdag 24 november zijn de turnsters uit de 5e en 6e divisie klaar om hun eerste wedstrijd van dit seizoen te turnen. Er deden er in totaal 16 Toss-turnsters mee. Meral Kanli, Gwen Truijens en Janne Louwen moesten zich al vroeg melden, de meiden hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt in een paar maanden tijd. Vooral op sprong en brug konden de meiden goed mee komen. Nieuwkomer Roos Kuil behaalde op haar eerste wedstrijd goud, Lindsey de Munck en Mette Lenting werden resp. 2e en 6e. Een keurige prestaties van deze pupillen. Jeugd-turnsters Sacha Kerkkamp, Nura van Vliet, Tessa de Ruyter, Luna van Kester, Lara de Jonge en Rachel maakten kennis met de vrije oefenstof. De meiden waren zenuwachtig maar lieten zien wat zij in huis hebben. Lara turnt zich zelfs naar het zilver. Junioren Shanna van Well en Fleur Piers turnen een sterke wedstrijd in niveau 8, zij belandden op een resp. 4e en 1e plaats. Tot slot is Angela Visser aan de beurt, deze senior-turnster debuteert in niveau 7 en verbaast zichzelf en trainsters door eerste te worden in haar categorie. Wij zien dat het harde werken en het enthousiasme van deze meiden wordt beloond.

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor het foto album op deze site.


Uitslagen TSR Turntoernooi
(Karin 20 nov 2012)

In Hellendoorn vond afgelopen weekend het TSR toernooi plaats. Voor TOSS was dit de eerste wedstrijd van het seizoen, een mooie gelegenheid om te kijken hoe de turnsters ervoor stonden. Er is door TOSS uitstekend gepresteerd. Er zijn maar liefst 8 medailles mee naar huis genomen. Hieronder de uitslagen.

Klik hier voor de komplete uitslagen.
Klik hier voor het foto album op deze site.

Instap N1TSR 2012
Marieke Wolf 1e
Jade van Vliet 2e

Instap N2
Lianne Hatzmann 3e
Marisa Lema Vigo 4e

Pupil 1 1e divisie
Bibi Meijer 1e

Pupil 1 2e divisie
Larissa Noll 6e
Anouska Plas 12e

Pupil 2 1e divisie
Rosalie Breems 1e
Tamara van Someren 4e
Kaylee Strating 9e
Caithlyn Pechler 10e

Jeugd 1e divisie
Babette Koole 1e
Tamara Bleeker 5e
Sterre Basjes 8e
Irma Warns 16e

Senioren 1e divisie
Anne Klein 1e
llana Sincic 2e