Tweede plaatsingswedstrijd suppelent B en C

27 november 2023

Zondag 26 november was de tweede plaatsingswedstrijd voor divisie 2 in Dokkum.
Lilly van Rems turnde een goede wedstrijd. Een balkoefening met slechts wat wiebeltjes en een verbindingsfoutje, een vloeroefening met een mooi uitgevoerde choreo, een hoge tsukahara op sprong en als afsluiting een brugoefening met een gelukte handstand en een mooie ruime losom, zorgden ervoor dat ze op de 5e plaats eindigde. Ze heeft ten opzichte van de vorige wedstrijd een goede progressie laten zien.

Vera Rijnsberg, die zich vorige week blesseerde tijdens de clubkampioenschappen, wist niet of ze deze wedstrijd zou kunnen turnen. Maar met een hele week rust en een intensieve fysiobehandeling stond ze vandaag toch op de vloer. Nog wel gehinderd door de blessure turnde ze een goede vloer- en ook een goede brugoefening. Bij balk helaas twee vallen wat volledig te wijten was aan het weekje rust. Bij sprong wilde ze haar rug ontzien en sprong hierdoor te voorzichtig waardoor ze bij haar landing tot zit kwam.
Uiteindelijk eindigde ze op de 17e plaats.


’s Middags was de beurt aan Emily Six en Seline Zwanikken. Ze openden de wedstrijd op het toestel sprong met mooie tsukahara’s, waar Seline met een 12 zelfs de hoogste score behaalde. Ook op de andere drie toestellen lieten ze beiden zien dat ze weer stapjes hadden gemaakt. Ruime oefeningen, mooie choreo’s en slechts enkele kleine foutjes zorgden ervoor dat Seline uiteindelijk op de 6e en Emily met 0,133 punt verschil op de 7e plaats eindigde. Een duidelijke verbetering ten opzichte van de eerste wedstrijd.

 

Over twee maanden is de laatste plaatsingswedstrijd voor divisie 2 in Heerenveen.