Tweede voorwedstrijd supplement D

21 januari 2024

Op zaterdag 20 januari mochten de turnsters in supplement D hun tweede voorwedstrijd turnen. Fenna Weijers, junior divisie 3, startte op brug met een prima oefening. Op balk turnde zij rustig en netjes en dit leverde haar een mooie 10.050 op. Door naar vloer waar zij een goede streksalto achterover turnde en mooie gymnastische sprongen. Fenna mocht eindigen op sprong. Hier maakte zij een strakke 1/2 in 1/2 uit met een goede landing. Fenna is op de 15e plaats geƫindigd.

Bij de senioren divisie 4 mocht Anne-Floor de Haas de wedstrijdvloer betreden. Met een mooie halve schroef achterover op vloer, goede sprongen op sprong, een knappe losomhandstand op brug en een wijde wisselspagaat op balk werd Anne-Floor deze wedstrijd 5e. Zij heeft zich geplaatst voor de districtsfinale op 9 maart en is eerste reserve voor de brugfinale.

Zondagochtend was het de beurt aan Eva Arp en Suus Panman om te turnen, beiden uitkomend in de categorie junior divisie 4. Beide meiden starten goed op sprong. Op brug turnde Eva haar oefening volledig door en werd beloond met een mooie 10.200. Suus turnde hier voor het eerst een aanzweefkip en met succes! Op balk moesten beide meiden helaas een val incasseren, maar turnden hun oefening verder strak uit. Als laatste toestel mochten zij naar vloer. Suus turnde hier hoge salto’s en mooie gymnastische sprongen. Eva blonk uit in haar choreografie en goede landingen. Zij werd hier beloond met het tweede cijfer van de wedstrijd, een 10.550. Suus is op de 13e plaats geĆ«indigd en Eva op de 10e plaats. Volgend weekend turnen zij hun derde voorwedstrijd.