Weekend vol wedstrijden voor bovenbouw divisie 1-3

22 november 2021

Zaterdag 20 en zondag 21  november turnden de bovenbouwmeiden van divisie 1 tm/3, supplement A, B en C in Den Haag. 

Op zaterdag 20 november kwamen twee teams in actie. In team 1 turnden Marieke, Seline en Emily (en Irma was er als super goede supporter bij). Dit team begon op sprong. Hier hebben twee turnsters goede scores behaald. Marieke had een erg mooie sprong. Toen waren ze aan de beurt op brug, waar verbeterpunten lagen maar toch hebben ze erg hun best gedaan. Het derde toestel was balk, waarbij je kon merken dat het geen pirouette-dag was… Verder netjes uitgeturnd. Als laatste mochten ze hun oefeningen op vloer laten zien. Dit ging heel goed, met slechts een paar kleine schoonheidsfoutjes. Ze zijn uiteindelijk vijfde geworden.

Team twee bestond uit Tessa, Patty, Lynn, Marijn en Jade. Zij begonnen op brug. Dit ging redelijk goed, maar er zijn ook bij dit team zeker nog verbeterpunten. Het tweede toestel was balk. Hier zijn mooie oefeningen geturnd en ook mooie scores behaald. Toen volgde vloer wat ook bij iedereen erg goed ging. Tot slot waren er ook erg mooie en stabiele sprongen bij sprong. Dit team heeft een mooie vierde plaats behaald en zijn erg tevreden.

Op zondag 21 november was het de beurt aan Marieke en Patty voor hun eerste kwalificatiewedstrijd. Beiden hadden een val op sprong, maar hebben dit op de andere toestellen zeker goed gemaakt! Op brug hebben zij een nette oefening geturnd, waarin zij hun handstanden hebben geraakt. Balk was voor beiden een oefening waarvoor zij hard moesten werken, maar hier hebben zij goed gevochten om op de balk te blijven staan en dat is gelukt! Op vloer heeft Patty hard gewerkt aan haar choreografie en Marieke heeft hier haar nieuwe series mooi geturnd. Beiden werden beloond met een 12.050. Marieke is 14e geworden en Patty 5e. Wij zijn trots op de meiden!